INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako ne prodaju mogao bi se pojaviti strah da više nema dionica i počmu tući po
asku.

hahaha, pa tko uopće želi kupovati INDG osim vas desetak koji ste zaglavili unutra pa sad hrabrite jedni druge pjevanjem borbenih i navlačenjem pokojeg naivca unutra da se iskipate?!?
[/quote]
Što reći no prave riječi.

G fago,

Industrogradnja ima prednost pred drugim građevinarima jer nema puno zaposlenih koji jedu supstancu. Sutra ako zatreba lako dođu do radne snage. Sada jesu nekretinski fond koji od iznajmljivanja može biti pozitivan, znači može iznajmljivanjem i malim radovima ako treba čakati dobru cijenu za nekretninu ili oporavak građevine.

Ma pogledaj samo kako je slaba prodaja. Istanjila se kao papir od škije.

Ako ne prodaju mogao bi se pojaviti strah da više nema dionica i počmu tući po
asku.

hahaha, pa tko uopće želi kupovati INDG osim vas desetak koji ste zaglavili unutra pa sad hrabrite jedni druge pjevanjem borbenih i navlačenjem pokojeg naivca unutra da se iskipate?!?
[/quote]
Što reći no prave riječi.

Evo me na kupnji, 38 kom po 118,12. Nije puno ali veseli. Dajte prodajte mi.
[/quote]

Koji naivci i dalje, pročitajte par stranica unazad, pisali su vam i neki drugi, ne samo ja.
Što vi ne znate prepoznati lažne naloge, identična situacija kao prije rast prije par tjedana, i gluma da nema prodaje da se stvori interes, a onda nagla paljba da se kupnja ne stigne povući sa bida. Sad će prvo dan-dva podizati cijenu bez prodaje svojim nalozima, pa tek onda paljba.
A Industrogradnja i dalje prodaje (izvor mojedionice).

Uostalom, što vam ovo nije dovoljno prozirno od jučer (identična slika kao prije par tjedana) i indikativno je da ti nalozi nikad ne dobiju po sebi (ili rijetko) jer su od velikih prodavača. Nalog 200, 300, 400, 100, 300, 200…
Ako iz ovoga ne vidite onda niste ni zaslužili da vam se govori ko prodaje i koliko još.

Konačno jedan argumentiran i dobro izbalansiran post.
Promislite malo o tome što kolega navodi i sami zaključite što je istina.
[/quote]

Hvala kolega! Godinama i nisam pisao na forumu baš zato što se inače pretežno pišu navlakačke gluposti, bez argumenata, pa nisam htio sudjelovati u tome. Zna se iz kojih motiva se pišu.

Ja mislim pisati samo činjenice, pa ćemo koji mjesec kasnije vidjeti ko je bio u pravu.

Ajmo malo logike, da "kupovni" nalozi stvarno misle kupiti, zar ne bi lakše kupili da stave 200 H jer bi bid ostao prazan.
A zašto veliki sada ne opali po bidu? Pa zato jer su to 99% njegovi nalozi, samo ga ovaj put tu i tamo neko iznenadi pa poklopi.

Zadnji put mu je to dobro funkcioniralo, uvalio je višemilijunski iznos, a njegovi nalozi na kupnji nisu ni taknuti. Kad se stalo skidati s aska, onda je maknuo kupovne naloge i opalio po bidu.
Ovaj put mu to jako slabo funkcionira.

Samo zbog toga sam i počeo pisati na forumu, jer mi je to navlačenje počelo ići na živce.
Ako nešto vrijedi, napišite zašto, ako ne vrijedi, opet argumentirajte.
[/quote]

Šta ako "velikog" više nema?
[/quote]

Evo kako znam da veliki još prodaje, uostalom nisu stali na 30 000 donica kada smo mislili. Mislite li da bi Industrogradnja mogla reći bankama ili vjerovnicima “žao nam je, ne možemo vam platiti dospjele rate (ili plaće radnicima), jednostavno ne možemo prodati dionice tako jeftino, moramo dio dionica i ostaviti”.

Činjenica je, dionice se prodaju među prvima jer se relativno lako mogu unovčiti, to je praktički cash, samo je pitanje cijene. Da nisu naišli na kupnju na 100-90 kn prodavali bi i po 70, 60, 50…

Jednostavno nemaju izbora, i tu realna vrijednost dionice ne znači ništa.

Evo kako znam da veliki još prodaje, uostalom nisu stali na 30 000 donica kada smo mislili. Mislite li da bi Industrogradnja mogla reći bankama ili vjerovnicima "žao nam je, ne možemo vam platiti dospjele rate (ili plaće radnicima), jednostavno ne možemo prodati dionice tako jeftino, moramo dio dionica i ostaviti".

