INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

JOSIP GALINEC IZ INDUSTROGRADNJE
Ne odustajemo od Duge Uvale!

Josip Galinec, predsjednik Uprave i većinski vlasnik zagrebačke Industrogradnje, u ponedjeljak je u Puli obavijestio novinare da je na Trgovačkom sudu u Pazinu pokrenuo novu parnicu protiv Fio&D-a. Industrogradnja, dakle, ne odustaje od toga da joj se što prije vrate nekretnine u Dugoj Uvali koje je 2003. iznajmila splitskoj tvrtki Fio&D, iako je nedavno izgubila u ovršnom postupku.

Rekao je da je Industrogradnja ovršnim postupcima htjela što prije riješiti pitanje posjeda, no taj je "prečac" trajao četiri godine i na koncu je za njih završio neuspješno. Sada, pak, idu dužim putem, ali se svejedno nadaju da bi on mogao dati rezultate već ove turističke sezone.

– Tražimo da sud konstatira da smo mi vlasnici nekretnina u Dugoj Uvali te da Fio&D nema pravo biti u njihovom posjedu, niti ih koristiti, kazao je Galinec.

Obavijestio je i da su sudski vještaci u srijedu bili u hotelu Croatia. Oni bi, prema njegovim riječima, trebali utvrditi činjenice o stanju hotela, odnosno jesu li svi papiri i testovi uredni i postoji li eventualna opasnost za goste. Naime, Galinec veli da u slučaju bilo kakve nezgode odgovornost snosi vlasnik, a u ovom je slučaju to Industrogradnja čiji, pak, djelatnici nemaju pristup hotelu.

Rekao da bi hotel Croatiju željeli dovesti na razinu hotela s četiri zvjezdice. Kazao je i da je Industrogradnja već kontaktirala s velikim turističkim kućama u Istri (nije želio precizirati kojima) te da postoji interes da hotelski kompleks u Dugoj Uvali posluje u njihovim sustavima.
(B. ŽIŽOVIĆ)

http://www.glasistre.hr/istra/vijest/218098

JOSIP GALINEC IZ INDUSTROGRADNJE
Ne odustajemo od Duge Uvale!

Josip Galinec, predsjednik Uprave i većinski vlasnik zagrebačke Industrogradnje, u ponedjeljak je u Puli obavijestio novinare da je na Trgovačkom sudu u Pazinu pokrenuo novu parnicu protiv Fio&D-a. Industrogradnja, dakle, ne odustaje od toga da joj se što prije vrate nekretnine u Dugoj Uvali koje je 2003. iznajmila splitskoj tvrtki Fio&D, iako je nedavno izgubila u ovršnom postupku.

Rekao je da je Industrogradnja ovršnim postupcima htjela što prije riješiti pitanje posjeda, no taj je "prečac" trajao četiri godine i na koncu je za njih završio neuspješno. Sada, pak, idu dužim putem, ali se svejedno nadaju da bi on mogao dati rezultate već ove turističke sezone.

– Tražimo da sud konstatira da smo mi vlasnici nekretnina u Dugoj Uvali te da Fio&D nema pravo biti u njihovom posjedu, niti ih koristiti, kazao je Galinec.

Obavijestio je i da su sudski vještaci u srijedu bili u hotelu Croatia. Oni bi, prema njegovim riječima, trebali utvrditi činjenice o stanju hotela, odnosno jesu li svi papiri i testovi uredni i postoji li eventualna opasnost za goste. Naime, Galinec veli da u slučaju bilo kakve nezgode odgovornost snosi vlasnik, a u ovom je slučaju to Industrogradnja čiji, pak, djelatnici nemaju pristup hotelu.

