…došlo i naših 5,10,100…minuta…nemoj brinuti, brzo ćemo opet na te razine…bitno je ne paničariti i ne davati INGRU badava, a do 100 je badava…nemojmo se lakomiti na burek kad možemo na jastoge …samo strpljenja molim…a kad stigne potvrda 0poslića, uuuu bute vidli kak se leti …uživajte i ako imate kaj kešššššššša uzmite si još koju, nema blema…
[/quote]
…hvala za stotke… danas se u onom stampedu prema dole mogla vidjeti čvrstoća cijene naše INGRE… i među rijetkima je koja je vratila dobar dio cijene u zadnjih pola sata trgovanja…ja je čuvam do 100kn sigurno…a kad ovako malo padne kupujem pomalo…danas upalo nešto po 57…
[/quote]
[cool]
hihi ne prodajem vise sve dok ne dodje do svog vrha , ovo su trejderski(.ederski)pokusaji da ju sruse i i opet dokupe po niskim cijenama
Konzervativna taktika, čekaš svoj target bez obzira na sve.Vodile su se razne polemike oko nje, mnogi kažu da je u situacijama kao što je ova,jedna od boljih. Izuzetno zahtjevna u pogledu discipline.
Nije ovo baš pomalo 50% u dva tjedna, meni više odgovara sporije ali sigurnije, ove oscilacije me čine nervoznim.
A šta ćeš navalili ovi što su na 38 kn pričali o propasti, dobavljačima, dugovima.
[/quote]
Vjerojatno ti je promakao moj post od 17.09.09 13:42 kako slijedi;
"Što se tiče prenaglog rasta na ingr-i pogledaj slijedeće podatke;
09.03.-15.09.
INGR-R-A 52,50%
PBZ-R-A 141,62%
PTKM-R-A 144,27%
KORF-R-A 144,96%
VDKT-R-A 155,09%
KOEI-R-A 159,37%
IGH-R-A 181,33%
HDEL-R-A 192,88%
Meni to neizgleda kao nagli rast."
Prema ovome,odbijanac od zadnjeg dna ingre od 09.03.-15.09. je 52,50%,(dakle nekakav
oporavak,neznam koliko je to rast),to je 6 mjeseci,u usporedbi s bilo čime drugim, meni to izgleda zaista pomalo. Po meni nema objektivno razloga za pad cijene ingr-e, odnosno brisanja i ovog mizernog rasta koji je ostvarila, ali to bi se odnosilo na "slobodna tržišta".
Do kraja trgovanja okrecemo u plus vidim,pa ce ovi sto su prodali kupovati opet po skupljim cijenama 🙂
Po meni nema objektivno razloga za pad cijene ingr-e, odnosno brisanja i ovog mizernog rasta
– Uprava gotovo rasprodala dionice,
– problemi sa likvidnosti,
– problemi sa kooperantima,
– upitni daljnji projekti,
– problemi sa Arenom,
– po meni – vrlo upitna budućnostl,
– itd.
Po stanju u top 10, glavesine iz uprave vec dugo nisu nista prodali. A i ono sto se prodalo su bile zanemarive kolicine s obzirom na kolicinu koja im je jos ostala …
– problemi sa Arenom,
– itd.
– uprava nije rasprodala dionice
– likvidnost je problem cijele drž, zato INGR sudjeluje na više međunarodnih natječaja
– kooperanti su najvećim dijelom riješeni sa trezorskim dionicama
– daljnji projekti su na stand-by zbog opće nelikvidnosti
– arena je preuzeta i problemi više ne postoje, jedino ako grad kasni sa plačanjem
– budučnost:
zahvaljujući pojačanim aktivnostima na tržištima regije putem dva nova predstavništva u Moskvi i Prištini, INGRA je ugovorila dva nova ugovora o izvođenju radova na projektima cestogradnje i mostogradnje u ukupnom iznosu od 30 milijuna EUR.
Najveći iskorak na inozemnim tržištima očekuje se na tržištu Alžira, na kojem je društvo uspješno učvrstilo poziciju pouzdanog i kvalitetnog partnera, a trenutno konkurira za izvođenje više infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti od preko 300 milijuna EUR.
Osobno preslagujem jučerašnje zarade isključivo ovdje po 57 [smiley]
Nekada sam dosta radio sa INGR i LKPC zato jer su se prestizale, uvijek je 10 LKPC vrijedilo kolko jedna INGR, prodavao sam 1 INGR da kupim 11 LKPC ili 9 LKPC kada sam za to mogao kupiti 1 INGR.
Danas je LKPC 1420 a INGR 57 x 150=8550kn, -40%, a ništa se bitno nije promijenilo.
– problemi sa Arenom,
– itd.
– uprava nije rasprodala dionice
– likvidnost je problem cijele drž, zato INGR sudjeluje na više međunarodnih natječaja
– kooperanti su najvećim dijelom riješeni sa trezorskim dionicama
– daljnji projekti su na stand-by zbog opće nelikvidnosti
– arena je preuzeta i problemi više ne postoje, jedino ako grad kasni sa plačanjem
– budučnost:
zahvaljujući pojačanim aktivnostima na tržištima regije putem dva nova predstavništva u Moskvi i Prištini, INGRA je ugovorila dva nova ugovora o izvođenju radova na projektima cestogradnje i mostogradnje u ukupnom iznosu od 30 milijuna EUR.
Najveći iskorak na inozemnim tržištima očekuje se na tržištu Alžira, na kojem je društvo uspješno učvrstilo poziciju pouzdanog i kvalitetnog partnera, a trenutno konkurira za izvođenje više infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti od preko 300 milijuna EUR.
[/quote]
Imaš link na ovu info?