Činjenica je, dionice se prodaju među prvima jer se relativno lako mogu unovčiti, to je praktički cash, samo je pitanje cijene. Da nisu naišli na kupnju na 100-90 kn prodavali bi i po 70, 60, 50…

Vidim da ti je definicija činjenice, činjenica je ono što ja mislim da je činjenica. Galinec i kompanija su upravo uspješno vjerovnicima prodali dionice po 1000kn, to je činjenica [emo_palacg]

Koji naivci i dalje, pročitajte par stranica unazad, pisali su vam i neki drugi, ne samo ja.
Što vi ne znate prepoznati lažne naloge, identična situacija kao prije rast prije par tjedana, i gluma da nema prodaje da se stvori interes, a onda nagla paljba da se kupnja ne stigne povući sa bida. Sad će prvo dan-dva podizati cijenu bez prodaje svojim nalozima, pa tek onda paljba.
A Industrogradnja i dalje prodaje (izvor mojedionice).

Uostalom, što vam ovo nije dovoljno prozirno od jučer (identična slika kao prije par tjedana) i indikativno je da ti nalozi nikad ne dobiju po sebi (ili rijetko) jer su od velikih prodavača. Nalog 200, 300, 400, 100, 300, 200…
Ako iz ovoga ne vidite onda niste ni zaslužili da vam se govori ko prodaje i koliko još.

Konačno jedan argumentiran i dobro izbalansiran post.
Promislite malo o tome što kolega navodi i sami zaključite što je istina.
[/quote]

Hvala kolega! Godinama i nisam pisao na forumu baš zato što se inače pretežno pišu navlakačke gluposti, bez argumenata, pa nisam htio sudjelovati u tome. Zna se iz kojih motiva se pišu.

Ja mislim pisati samo činjenice, pa ćemo koji mjesec kasnije vidjeti ko je bio u pravu.

Ajmo malo logike, da "kupovni" nalozi stvarno misle kupiti, zar ne bi lakše kupili da stave 200 H jer bi bid ostao prazan.
A zašto veliki sada ne opali po bidu? Pa zato jer su to 99% njegovi nalozi, samo ga ovaj put tu i tamo neko iznenadi pa poklopi.

Zadnji put mu je to dobro funkcioniralo, uvalio je višemilijunski iznos, a njegovi nalozi na kupnji nisu ni taknuti. Kad se stalo skidati s aska, onda je maknuo kupovne naloge i opalio po bidu.
Ovaj put mu to jako slabo funkcionira.

Samo zbog toga sam i počeo pisati na forumu, jer mi je to navlačenje počelo ići na živce.
Ako nešto vrijedi, napišite zašto, ako ne vrijedi, opet argumentirajte.
[/quote]

Šta ako "velikog" više nema?
[/quote]

Evo kako znam da veliki još prodaje, uostalom nisu stali na 30 000 donica kada smo mislili. Mislite li da bi Industrogradnja mogla reći bankama ili vjerovnicima "žao nam je, ne možemo vam platiti dospjele rate (ili plaće radnicima), jednostavno ne možemo prodati dionice tako jeftino, moramo dio dionica i ostaviti".

[/quote]

Ma ne, nagađaš, pročitaj na fini pa ćeš vidjeti da se radilo o 3 mil + kamate od 2009 g., i to ispada oko 4,5 mil. i to je to. Pustimo sada to daj mi prodaj, čekam na kupnji sa 38 kom 118,53 kn.

Ovdje se sve odvija prema predstečajno planu, pa čak i ovaj današnji promet i ova današnja cijena su u okvirima plana. E, baš mi je drago zbog toga. Kako je danas sve po plano, tako će, vjerujem, biti i sutra. Lako nam je sad ispunjavati godišnji plan kad nema više remetilačkih faktora.

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Ovdje se sve odvija prema predstečajno planu, pa čak i ovaj današnji promet i ova današnja cijena su u okvirima plana. E, baš mi je drago zbog toga. Kako je danas sve po plano, tako će, vjerujem, biti i sutra. Lako nam je sad ispunjavati godišnji plan kad nema više remetilačkih faktora.

Oetker,

ne mislite valjda da će se planovi toliko striktno ispunjavati da će čak i vjerovnici koji dobiju dionice po 1000 kuna imati kapitalnu dobit, kako je navedeno u planu predstečajne nagodbe?

