INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Radnici Bojoplasta spremni na prosvjed pred upravom Industrogradnje u Zagrebu

Vaš link

…vrlo je izgledno da će i Bojoplast, uz Operativu i Izoind u stečaj?!

Čini mi se da je Gale odlučio zadržati samo nekretnine a sve ostalo rastjerati.

Čini mi se da je Gale odlučio zadržati samo nekretnine a sve ostalo rastjerati.

Bilo bi lijepo znati koliko je Industrogradnja platila većinski paket dionica, i interesantno je kako je stekla 54,81%, a da nije nastupila obveza davanje ponude za preuzimanje? Pravniče!?

A, sada i definitivno znamo što će se dogoditi sa TOZ-om, nakon što Industrogradnja stekne većinski paket. Gašenje proizvodnje, neisplata plaća, štrajkovi, dugovi…, stečaj?

Mislim da Bojoplast neće tako lako u stečaj jer bi onda i nekretnine ušle u stečajnu masu. Operativa i Izoind su firme bez nekretnina pa je njih lako potjerati u stečaj. A mislim da ipak nije tako lako prebaciti nekretnine iz Bojoplasta u Industrogradnju ali tko zna, ipak je ovo Hrvatska.

A, sada i definitivno znamo što će se dogoditi sa TOZ-om, nakon što Industrogradnja stekne većinski paket. Gašenje proizvodnje, neisplata plaća, štrajkovi, dugovi…, stečaj?

Ako si bio na jednom od zadnjih sastanaka dioničara INDG onda se valjda sjećaš što je Galinec rekao za TOZ.
Ja sam to dobro zapamtio.

Ako si bio na jednom od zadnjih sastanaka dioničara INDG onda se valjda sjećaš što je Galinec rekao za TOZ.
[/quote]

Naravno, da sam zapamtio. Tada je rekao da će i ponuda za mjesec do dva.

Da ali to za TOZ baš i nije bilo pozitivno pa da bi imao razloga lagati.
Sumnjam da će nas sad iznenaditi tako da pretvori TOZ u regionalnog lidera za proizvodnju uredske opreme. Uostalom rekao je koliko para treba da bi se nešto učinilo od te firme.

[/quote]

Naravno, da sam zapamtio. Tada je rekao da će i ponuda za mjesec do dva.
[/quote]
Nije rekao da će ponuda za INDG za mjesec do dva koliko se sjećam, čak je natuknuo da bi za TOZ mogla i prije od ove za INDG. Rekao je da će žicat pare, ali ne i da je siguran da će ih dobit. Govorio je da bi novi sastanak trebao za mjesec do dva, ali izgleda da čeka da odemo na godišnje pa da ga sazove!

ŠTRAJKAŠI IZ BOJOPLASTA PITAJU:
Gdje su nadležni, gdje je USKOK?

Vaš link

Baš malo gledam financijske pokazatelje Bojoplasta.

2003
Prihod: 8,1 mil eur
Prosječna plaća: 390 eur
Dobit: 108.000 eur

2007
Prihod: 3.6 mil. eur
Prosječna plaća: 610 eur
Gubitak: 430.000 eur

Ovo su pokazatelji prije preuzimanja Bojoplasta od strane Industrogradnje, pa možemo ipak zaključiti da Galinec nije najveći krivac za stanje u toj tvrtci, nego su problemi mnogo dublji.

Onda se postavlja pitanje zašto ih je uopće kupio?
Sigurno i oni imaju zemljište u Ičićima [cool]

Vjerojatno je zaključio da je Industrogradnji jeftinije preuzimati poduzeća sa nekretninama u vlasništvu, nego ih kupovati na tržištu.

New Report

Close