Steta zbog blokade…bolje bi bilo da se jos trgovalo na granici blokade pa da se podigao prosjek… Ako sutra bude nastavak rasta cijene na brzinu smo opet u (ne)realnoj blokadi…
Slažem se, ovako će prosječna biti niža, što bi nam sutra moglo stisnuti blokadu na 50kn.
Glupo je što uopće imamo blokadu i to još na na prosječnu promjenu cijene!
Tko uopće prati prosječnu, za što bi taj podatak mogao poslužiti, koja je svrha (index računamo po zadnjoj) osim blokade trgovanja i zahebavati investitore?
Steta zbog blokade…bolje bi bilo da se jos trgovalo na granici blokade pa da se podigao prosjek… Ako sutra bude nastavak rasta cijene na brzinu smo opet u (ne)realnoj blokadi…
Slažem se, ovako će prosječna biti niža, što bi nam sutra moglo stisnuti blokadu na 50kn.
Glupo je što uopće imamo blokadu i to još na na prosječnu promjenu cijene!
Tko uopće prati prosječnu, za što bi taj podatak mogao poslužiti, koja je svrha (index računamo po zadnjoj) osim blokade trgovanja i zahebavati investitore?
[/quote]
ako pričamo o blokadama to i nije tako strašno;
Obustava trgovanja dionicama se određivuje u trajanju od 30 minuta do 2 sata, ovisno o situaciji.
Treba pribavit informaciju, odaslati kroz sustav i nakon 10 minuta se pustiti daljnje trgovanje.
ima li itko kakav info
što je potaknulo ovaj rast ?
Možda cca 1kn dividende….ili to što je ja nemam…
50.81 bi sutra bila blokada,a prosječna cijena je i najrealnija cijena,a ne zadnja….pa ionako blokada ne znači ništa,može sutra narasti i 15%…teško je predvidjeti gdje će stati,ali mislim da će oko 50 biti velika borba..
OVERSOLD kolega
[/quote]
Koliki će tek sada kupovati i po većoj cijeni nego li su prodavali. Ne kažem i meni se u prošlosti slično dešavalo, ali kod INGRE kad sam vidio kako je brzo padala, jednostavno sam zaboravio na nju i rekao ne prodavati da mi se nešto slično ponovno ne desi, jer dinoca kako brzo pada, tako brzo i naraste i eto budući da nisam prodavao, sada sam već u plusu [smiley]
Više od 50 milijuna kuna Vlada mora uplatiti za Arenu Zagreb jer s Ingrom (ZSE:INGR-R-A) ima ugovoren i jamstveni depozit u banci, za razliku od ostalih gradova. Visina tog depozita, devet milijuna eura, jest godišnja zakupnina dvorane uvećana za porez na dodanu vrijednost.
zašto većina na burzi gubi? zašto to ovako razmišljaju.
nije se ništa dogodilo. dogodila se samo psihologija mase. kao što se i 9.ožujka nije ništa dogodilo ali je ipak baš taj dan bio dno bear marketa
[/quote]
….moje razmišljanje je ovako:dogodilo se isto kao i za ostale dionice prije-ništa naročito…na dnu je INGRA bila na cca 35kn a neki dan je bila i 39,xx…dok su ostale dionice u rangu INGRE skočile i preko 100% npr. THNK, IGH, VIRO,HDEL,VDKT i još mnoge druge… Jednostavno je došlo vrijeme da ide goreee. Samo se nadam da joj neće opet napraviti mućku kao nedavno na cca 70-75…ja mislim da je već trebala biti na 80 kn, a kad dođu malo bolji dani ide ona i preko 120 kn i to sa lakoćom…pozz INGRA-šima a i ostalima…
Danas je ispravljena nepravda koju je ovoj dionici napravio Buissnis.hr i "neimenovani analitičar", i ovo je pravi primjer kako lopovi na Hrvatskoj burzi zarađuju. Ingra može biti biti loša firma ali je odlična dionica, likvidna, s velikim free floatom pa svi oni koji se nisu ukrcali na onim smješnim cijenama imaju razloga za žaliti.
Nisam neki forumaš. Samo da se zahvalim kolegi JOMIJU kojega često napadate. Dok nisam stupio na berzu igrao sam kladionicu i razgovarao sa kolegama o SIGURIMA SIGURICAMA DOJAVAMA….
tJ. jOMI ima dojave, ali sigurne. Kolega Jomi jedini si ovo prognoziro sa cc 35 -37 – 42 kn. Svaka čast. Pozdrav
Jučer smo lijepo skočili, najveći rast na ZSE. Danas će trgovanje vjerojatno biti opreznije jer je na 40 kn protrgovano preko 1 milijuna dionica Ingre i dobar dio ulagača će vjerojatno na razini 48-50 kn nastojati realizirati dobit, barem s dijelom portfelja Ingre.
Kretanje cijene ovisi dosta i o sentimentu vani, ako tamo bude zeleno uspjet ćemo se zadržati na ovim razinama što bi po meni bilo odlično [thumbsup]
Jučer smo lijepo skočili, najveći rast na ZSE. Danas će trgovanje vjerojatno biti opreznije jer je na 40 kn protrgovano preko 1 milijuna dionica Ingre i dobar dio ulagača će vjerojatno na razini 48-50 kn nastojati realizirati dobit, barem s dijelom portfelja Ingre.
Kretanje cijene ovisi dosta i o sentimentu vani, ako tamo bude zeleno uspjet ćemo se zadržati na ovim razinama što bi po meni bilo odlično [thumbsup]
Ogorman promet uz blokadu…tu nešto smrdi…netko ima bolje informacije od nas…