Industrogradnja se sudi sa gradom Zagrebom za ogromni iznos odštete oko ugovora za stanove u Sesvetama koji je grad Zagreb jednostruko raskinuo. Također pitanje je da li je još i sada baš sve isplaćeno za domovinski most. Mislim da Industrogradnja za grad Zagreb više sigurno neće graditi.
Nositelj posla u Sesvetama (Sopnica-Jelkovec) je bila Tehnika d.d., a Domovinskog mosta SHW/RWE Umwelt Aqua Vodogradnja d.o.o., tako da Industrogradnja de facto nije bila u nikakvom poslovnom odnosu sa Gradom Zagrebom odnosno sa Zagrebačkim holdingom.
Prvi put čujem za tužbu po pitanju naselja Sopnica – Jelkovec, o čemu se radi?
U sesvetama je ugovor originalno imala industrogradnja i potpisala ga je sa APN-om. Kasnije kad je propalo da to bude POS i to je preuzeo grad, oni su jednostrano raskinuli taj ugovor jer industrogradnja nije htjela pristati na promjene koji su oni tražili. I sjećam se da je industrogradnja podignula tužbu. U kojem stanju je sada ta tužba, ne znam.
U sesvetama je ugovor originalno imala industrogradnja i potpisala ga je sa APN-om. Kasnije kad je propalo da to bude POS i to je preuzeo grad, oni su jednostrano raskinuli taj ugovor jer industrogradnja nije htjela pristati na promjene koji su oni tražili. I sjećam se da je industrogradnja podignula tužbu. U kojem stanju je sada ta tužba, ne znam.
Navedeno znači da Industrogradnja može tužiti ili je već tužila APN, te da nikakve poslove nije odrađivala za Grad Zagreb ili holding.
Došli smo sada opet do pitanja, zašto INDG nije izašla na tender za izgradnju na lokaciji Podbrežje?
Navedeno znači da Industrogradnja može tužiti ili je već tužila APN, te da nikakve poslove nije odrađivala za Grad Zagreb ili holding.
Došli smo sada opet do pitanja, zašto INDG nije izašla na tender za izgradnju na lokaciji Podbrežje?
[/quote]
Vjerojatno zato što znaju da nemaju nikakve šanse da dobiju taj posao.
[/quote]
Vjerojatno zato što znaju da nemaju nikakve šanse da dobiju taj posao.
[/quote]
E moj Lucky, ti očito ne radiš u prodaji?
Ma slažem se da industrogradnji treba poslova i oni bi se trebali javljati na sve i svašta. Ali profit je jedino što je bitno. I bolji je posao od 20 milja eura sa 20% profitnom maržom nego neki megalomanski posao sa gradom u kojem se malo ili ništa zaradi osim naravno ispod stola.
Pa pogledaj tu Tehniku. U 9 mjeseci 2008.-e su imali prihod veći od milijardu kuna a dobit 26 milja. To je 2.6% profitna marža. A takvi podaci su iz 2007-e i 2008 kad još prava kriza nije ni došla.
Dobro Barbus veli.trebali su izaći na natječaj bez obzira.Alpine-bau i koteks uglavnom rade niskogradnju pa su svejedno izašli.Da se po cijeni posla i ostalim ponudama zaključiti da će tu kooperacija odraditi većinu posla.To je ono što ubija građevinare..sve dok zakonski ne ograniče kooperaciju na određeni postotak biti će ovakvih budalaština da osjetno skuplja ponuda dobije natječaj.Nije isključeno da će posao odraditi baš tehnika a konstruktor staviti 30 milj u đep.Toga ima samo kod nas.Činjenica je da nije uvijek jeftiniji izvođač i bolje riješenje ali razlika od 13% je ipak malo prevelika.A što se tiče profitne marže koju spominje Lucky..nije uopće problem u profitnoj marži,problem je o izvlačenju novca iz građevinskih kompanija na sve moguće načine,dozvoljene i nedozvoljene..Kada bi građevinari novce koje realno zarade prikazivali kao dobit gdje bi im bio kraj..
Dobro Barbus veli.trebali su izaći na natječaj bez obzira.Alpine-bau i koteks uglavnom rade niskogradnju pa su svejedno izašli.Da se po cijeni posla i ostalim ponudama zaključiti da će tu kooperacija odraditi većinu posla.To je ono što ubija građevinare..sve dok zakonski ne ograniče kooperaciju na određeni postotak biti će ovakvih budalaština da osjetno skuplja ponuda dobije natječaj.Nije isključeno da će posao odraditi baš tehnika a konstruktor staviti 30 milj u đep.Toga ima samo kod nas.Činjenica je da nije uvijek jeftiniji izvođač i bolje riješenje ali razlika od 13% je ipak malo prevelika.A što se tiče profitne marže koju spominje Lucky..nije uopće problem u profitnoj marži,problem je o izvlačenju novca iz građevinskih kompanija na sve moguće načine,dozvoljene i nedozvoljene..Kada bi građevinari novce koje realno zarade prikazivali kao dobit gdje bi im bio kraj..
Lime, nisam stavio cijeli članak jer je veliki, onih 260 mil. kn iz naslova je sa PDV-om, a ostalo bez PDV-a, pa je Konstruktor ipak najjeftiniji.
Mene brine taj neizlazak na tender. Posao od 30 mil. eur usred Zagreba, neznam gdje će se opet pojaviti tako veliki posao u sljedećem razdoblju. A i za radnike je bolje da rade, a i cash flow u današnja vremena nije zanemariva stavka.
Evo Barbus pitam ja Galinca na idućem sastanku zašto nisu izašli na tender. Ako prije industrogradnja ne bankrotira.
U redu,nisam to znao.
Ali poanta stoji.Moguće da će naći nekog koji će odraditi za cca 10% manje..zašto ne i INDG možda?
A što se samih natječaja tiče,ne znači uvijek izlazak na tender i stvarnu želju da se dobije posao.Nekad one druge imaju samo jednu svrhu i to uglavnom da budu skuplje od one dobitne.
Kad vidim konstruktor i tehniku na istom poslu to mi prvo padne na pamet..