Ova je dobra! Mislim da ćemo bit sretni ak nam plati 1118!
[/quote]
to je osnovni problem nas malih ulagača što nemamo nikakvu zaštitu u vidu zakona i pravilnika koji se poštivaju.
Gale i Aglaila nemaju prava glasa. E sad da se postoji mogućnost da se dogovore druga dva velika igrača i preuzmu kontrolu nad insustrogradnjom bome bi se gale borio i rukama i nogama i do sada bi imali ponudu.
Ovako nas može mrcvariti do mile volje. Moj prosjek ulaska je 835 (trenutno imam važnijih prioriteta od smanjivanja prosjeka) i ponuda od 1119 bi me zadovoljila ove godine. U krajnjoj varijanti kupovao sam isključivo zbog ponude. Takva ponuda 2011 ili 2012 je za ku*ac .
[/quote]
Galinecu se sada ne žuri . Bez obzira na gubitak prava glasa on ima svoju upravu (vjerojatno se imenuje na 4 godine) i nadzorni odbor.Upravu može smijeniti nadzorni odbor,a nadzorni odbor se imenuje kvalificiranom većinom.Dakle ,sve do isteka mandata članova nadzornog odbora i isteka mandata članova Galinec može biti miran.
Jedna izvanredna skupština može sve promijneniti.
samo kad pogledamo Top10 i bez dionica sa pravom glasa on ima prijateljsku većinu na toj skupštini. E sad da se Filipović okrene kontra njega možda bi se što dalo napraviti, ali to je nemoguće jer je Filipović tu sve dok će biti Gale, a možda i duže ako njegov Finvest bude imao poslovnu korist.
1. AGLAIA B.V. 125.753 27,76 Osnovni račun
2. NEGOTIATOR D.O.O. 99.436 21,95 Osnovni račun
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 24.321 5,37 Osnovni račun
4. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 13.185 2,91 Skrb. račun
5. KARLOVAČKA BANKA D.D. 13.078 2,89 Skrb. račun
6. CENTAR BANKA D.D. 13.000 2,87 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 12.250 2,70 Osnovni račun
8. OPORTUNITAS D.O.O. 9.500 2,10 Osnovni račun
9. FINVEST CORP. D.D. 8.839 1,95 Osnovni račun
10. SMILJAN JURIĆ 8.337 1,84 Račun portfelja
Galinecu se sada ne žuri . Bez obzira na gubitak prava glasa on ima svoju upravu (vjerojatno se imenuje na 4 godine) i nadzorni odbor.Upravu može smijeniti nadzorni odbor,a nadzorni odbor se imenuje kvalificiranom većinom.Dakle ,sve do isteka mandata članova nadzornog odbora i isteka mandata članova Galinec može biti miran.
Galinec i bez Negotiatora i Aglaie ima većinu glasova na skupštini, Fuchs i Cetinja dignu ruke i to je velika većina, mali dioničari su suzdržani, a jedini koji bi mogao nešto napraviti je Filipović, ali je pasivan dioničar.
Jedna izvanredna skupština može sve promijneniti.
samo kad pogledamo Top10 i bez dionica sa pravom glasa on ima prijateljsku većinu na toj skupštini. E sad da se Filipović okrene kontra njega možda bi se što dalo napraviti, ali to je nemoguće jer je Filipović tu sve dok će biti Gale, a možda i duže ako njegov Finvest bude imao poslovnu korist.
1. AGLAIA B.V. 125.753 27,76 Osnovni račun
2. NEGOTIATOR D.O.O. 99.436 21,95 Osnovni račun
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 24.321 5,37 Osnovni račun
4. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 13.185 2,91 Skrb. račun
5. KARLOVAČKA BANKA D.D. 13.078 2,89 Skrb. račun
6. CENTAR BANKA D.D. 13.000 2,87 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 12.250 2,70 Osnovni račun
8. OPORTUNITAS D.O.O. 9.500 2,10 Osnovni račun
9. FINVEST CORP. D.D. 8.839 1,95 Osnovni račun
10. SMILJAN JURIĆ 8.337 1,84 Račun portfelja
Jedna priča su Galinec i Aglaia, a druga strana priče su gomila firmi, skrbničkih računa i prijatelja vlasničke ekipe, koji kao fol stoje sa strane i nisu u obvezi davanja javne ponude a prikriveno djeluju zajednički sa Galetom i Aglaiom. Većina prebacivanja i međusobnih djelovanja bi se mogla rasvijetliti kad bi neko jako zagrizao i svima im onemogućiti pravo glasa, smjeniti upravu itd.,. Al se to nikome ne da radit i svi se molimo da Gale ipak objavi ponudu. A to se neće tako skoro dogodit!
Jer ga nitko ni ne tjera da objavi ponudu pa zašto da mu se žuri kad je oskudica love na tržištu?!
Jer ga nitko ni ne tjera da objavi ponudu pa zašto da mu se žuri kad je oskudica love na tržištu?!
Zato bi za zaštitu malih dioničara trebalo uvesti zakon koji bi na neki način sačuvao vrijednost njihova ulaganja. Npr. ako je sa 1.9. nastala obaveza ponude i ako je rok po kojem je trebala biti odobrena ponuda 1.11. onda bi od tog datuma trebala teći zatezna kamata od cca 15% na godišnjoj razini. Onda bi me manje brinulo kašnjenje ponude.
Zato bi za zaštitu malih dioničara trebalo uvesti zakon koji bi na neki način sačuvao vrijednost njihova ulaganja. Npr. ako je sa 1.9. nastala obaveza ponude i ako je rok po kojem je trebala biti odobrena ponuda 1.11. onda bi od tog datuma trebala teći zatezna kamata od cca 15% na godišnjoj razini. Onda bi me manje brinulo kašnjenje ponude.
[/quote]
Što se babi tilo, to se babi snilo.
Društvo Elektropromet d.d. dostavilo je Poziv na izvanrednu Glavnu skupštinu koja će se održati dana 02.04.2009. s početkom u 12,00 sati u hotelu International, Zagreb, Miramarska cesta 24.
Vidi kako se Gale grčevito bori kontra Ljubasa, a nas ne jebe ni 5%
Društvo Elektropromet d.d. dostavilo je Poziv na izvanrednu Glavnu skupštinu koja će se održati dana 02.04.2009. s početkom u 12,00 sati u hotelu International, Zagreb, Miramarska cesta 24.
Pa zašto bi nas …, jel netko pokrenuo kakvu akciju kontra Negotiatora?
[/quote]
Ja sam čuo da su neki sudski tužili Negotiator pa bi odgovor na tvoje pitanje bio da!
[/quote]
Ja sam čuo da su neki sudski tužili Negotiator pa bi odgovor na tvoje pitanje bio da!
[/quote]
I ja sam čuo da će danas ponuda. A vidi sad!
Ma ostavit ću mu još ta dva sata do zatvaranja …
Onda Barbus jesi li poslije 16 za neku akciju?
P.S. Zvat ćemo i onoga japanca da nas podrži. Ako ništa drugo, bude nosio transparente …
[/quote]
[/quote]
I ja sam čuo da će danas ponuda. A vidi sad!
Ma ostavit ću mu još ta dva sata do zatvaranja …
Onda Barbus jesi li poslije 16 za neku akciju?
[/quote]
Naravno, bolje sada, nego npr. 2012-te.
Ili da ostanemo suzdržani, pa to je ipak samo novac (ali naš).