INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni fali Pijerino

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Zanimljivo je da iako Galinec ima zabranu prodaje dionica industrogradnje, on da želi mogao bi vrlo lako prodati svoj udio u industrogradnji na način da proda Negotiator d.o.o. . Isto vrijedi i za Ethemba capital, oni su vlasnici tvrtke Aglaia BV u nizozemskoj koju također mogu bez pravnih problema preprodati. Neka me netko ispravi ako nisam u pravu.

Meni osim uvazenog Dikana fali i Fazan….

Fazan je superica. Prije mjesec dva reko mi da prodam INDG i kupim ATPL. Tada je INDG bila preko 600, a ATPL ko ovih dana. Jer sam bio ljut što je sve raslo ko sumanuto, a INDG stoji ko ukopana pa sam pitao što da radim.A on ko iz topa: ATPL. I ja ga fino poslušo. Prodo INDG i fino uzo dividendu na ATPL i prodo po 100 kuna skuplje i zaradio 150 kn po dionici. Samo… nisam prodo svu INDG, a ovo što mi ostade neće niko da kupi [undecid]

I'LL BE BACK

Zanimljivo je da iako Galinec ima zabranu prodaje dionica industrogradnje, on da želi mogao bi vrlo lako prodati svoj udio u industrogradnji na način da proda Negotiator d.o.o. . Isto vrijedi i za Ethemba capital, oni su vlasnici tvrtke Aglaia BV u nizozemskoj koju također mogu bez pravnih problema preprodati. Neka me netko ispravi ako nisam u pravu.

bravo, lijepo rezoniraš samo dugo ti je trebalo

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

bravo, lijepo rezoniraš samo dugo ti je trebalo
[/quote]

a pitanje je kako bi to na sudu prošlo …

I love the Smell of Profits in the Morning

Na nasem sudu? Proslo bi zastarom nakon 25 godina sudjenja.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Onako laički gledano obvezu ima Negotitor d.o.o. bez obzira ko bio vlasnik istog.
Meni se čini da bi mu to bilo najbolje, a možda i jedino rješenje.
Naredne godine bit će teške za građevince općenito , a ovaj se još zakuco sa javnom ponudom.
Onako od oka ulaz mu je oko 900 kn, kad bi dobio 1100 -1200 kn prst u uho , samo sve je to trla baba lan, Gale je uporan i tvrdoglav tip.

Meni osim uvazenog Dikana fali i Fazan….

Fazan je superica. Prije mjesec dva reko mi da prodam INDG i kupim ATPL. Tada je INDG bila preko 600, a ATPL ko ovih dana. Jer sam bio ljut što je sve raslo ko sumanuto, a INDG stoji ko ukopana pa sam pitao što da radim.A on ko iz topa: ATPL. I ja ga fino poslušo. Prodo INDG i fino uzo dividendu na ATPL i prodo po 100 kuna skuplje i zaradio 150 kn po dionici. Samo… nisam prodo svu INDG, a ovo što mi ostade neće niko da kupi [undecid]
[/quote]

Ne znam, mene tako nije savjetovao…dok je sve padalo, indg se drzala na 700 kn a fazan nas je posjecivao na drugim temama i zlurado se smijuljio…pricao o javnoj ponudi i zagarantiranoj zaradi. Ja bio u cashu i poslusah ga, natrpah se indg i sada umjesto zagarantirane zarade imam zagarantiranu pusionu.

moze li bolje?

(ah, evo dosao Fazan [smiley])

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Onako laički gledano obvezu ima Negotitor d.o.o. bez obzira ko bio vlasnik istog.
Meni se čini da bi mu to bilo najbolje, a možda i jedino rješenje.
Naredne godine bit će teške za građevince općenito , a ovaj se još zakuco sa javnom ponudom.
Onako od oka ulaz mu je oko 900 kn, kad bi dobio 1100 -1200 kn prst u uho , samo sve je to trla baba lan, Gale je uporan i tvrdoglav tip.

Negotiator je vlasnik sljedećih tvrtki:
TO ONE d.o.o.
TO ONE BROKERI d.o.o.
TO ONE USLUGE d.o.o.
znači Galetovog core businessa.

Negotiator u vlasništvu ima dionice INDG i BRIK (zanemarivo), a Gale tj. Negotiator se riješio onih ribnjaka.

U slučaju prebacivanja gore navedenih tvrtki na drugu osobu, realna je mogućnost prodaje Negotiatora.
Međutim, Gale kontrolira preko 80% Industrogradnje i mislim da mu je to posao života, i neće odustati. Prodaja Industrogradnje dolazi u obzir tek kad Gale s njom napravi par velikih projekata (TOZ, Ičići). Sada Gale koristi krizu da tvrtku restrukturira do kraja (čitaj: otkazi, sa što manjim otpremninama).

A Galetov ulaz u INDG je oko 600 kn.

@Brabus

Sve to stoji, ustvari tako je trebalo bit, al niko nije predvidio ovakvu krizu, teško će se sad ić u projekte(toz , ičići) dok god je ovakva situacija, a to bi moglo potrajat.
Iscrpljujuća kriza može potpuno neutralizirat pozitivne efekte dokapa.
Ulaz mu je oko 600 kn kad je preuzimao propalu firmu od Matića, mislim tamo negdje 2005, ali ako obračunaš i dva kruga dokapa ulaz je dosta viši.

Možda je INDG ipak bila preveliki zalogaj za sadašnje većinske vlasnike ?

@Brabus

Sve to stoji, ustvari tako je trebalo bit, al niko nije predvidio ovakvu krizu, teško će se sad ić u projekte(toz , ičići) dok god je ovakva situacija, a to bi moglo potrajat.
Iscrpljujuća kriza može potpuno neutralizirat pozitivne efekte dokapa.
Ulaz mu je oko 600 kn kad je preuzimao propalu firmu od Matića, mislim tamo negdje 2005, ali ako obračunaš i dva kruga dokapa ulaz je dosta viši.

Kada bi željeli ići u investicije pitanje je koliko bi dobili kreditnih sredstava ?

New Report

Close