Zanimljivo je da iako Galinec ima zabranu prodaje dionica industrogradnje, on da želi mogao bi vrlo lako prodati svoj udio u industrogradnji na način da proda Negotiator d.o.o. . Isto vrijedi i za Ethemba capital, oni su vlasnici tvrtke Aglaia BV u nizozemskoj koju također mogu bez pravnih problema preprodati. Neka me netko ispravi ako nisam u pravu.
Meni osim uvazenog Dikana fali i Fazan….
Fazan je superica. Prije mjesec dva reko mi da prodam INDG i kupim ATPL. Tada je INDG bila preko 600, a ATPL ko ovih dana. Jer sam bio ljut što je sve raslo ko sumanuto, a INDG stoji ko ukopana pa sam pitao što da radim.A on ko iz topa: ATPL. I ja ga fino poslušo. Prodo INDG i fino uzo dividendu na ATPL i prodo po 100 kuna skuplje i zaradio 150 kn po dionici. Samo… nisam prodo svu INDG, a ovo što mi ostade neće niko da kupi [undecid]
Zanimljivo je da iako Galinec ima zabranu prodaje dionica industrogradnje, on da želi mogao bi vrlo lako prodati svoj udio u industrogradnji na način da proda Negotiator d.o.o. . Isto vrijedi i za Ethemba capital, oni su vlasnici tvrtke Aglaia BV u nizozemskoj koju također mogu bez pravnih problema preprodati. Neka me netko ispravi ako nisam u pravu.
bravo, lijepo rezoniraš samo dugo ti je trebalo
bravo, lijepo rezoniraš samo dugo ti je trebalo
[/quote]
a pitanje je kako bi to na sudu prošlo …
Na nasem sudu? Proslo bi zastarom nakon 25 godina sudjenja.
Onako laički gledano obvezu ima Negotitor d.o.o. bez obzira ko bio vlasnik istog.
Meni se čini da bi mu to bilo najbolje, a možda i jedino rješenje.
Naredne godine bit će teške za građevince općenito , a ovaj se još zakuco sa javnom ponudom.
Onako od oka ulaz mu je oko 900 kn, kad bi dobio 1100 -1200 kn prst u uho , samo sve je to trla baba lan, Gale je uporan i tvrdoglav tip.
Fazan je superica. Prije mjesec dva reko mi da prodam INDG i kupim ATPL. Tada je INDG bila preko 600, a ATPL ko ovih dana. Jer sam bio ljut što je sve raslo ko sumanuto, a INDG stoji ko ukopana pa sam pitao što da radim.A on ko iz topa: ATPL. I ja ga fino poslušo. Prodo INDG i fino uzo dividendu na ATPL i prodo po 100 kuna skuplje i zaradio 150 kn po dionici. Samo… nisam prodo svu INDG, a ovo što mi ostade neće niko da kupi [undecid]
[/quote]
Ne znam, mene tako nije savjetovao…dok je sve padalo, indg se drzala na 700 kn a fazan nas je posjecivao na drugim temama i zlurado se smijuljio…pricao o javnoj ponudi i zagarantiranoj zaradi. Ja bio u cashu i poslusah ga, natrpah se indg i sada umjesto zagarantirane zarade imam zagarantiranu pusionu.
moze li bolje?
(ah, evo dosao Fazan [smiley])
Onako laički gledano obvezu ima Negotitor d.o.o. bez obzira ko bio vlasnik istog.
Meni se čini da bi mu to bilo najbolje, a možda i jedino rješenje.
Naredne godine bit će teške za građevince općenito , a ovaj se još zakuco sa javnom ponudom.
Onako od oka ulaz mu je oko 900 kn, kad bi dobio 1100 -1200 kn prst u uho , samo sve je to trla baba lan, Gale je uporan i tvrdoglav tip.
Negotiator je vlasnik sljedećih tvrtki:
TO ONE d.o.o.
TO ONE BROKERI d.o.o.
TO ONE USLUGE d.o.o.
znači Galetovog core businessa.
Negotiator u vlasništvu ima dionice INDG i BRIK (zanemarivo), a Gale tj. Negotiator se riješio onih ribnjaka.
U slučaju prebacivanja gore navedenih tvrtki na drugu osobu, realna je mogućnost prodaje Negotiatora.
Međutim, Gale kontrolira preko 80% Industrogradnje i mislim da mu je to posao života, i neće odustati. Prodaja Industrogradnje dolazi u obzir tek kad Gale s njom napravi par velikih projekata (TOZ, Ičići). Sada Gale koristi krizu da tvrtku restrukturira do kraja (čitaj: otkazi, sa što manjim otpremninama).
A Galetov ulaz u INDG je oko 600 kn.
@Brabus
Sve to stoji, ustvari tako je trebalo bit, al niko nije predvidio ovakvu krizu, teško će se sad ić u projekte(toz , ičići) dok god je ovakva situacija, a to bi moglo potrajat.
Iscrpljujuća kriza može potpuno neutralizirat pozitivne efekte dokapa.
Ulaz mu je oko 600 kn kad je preuzimao propalu firmu od Matića, mislim tamo negdje 2005, ali ako obračunaš i dva kruga dokapa ulaz je dosta viši.
@Brabus
Sve to stoji, ustvari tako je trebalo bit, al niko nije predvidio ovakvu krizu, teško će se sad ić u projekte(toz , ičići) dok god je ovakva situacija, a to bi moglo potrajat.
Iscrpljujuća kriza može potpuno neutralizirat pozitivne efekte dokapa.
Ulaz mu je oko 600 kn kad je preuzimao propalu firmu od Matića, mislim tamo negdje 2005, ali ako obračunaš i dva kruga dokapa ulaz je dosta viši.
Kada bi željeli ići u investicije pitanje je koliko bi dobili kreditnih sredstava ?