Ako je tome tako i misli se krenuti u tom smjeru,morati će se uskoro sazvati neki sastanak, moža skupština,možda prijedlozi kakvih odluka da se tvrtka konačno pokrene, puno imovine koju sada treba upregnuti.
Može se raznim akribacijama napucati cijena na 500 ili više kuna, ali dugoročno jedino što je održivo je pokretanje poslova,kako i piše u planu predstečajne nagodbe.

lp

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nažalost ste u pravu.]skreno,odgovaralo bi mi da nešto bude i van plana.Neku znaćajniju lovu mogu upucati tek u kolovozu.Odgovaraju mi loše vijesti na Radio Milevi i bilo bi mi pametnije šutiti.Međutim,mislim da se treba svrstati na pravu
stranu pa makar u svemu tome potencijalno imali i malo štete.
Korektan odnos i želja da se drugom pomogne bi nama trebao biti osnovni
motiv.Naravno da se može pogriješiti.DLKV blatim,a ne želim ga kupiti,ćudim
se kupcima Diokija i upozoravam na opasnosti,bez osobnog interesa.I volio bih
da budem u krivu u Diokiju i DLKV i da svi zarade i da se ne pojave zadnji magarci u ovoj igri.
U INDG ću ostati zadnji magarac.Dočekat ću 350,naravno ako se sve bude odvijalo približno planu.

U INDG će teći med i mlijeko,ovo je tek voda.

Eno na skdd Ind. nekretnine nije prodavala,u ponedjeljak kad je proslo 4500 komada,je li ovrha uistinu gotova?Nitko mi nije odgovorio pa da ponovim pitanje,sto je sa obvezom javne ponude po 1100 kuna,stariji dionicari,kakva je situacija oko toga?

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Galinec i kompanija su upravo uspješno vjerovnicima prodali dionice po 1000kn, to je činjenica [emo_palacg]

to je iskrivljavanje činjenica jer oni njima nisu prodali ništa, nego su ovi silom prilika svoja potraživanja zamijenili za dionice

moje poruke na forumu su izraz mog trenutnog mišljenja! nisu invest. savjeti nisu preporuke za ulaganje!

Galinec i kompanija su upravo uspješno vjerovnicima prodali dionice po 1000kn, to je činjenica [emo_palacg]

to je iskrivljavanje činjenica jer oni njima nisu prodali ništa, nego su ovi silom prilika svoja potraživanja zamijenili za dionice
[/quote]
Točno.Sigurno bi radije bili uzeli keš.Ali nema ga pa se INDG dokapitalizira
po 1000 kn.I tko u svemu tome najviše zarađuju.Naravno da su to dioničari koji
su kupovali po ovako niskim cijenama.A veliki gubitnici bi trebali biti današnji prodavači.
Vi koji ste tvrdili da je današnji sindikalni bid glumatanje ste bili u teškoj zabludi.To je bio samo sindikalni pokušaj da se pruži prilika slabim ručicama da se istresu.
Prije tri dana ovih 4.500 kom su uglavnom prodali trejderi u očekivanju da će
uspjeti kupiti nazad znaćajno veću količinu.I da je veliki nastavio prodavati bili bi to i uspjeli.Ovako su uzalud prodavali pa kupovali jer je prosječna cijna prije
dva dana bila 121,danas je 119.Sutra bi moglo doći do nervoze na BID i bjega
prodaje iznad blokade tako da bi ovoga puta sindikat mogao i trebao biti ošišan.
Ali sindikat se nikada ne smije podcijeniti jer su sindikalni povjerenici
dobri plivaći,pokoji put plivaju uzvodno.Ovog puta sa malo šanse da vrate
nazad svoje dionice bez gubitka.Zaista,burza je nepredvidljiva.
Ne dajte svoje dionice,one vrijede po nominali “samo”1.000 kn,a i nakoin dokapitalizaciuje BV će biti veči od 1.000.
Pamet u glavu i čuvajte svoje dionice do kolovoza,kada ćemo ući u crobexplus
i naravno sektorski iznos/iako nebi smjeli jer je Industrogradnja više
nekretninski fond nego građevinar/.
Da li će u rujnu ući u crobex.Mislim da će biti kandidat za crobex jer dokapitalizacijom br.dionica raste,a strpljivi će se za nekoliko godina,a možda i prije naplatiti i po 1000 kn,možda i više,a tada bi Galinac i ekipa možda mogli dati ponudu po za
sada nezamislivom cijenom od 1119.Zašto vam nebi dali toliko ako dionica bude vrijedila više.
I vi koji ste kupovali u ranijoj dokapitalizaciji po 1000,što ste se uvrijedili,možda ste u nezadovoljstvu i prodali,ali sada je vrijeme da kupite nazad te svoje dionice i dočekate obveznu ponudu za preuzimanje od Gale i ekipe!Vratite ili povečajte svoje blago.Imate priliku nadoknaditi izgubljeno i zaraditi.
Naravno,ako se plan predstećajne izvrši.
Ne razmišljajte o asku i bidu,već dobro proanalizirajte predstečajnu nagodbu i nastojte proniknuti u bit problema i utvrditi da li će se ostvarit.
Ja kažem da može,bilo bi glupo da tvrdim da hoće.

Kratkoročno će nam teći med i mlijeko/desam dana/,a dugoročno/šest mjeseci/možda i najveći hit na ZSE,ali sa pokrićem!!!!!

Ne zaboravite,korisnik Lebanowski vam je bio najveći prijatelj!!!

New Report

Close