naravno, ovo gore je samo moje skromno mišljenje. ali polako se u zadnje vrijeme šuljam na asku. gubitak je značajan u postotku, ali srećom na malom broju dionica.
Pa lupi po bidu. Čekam te već četiri dana [smiley]
[/quote]
postavi se na 400 i prodajem, ostalo mi je još samo tridesetak komada
postavi se na 400 i prodajem, ostalo mi je još samo tridesetak komada
Možeš mi trećinu uvalit, zasad me ne zanima toliko komada… Postavljen jesam, pa kad ti bude odgovaralo udri [smiley]
Možeš mi trećinu uvalit, zasad me ne zanima toliko komada… Postavljen jesam, pa kad ti bude odgovaralo udri [smiley]
[/quote]
riješeno
[/quote]
Zahvaljujem [thumbsup]
puno nas bježi van, šta se promjenilo ?
Imho, ništa. Izgubili ljudi vjeru u galineca posve, a i neki veći nalozi su dodatno pogurali dolje cijenu. Kad je Mr. Perfect dao jedan bearish pogled na situaciju, evo mogu dati jedan bullish zašto kupujem ovih dana.
1. Početkom godine je uzet hipotekarni kredit u iznosu od cca 50 mil. kn, lucky b je stavio šta i kako. Igrom slučaja to se savršeno poklapa s iznosom ponude za TOZ.
2. Ukoliko je ovo zadnje prebacivanje od 30 milijuna kn na kabu također zalog, galinec je na taj način dosad prikupio prema nekim mojim okvirnim izračunima cca 110 mil kn, što se također poklapa s iznosom ponude za INDG.
3. Preuzimanje je bilo dobrovoljno, to što je zapelo u kreditima ne mjenja namjeru preuzimatelja.
4. Upitno je koliko Aglaia kao partner ima strpljenja čekati na rješenje situacije – ipak je već prošlo dosta vremena od nastanka obveze
5. Blokirano pravo glasa na skupštini, dakle partneri ovise o finvestu zapravo i može doći do velikih promjena u firmi ako se nešto promjeni u njihovim odnosima.
6. Dečki s foruma su dobili tužbu na trgovačkom sudu, i naplatili se ovrhom od galineca. Zašto je to važno za nas druge, jer pretpostavljam da će ako ponuda ne stigne do kraja godine preostali dioničari također podignuti tužbe, uključujući i mene. Ostaje mu izbor platiti sam, ili prisilno prodavati putem sudskih ovrha.
7. Stečaj zbog radnika i prebacivanje nekretnina na doo- ne brinu me previše jer sumnjam da će ostali veći dioničari dopustiti galinecu da si prisvoji sve te ošteti njih u procesu. Na kraju, i oni su dokapitalizacijom podigli firmu na jednu višu razinu.
8. Koliko god se to činilo u ovom trenutku neizgledno, ponuda je imho win win. Galinec & co će se rješiti većine dioničara, možda i istisnuti nakon nje, te će im u potpunosti ostati vrijedne nekretnine radi kojih je sve ovo i rađeno. Na kojima će itekako zaraditi u budućnosti.
Naravno, sve ovo je moje mišljenje i moguće da ponuda nikad ne stigne. Svatko treba odlučiti za sebe.
6. Dečki s foruma su dobili tužbu na trgovačkom sudu, i naplatili se ovrhom od galineca. Zašto je to važno za nas druge, jer pretpostavljam da će ako ponuda ne stigne do kraja godine preostali dioničari također podignuti tužbe, uključujući i mene. Ostaje mu izbor platiti sam, ili prisilno prodavati putem sudskih ovrha.
Molim info ako netko zna…
da li se kod tužbe može utužiti samo za iznos koji smo posjedovali u trenutku nastanka obaveze za preuzimanje ili se može utužiti za sve dionice koje posjedujemo u trenutku podizanja tužbe??
ukoliko ima zainteresiranih za zajedničko djelovanje prilikom podizanja tužbe slobodno se javiti na privat pa da podjelimo poslove i troškove