INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

teško će ta ponuda, teško će i gale skupit pare … ova kriza je totalno sranje i nevidi se kraja … mi koji smo zarobljeni tu di jesmo možemo samo čekat …

Cookie Monster

Evo još malo o štrajku:
http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/zagreb/3234491/index.do

Čini mi se da je smisao ovog štrajka utjerivanje novaca od HAC-a. Ali priznajem da je loše ovako iskorištavati radnike za to.

Dobro, molim da se ovo ne shvati kao provokacija.

Upravo slusam na 101 kako Najdrazi vodja tuznim glasom kaze da posla nema. Prije par mjeseci drug Fazan je slavodobitno nabrajao poslove i isticao fantomsku dobit.

E sto sad, druze?

Mora se tužno glasati kad se mora riješiti tehnološkog viška. Neće valjda pričati o tome kako je pun love.

A uskoro će godišnje izvješće u kojemu će biti puno i realne i fantomske dobiti.
[/quote]
Lucky sve je to u redu.Građevinarstvo je možda i najpogođenije što se tiče neplaćanja i ovaj problem
s HAC-om imaju skoro svi.Reorganizacija je poželjna i sada je pravo vrijeme za to.
I sve mogu prihvatiti ali ovo neplaćanje radnika mi je totalno nelogično i nekorektno od Galeta.
Ne možeš imati love na računu i neplatit radnike…bez obzira na namjenu tog keša.To se jednostavno ne radi.Pozdrav
[/quote]
S etičke strane se slažem s tobom. Ali u isto vrijeme sam uvjeren da Gale puno više radi u interesu dioničara nego radnika. Isto kao što bi radnici trebali dobiti svoje plaće na vrijeme, isto tako bi Galinec imao pravo se riješiti tehnološkog viška uz neke razumne otpremnine. A koliko sam pročitao u onom članku glavni razlog za ovaj prosvjed je bio baš to što je netko dobio otkaz. Jednom je Gale spomenuo da u industrogradnji radi 50 vozača koji ne bi htjeli raditi ništa drugo nego voziti. Pogledaj one ljude s prosvjeda, baš mi i ne djeluju kao neki građevinski radnici. Mislim da većina onih koji su na prosvjedu su nepotrebni a da oni koji su potrebni rade a i dobivaju plaću.

Ali u svakom slučaju vremena jesu teška. Ja ću se zabrinuti tek ako se Galinec odluči na jeftinu prodaju neke nekretnine. Onda ću znati da je voda došla do grla.

Unatoč ovome opet mislim da Galinec jeste socijalno osjetljiv. Netko drugi bi na njegovom mjestu rasprodao nekretnine i svi radnici bi ostali bez posla.
[/quote]

Ma covjece Bozji o cemu ti pricas, socijalno osjetljiv a radnici ne dobijaju placu?! Samo me zanima jel bi ti mislio da sam ja socijalno osjetljiv ako bih ti uzeo placu i kupovao dionice brodara?

[/quote]

Galinec treba radnicima isplatiti plaću na vrijeme.
Ako nema novaca ili uzeti kredit ili rasprodati imovinu. Ako ne može ništa od toga onda je jedino riješenje stečajni postupak.

Evo još malo o štrajku:

Čini mi se da je smisao ovog štrajka utjerivanje novaca od HAC-a. Ali priznajem da je loše ovako iskorištavati radnike za to.

To nije zakonito niti etično.

Evo još malo o štrajku:

Meni se isto tako čini. A love u firmi garant ima, ili ako love nema, ima posla za USKOK, treće opcije nema!

Evo još malo o štrajku:

Meni se isto tako čini. A love u firmi garant ima, ili ako love nema, ima posla za USKOK, treće opcije nema!
[/quote]

Lovu imaju Industrogradnja d.d. i Industrogradnja nekretnine d.o.o., a ovi radnici su zaposleni u nekoj tvrtki kćeri tipa Industrogradnja operativa d.o.o. i to su u biti različite pravne osobe. Tu ti je sve po zakonu.

Evo još malo o štrajku:

[/quote]

Lovu imaju Industrogradnja d.d. i Industrogradnja nekretnine d.o.o., a ovi radnici su zaposleni u nekoj tvrtki kćeri tipa Industrogradnja operativa d.o.o. i to su u biti različite pravne osobe. Tu ti je sve po zakonu.
[/quote]

Ako je po zakonu onda neka Galinec riješi problem i isplati sve dohotke radnicima.

