nema ponude, nema kazne, nema ničega … moraju postojat neka pravila! … netko je oštećen, netko je profitiru a zakon = 0. Stvarno živimo u vukojebini.
da smo u americi, negotiator i aglaia bi već ostavili gaće na štapu i to u roku od par mjeseci… ne bi ni bilo potrebno dizati tužbu jer bi ih nadležno tijelo pravovremeno sankcioniralo
u civiliziranim zemljama se takve stvari brže rješavaju
Ako bude crobex na ovoj razini ja ću prodati 60-80% industrogradnje jer mislim da itekako ima drugih dobrih prilika. Ali ako crobex znatnije naraste, tako će se i taj udio proporcionalno smanjiti. Ali svakako mislim da će i neposredno prije ponude cijena na burzi biti blizu 1100 tako da će biti prilike i prije same ponude prodati za one kojima se žuri.
@ides
nema ponude, nema kazne, nema ničega … moraju postojat neka pravila! … netko je oštećen, netko je profitiru a zakon = 0. Stvarno živimo u vukojebini.
To je definitivno točno. Ako već nema ponude mogla je Hanfa bar neku simboličnu kaznu naplatiti ili bar transparentno sve to voditi a ne da ama baš ništa ne uradi.
To je definitivno točno. Ako već nema ponude mogla je Hanfa bar neku simboličnu kaznu naplatiti ili bar transparentno sve to voditi a ne da ama baš ništa ne uradi.
[/quote]
barem da postoji neka zatezna kamata (14%) koju mora platiti za kašnjenje ponude
Ako bude crobex na ovoj razini ja ću prodati 60-80% industrogradnje jer mislim da itekako ima drugih dobrih prilika. Ali ako crobex znatnije naraste, tako će se i taj udio proporcionalno smanjiti. Ali svakako mislim da će i neposredno prije ponude cijena na burzi biti blizu 1100 tako da će biti prilike i prije same ponude prodati za one kojima se žuri.
također
Treba misliti i na još jednu bitnu stvar koja piše u zakonu. Ukoliko nakon provedene javne ponude u roku od godinu dana preuzimatelj stekne samo 1 dionicu po cijeni većoj od one u javnoj ponudi onda je dužan isplatiti razliku svima koji su mu prodali dionice u javnoj ponudi.
Mala je vjerojatnost da se tako nešto dogodi, ali vrijedi imati na umu za svaki slučaj. Pogotovo kad se radi o poduzeću poput INDG koje Galinec i Aglaia ne misle držati dovijeka nego ga namjeravaju preprodati.
[/quote]
barem da postoji neka zatezna kamata (14%) koju mora platiti za kašnjenje ponude
[/quote]
Postoji, postoji, sudski jedino što sud traje (jedno iskustvo) 4 god.
SRETAN USKRS SVIM DIONICARIMA INDUSTROGRADNJE I ONIMA KOJI TO MISLE POSTATI
SRETAN USKRS SVIM DIONICARIMA INDUSTROGRADNJE I ONIMA KOJI TO MISLE POSTATI
Također, pridružujem se lijepim željama, a Galetu svako dobro na road showu!
Opet se netko zaigrao sa samo 1 dionicom… [lol]
A šta ću, uzeo još jedan ticket …