INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kad je neka skupština ili tako nešto ?

Cookie Monster

A trebalo je sad u veljači biti i izvješće i sastanak ali nekako imam osjećaj da će se to odužiti.

kad je neka skupština ili tako nešto ?

Ne bih se čudio da sazove jedan sastanka dioničara. Možda već ovaj tjedan.

Da malo smiri duhove …

nema on šta smirit, već je puna kapa i radnicima i dioničarima … ajd lako za dioničare ali to sa radnicima je sramota, to ima samo u ovoj državi, … a šta će reć dioničarima ?? bit će da se strpimo ili …. šta god da kaže ja mu ne vjerujem … a vjerujem i 90% ostalih

Cookie Monster

Dvjestotinjak radnika Industrogradnje iz Donje Lomnice započelo je danas štrajk, koji će potrajati sve dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Radnicima je prekipjelo, jer svoje plaće nisu primili još od studenoga. Tek kada su najavili štrajk uprava Industrogradnje na njihove je račune uplatila 1.600 kuna, što je 50 posto njihova mjesečnog primanja.
– Radim u Industrogradnji već 37 godina i ovo je strašno. Moram moliti plaću za svoj rad. Ako ih neće isplatiti neka mi kažu, tražit ću otpremninu i odlazim iz ove firme da nikog ne vidim – rekao je razočaran vozač Stjepan Duić.
Budući da već tri mjeseca na računima nemaju ni kune, radnici neće odustati od štrajka.
– Uplatili su mi 1.400 kuna, što je samo pola plaće za studeni. Od čega da živim? To mi nije dosta ni za režije – komentirao je Mijo Deverić, koji u Industrogradnji ima 23 godine radnog staža.
Danas su radnici zajedno s glavnim tajnikom Novog sindikata Tomislavom Kišom pregovarali s Josipom Galincem, predsjednikom uprave Industrogranje.
– Kasnimo s isplatom plaća jedan kraći rok. Nastojat ćemo do kraja tjedna radnicima isplatiti plaću za studeni, a ostatak sljedeći tjedan – obećao je Galinec.
Objasnio je da isplata plaća kasni jer nisu naplaćena potraživanja. Ni posljednji posao koji radnici Industrogradnje rade za Hrvatske autoceste, gradnja nadvožnjaka na autocesti Zagreb-Sisak, još nije plaćen.
– Čekamo taj novac još od kolovoza. Kako da platimo radnicima kad ni nama ništa nije plaćeno – rekao je Josip Galinac.
Od ukupno 900 radnika Industrogradnje 200 ih nema što raditi, pa sjede doma i ne dobivaju nikakve prihode.
– Radnici štrajkaju jer smo uveli kontrolu potrošnje goriva, što im nije odgovaralo – kaže Galinac.
Radnici će i sutra nastaviti štrajk. – Mi smo za pregovore otvoreni 24 sata na dan, pa kad se uprava odluči kada i kako će se radnike isplatiti, neka se javi – rekao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata.

Nije dovoljno što im nije isplatio plaće nego sumnja i u njihovo poštenje u svezi goriva.
Ako netko nije pošten neka ga imenuje imenom i prezimenom, a radnicima treba isplatiti plaće sukladno zakonu.

Dobro zbori mudri Saladin, tko još išta vjeruje Galetovim izjavama !

Dao sam Vam informacije, da plaća nema, da posla nema, da naplate nema, a sami dobro znate da ni javne ponude nema, a ova četiri naloga na kupnji nisu Vam jedini prijatelji to su Vam najbolji prijatelji, koje treba nagraditi za vjernost čim istekne blokada -14,68%.

Pogledajte prilog, sve je jasno ! [bye]

Sve će to na 0,1 book !

Vaš link

Radnicima Industrogradnje u Donjoj Lomnici u četvrtak bi trebali biti isplaćeni zaostaci plaća za mjesec studeni, potvrdio je predsjednik Uprave, Josip Galinec.

Podsjetimo kako radnici štrajkaju od ponedjeljka, nezadovoljni lošim odnosom Uprave te, kako sami ističu, nepoštivanjem kolektivnog ugovora.

Iako su u nekoliko navrata istaknuli da posla u ovoj industrijskoj tvrtki nema, Galinec je to oštro opovrgnuo. Do sada je, kaže, ugovoren posao u vrijednosti od 150 milijuna kuna, što je tek početak.

– U planu nam je preuzeti još nekoliko poslova tako da to nije konačna brojka. Bit će posla – kaže Galinec. Unatoč tome, najavljuje i otpuštanje tehnološkog viška.

U Industrogradnji radi 900 zaposlenih, a u posljednje tri godine, otkako je Galinec na čelu Uprave, otpuštanja nije bilo. Radnici se nakon svega osjećaju nemoćni i prevareni, ali dodaju – s rogatima se ne mogu bosti.

Jučer sam na TV-u vidio Galetov intervju. Otprilike Gale je poručio: financije treba povjeriti samo iskusnim financijskim menađerima, a ne da se njim bave nestručni ljudi.

Drugim rječima kaže da su vaše pare (a sada njegove) iz dokapitalizacije kod stručnog menađera i možete biti mirni, ne brinite se, nije sve u parama ! Inače javne ponude i dalje nema ! [bye]

To je jasno ! [cool]

Sve će to na 0,1 book !

ja bi galinca za ministra finansija

To je jasno! [cool]

JEST ĆU JA I ŽIREVA AKO TREBA

na našoj parceli u Ičićima crkva dobila 2000 kvadrata za svoju poslovnicu, u zamjenu oni nama dali 3000 par sto metara iznad naše parcele. Baš me zanima šta će tamo bit, nadam se da neće Gale bubnut neku sramotu … tamo se da napravit luksuzna kuća i frkunut to za 3-4 puta više … samo neka bude što luksuznije sa bazenom i rus plaća kolko tražiš —

Cookie Monster

na našoj parceli u Ičićima crkva dobila 2000 kvadrata za svoju poslovnicu, u zamjenu oni nama dali 3000 par sto metara iznad naše parcele. Baš me zanima šta će tamo bit, nadam se da neće Gale bubnut neku sramotu … tamo se da napravit luksuzna kuća i frkunut to za 3-4 puta više … samo neka bude što luksuznije sa bazenom i rus plaća kolko tražiš —

Pa to mi baš i ne djeluje kao dobar deal. Mislim da 2000 kvadrata na onoj lokaciji vrijedi puno više od 3000 nekih par sto metara iznad. Osim ako to nije dio nekog većeg deal-a. Ako se smije znati koji je izvor ovih informacija, ima li što na webu?

Pa to mi baš i ne djeluje kao dobar deal. Mislim da 2000 kvadrata na onoj lokaciji vrijedi puno više od 3000 nekih par sto metara iznad. Osim ako to nije dio nekog većeg deal-a. Ako se smije znati koji je izvor ovih informacija, ima li što na webu?
[/quote]

Dobar je deal, ako će INDG graditi crkvinu "poslovnicu".

New Report

Close