Mislim da ništa od godišnjeg izvješća u veljači kako je Galinec rekao. Očito je da posla nema dovoljno za svih 1000 radnika i da će biti otpuštanja. I sigurno mu nije u interesu da sad izađe izvješće sa velikom dobiti. Tako da ćemo se načekati još da dođu neke pozitivne vijesti.

Ja bih za prvu ruku bio zadovoljan i sa konsolidiranim za 9 mjeseci.

Kad se sjetim razloga zbog kojeg ga navodno ne mogu napraviti ne znam da li bih se smijao ili plakao.

Dvjestotinjak radnika Industrogradnje iz Donje Lomnice započelo je danas štrajk, koji će potrajati sve dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Radnicima je prekipjelo, jer svoje plaće nisu primili još od studenoga.
….
Moram moliti plaću za svoj rad. … – rekao je razočaran vozač Stjepan Duić.[cry]

Kasnimo s isplatom plaća jedan kraći rok. …Galinec.[tongue]
Objasnio je da isplata plaća kasni jer nisu naplaćena potraživanja.

Radnici štrajkaju jer smo uveli kontrolu potrošnje goriva, što im nije odgovaralo – kaže Galinac.

Radnici će i sutra nastaviti štrajk. … rekao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata.

Pa pogledajte, svi radnici stoje s ledjima okrenutim uz ogradu ! A zašto ?
Jer znaju Velikog Vodju ![lol]

To je jasno ! [cool]

Sve će to na 0,1 book !

Evo i cijelog teksta koji je(ovako u cijelini) bitno drugčiji od onog cijenjenog forumaša Dikana.
Plaće idu do kraja drugog tjedna…

Dvjestotinjak radnika Industrogradnje iz Donje Lomnice započelo je danas štrajk, koji će potrajati sve dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Radnicima je prekipjelo, jer svoje plaće nisu primili još od studenoga. Tek kada su najavili štrajk uprava Industrogradnje na njihove je račune uplatila 1.600 kuna, što je 50 posto njihova mjesečnog primanja.

– Radim u Industrogradnji već 37 godina i ovo je strašno. Moram moliti plaću za svoj rad. Ako ih neće isplatiti neka mi kažu, tražit ću otpremninu i odlazim iz ove firme da nikog ne vidim – rekao je razočaran vozač Stjepan Duić.

Budući da već tri mjeseca na računima nemaju ni kune, radnici neće odustati od štrajka.
– Uplatili su mi 1.400 kuna, što je samo pola plaće za studeni. Od čega da živim? To mi nije dosta ni za režije – komentirao je Mijo Deverić, koji u Industrogradnji ima 23 godine radnog staža.

Danas su radnici zajedno s glavnim tajnikom Novog sindikata Tomislavom Kišom pregovarali s Josipom Galincem, predsjednikom uprave Industrogranje.

– Kasnimo s isplatom plaća jedan kraći rok. Nastojat ćemo do kraja tjedna radnicima isplatiti plaću za studeni, a ostatak sljedeći tjedan – obećao je Galinec.

Objasnio je da isplata plaća kasni jer nisu naplaćena potraživanja. Ni posljednji posao koji radnici Industrogradnje rade za Hrvatske autoceste, gradnja nadvožnjaka na autocesti Zagreb-Sisak, još nije plaćen.
– Čekamo taj novac još od kolovoza. Kako da platimo radnicima kad ni nama ništa nije plaćeno – rekao je Josip Galinac.

Od ukupno 900 radnika Industrogradnje 200 ih nema što raditi, pa sjede doma i ne dobivaju nikakve prihode.
– Radnici štrajkaju jer smo uveli kontrolu potrošnje goriva, što im nije odgovaralo – kaže Galinac.

Radnici će i sutra nastaviti štrajk. – Mi smo za pregovore otvoreni 24 sata na dan, pa kad se uprava odluči kada i kako će se radnike isplatiti, neka se javi – rekao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata.

sijem žito raste grahorica

Mislim da ništa od godišnjeg izvješća u veljači kako je Galinec rekao. Očito je da posla nema dovoljno za svih 1000 radnika i da će biti otpuštanja. I sigurno mu nije u interesu da sad izađe izvješće sa velikom dobiti. Tako da ćemo se načekati još da dođu neke pozitivne vijesti.

Pozitivna vijest bi bila jedino javna ponuda, a u ovoj ekonomskoj situaciji ništa ne bi pomoglo!

New Report

Close