Rekao da bi hotel Croatiju željeli dovesti na razinu hotela s četiri zvjezdice. Kazao je i da je Industrogradnja već kontaktirala s velikim turističkim kućama u Istri (nije želio precizirati kojima) te da postoji interes da hotelski kompleks u Dugoj Uvali posluje u njihovim sustavima.
(B. ŽIŽOVIĆ)

http://www.glasistre.hr/istra/vijest/218098

Baš su pametni.Kod nas je zaštita posjeda koja bi trebala biti hitni postupak u praksi po dužini trajanja izjednačena sa tzv.vlasničkom tužbom. Međutim,mislim da se u ovom slučaju radilo o tome da je temeljem solemniziranog ugovora o zakupu INDG pokušala provesti iseljenje.

Ovo samo znači "ajmo Jovo nanovo".Još jedno dvije-tri godine do prvostupanjske presude i dvije-tri godine po žalbi na drugostupanjskom sudu.

Ovi istupi u tisku su samo nekakav očajnički pokušaj pritiska u javnosti,ali stvari oko ovog hotela se neće riještiti u medijima nego na sudu.

Zanima me da li u u međuvremenu podigli tužbe neki od većih igrača koji su sudjelovali u dokapitalizaciji ,a kojima je "obećan" ruski kupac po 2.000 kn po dionici.

Sa skrbnickog Centar Banke prebaceno 4000 komada na HPB GLOBAL . Cini mi se da su na tom skrbnickom od Centar Banke isto Galetove dionice, sta ne?

Dokupio još malo danas, te ovime završio kupovinu indg. [smiley]

Btw što se zadnjeg izvješća tiče, zanimljivo mi je kako je u njemu već najavljeno sazivanje Glavne skupštine. Konsolidirano stiže kroz ovih 15tak dana, sve češći medijski istupi… Eppur si mouve [smiley]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Dokupio još malo danas, te ovime završio kupovinu indg. [smiley]

Btw što se zadnjeg izvješća tiče, zanimljivo mi je kako je u njemu već najavljeno sazivanje Glavne skupštine. Konsolidirano stiže kroz ovih 15tak dana, sve češći medijski istupi… Eppur si mouve [smiley]

malo da nas zainteresira za kupovinu

BTW, ja ponovo kupio na 32x većinu onoga što sam prodao na 400 i 410. još mi fali samo ono što sam tebi prodao

ako ne bude drugačije kupit ću tih 10 komada po 345

BTW, ja ponovo kupio na 32x većinu onoga što sam prodao na 400 i 410. još mi fali samo ono što sam tebi prodao

Ne možeš bez industrogradnje, a? [lol]

Drago mi je da ti je uspio "short", u ovom periodu mi se činilo riskantno upuštat u takve egzibicije. Pogotovo nakon onih skdd promjena… [thumbsup]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Ne možeš bez industrogradnje, a? [lol]

Drago mi je da ti je uspio "short", u ovom periodu mi se činilo riskantno upuštat u takve egzibicije. Pogotovo nakon onih skdd promjena… [thumbsup]
[/quote]

nisam ja mislio šortati, već sam jednostavno popi**io, a i priča oko stečaja mi se nije svidjela

ni sad nisam siguran da li je dobra odluka bila ponovo kupovati, imam skoro isti broj dionica, a ostalo mi je nešto para

ta razlika ide u nešto čvršće tipa Adris ili blesavije tipa Zvečevo

oštro, nema šta…

oštro, nema šta…

Ovaj ko da mora…

Evo malo novih poslova van lijepe nase..

"Industrogradnja grupa d.d. Zagreb (dalje: Industrogradnja) ugovorila je posao izgradnje
stambenog objekta u Kazanu, glavnom gradu Republike Tatarstan u sastavu Ruske
Federacije, gdje je do sada uspješno završeno više projekata. Vrijednost novog posla je
EUR 15 milijuna, a Industrogradnja je glavni izvođač."

http://zse.hr/default.aspx?id=31052

čim dionica počne curit, onda ide Baywatch sa kakvom obavijesti o poslovima na burzu [lol]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/industrogradnji-poslovi-u-rusiji-i-crnoj-gori-za-35-milijuna-eura,81275.html

malo veselja

New Report

Close