INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

radnici rade za plaću i trebaju je dobiti. nije u redu kupovati vlastite dionice,a ne isplaćivati plaće. radnici ne utječu na to da li će gale nešto naplatiti ili ne. oni ne uživaju u dobiti poduzeća pa ne trebaju ispašati kad "veliki vođa" ima problema sa naplatom.

BTW – imam dionice INDG.

Dobro, molim da se ovo ne shvati kao provokacija.

Upravo slusam na 101 kako Najdrazi vodja tuznim glasom kaze da posla nema. Prije par mjeseci drug Fazan je slavodobitno nabrajao poslove i isticao fantomsku dobit.

E sto sad, druze?

Mora se tužno glasati kad se mora riješiti tehnološkog viška. Neće valjda pričati o tome kako je pun love.

A uskoro će godišnje izvješće u kojemu će biti puno i realne i fantomske dobiti.
[/quote]
Lucky sve je to u redu.Građevinarstvo je možda i najpogođenije što se tiče neplaćanja i ovaj problem
s HAC-om imaju skoro svi.Reorganizacija je poželjna i sada je pravo vrijeme za to.
I sve mogu prihvatiti ali ovo neplaćanje radnika mi je totalno nelogično i nekorektno od Galeta.
Ne možeš imati love na računu i neplatit radnike…bez obzira na namjenu tog keša.To se jednostavno ne radi.Pozdrav
[/quote]
S etičke strane se slažem s tobom. Ali u isto vrijeme sam uvjeren da Gale puno više radi u interesu dioničara nego radnika. Isto kao što bi radnici trebali dobiti svoje plaće na vrijeme, isto tako bi Galinec imao pravo se riješiti tehnološkog viška uz neke razumne otpremnine. A koliko sam pročitao u onom članku glavni razlog za ovaj prosvjed je bio baš to što je netko dobio otkaz. Jednom je Gale spomenuo da u industrogradnji radi 50 vozača koji ne bi htjeli raditi ništa drugo nego voziti. Pogledaj one ljude s prosvjeda, baš mi i ne djeluju kao neki građevinski radnici. Mislim da većina onih koji su na prosvjedu su nepotrebni a da oni koji su potrebni rade a i dobivaju plaću.

Ali u svakom slučaju vremena jesu teška. Ja ću se zabrinuti tek ako se Galinec odluči na jeftinu prodaju neke nekretnine. Onda ću znati da je voda došla do grla.

Unatoč ovome opet mislim da Galinec jeste socijalno osjetljiv. Netko drugi bi na njegovom mjestu rasprodao nekretnine i svi radnici bi ostali bez posla.
[/quote]

Ma covjece Bozji o cemu ti pricas, socijalno osjetljiv a radnici ne dobijaju placu?! Samo me zanima jel bi ti mislio da sam ja socijalno osjetljiv ako bih ti uzeo placu i kupovao dionice brodara?

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ja da mi netko uzme samo jednu plaću bih odmah dao otkaz i našao drugi i bolji posao. Eto to je moja preporuka i za ove štrajkaše.

Ja da mi netko uzme samo jednu plaću bih odmah dao otkaz i našao drugi i bolji posao. Eto to je moja preporuka i za ove štrajkaše.

Vjerovatno nikada nisi razgovarao sa čovjekom koji ne primi plaću par mjeseci, ima dvoje, troje djece i ujutro mora jednom od njih, prije odlaska u školu, objasniti da mu tata ne može dati 10 kn za merendu.

I sad zamisli jednoga od tih radnika danas kao objašnjava gladnom djetetu da mu otac nema 10 kn jer "Slušaj sine dobri vlasnik naše firme ne može isplatiti plaću, jer oni ti kupuje dionice naše firme na burzi kako bi sebi i tamo nekim strancima olakšao preuzimanje. Sine ti ćeš sutra na odmoru biti gladan, kako bi dobri gazda ostvario ekstraprofit."

Ljudi pa čitava država tako funkcionira, pitajte bilo kojeg privatnika zašto neda plaću ili ne podmiri svoja dugovanja … mi smo društvo lopova i Gale nije ništa drugačiji od svih uglednika u saboru, HŽ-u, INGRI itd itd …. ajd Gale će barem kad tad dat te plaće ali Doktor i naše najveće svijetlo naš premijer će još uzet seljacima zemlju i ugodit ljudima da igraju golf jer je to nacionalni intereres Hrvatske i još k tome zadužit unuke naših unuka …. svi vi koji ste glasali za znase koga eto vam sada uređene države i nek vas Gale vuče i jebe kako god mu se prohtje … oni koji nisu mogu samo plakat ili se odselit. A taj radnik nek pati jer je većina hrvata odlučilo da on mora patit za dobrobit hrvata

Cookie Monster

A gdje ova tema ide. Sve dalje od industrogradnje. U svakom slučaju bolesno je društvo u kojem je bilo tko spreman raditi a da ga se za to ne plati. Ja ipak smatram da je država ta koja treba biti socijalna institucija a ne privatne tvrtke. I da kada nema posla da tada treba otpuštati ljude uz neke zakonom propisane otpremnine a ne držati ljude u radnom odnosu a da ništa ne rade.

A gdje ova tema ide. Sve dalje od industrogradnje. U svakom slučaju bolesno je društvo u kojem je bilo tko spreman raditi a da ga se za to ne plati. Ja ipak smatram da je država ta koja treba biti socijalna institucija a ne privatne tvrtke. I da kada nema posla da tada treba otpuštati ljude uz neke zakonom propisane otpremnine a ne držati ljude u radnom odnosu a da ništa ne rade.

To je drugi par postola.

Međutim ako ih držiš, onda ih i plati.

Opet će se gusta magla …

trt mrt smrt … i dalje tvrdoglavo vjerujem u ovu dionicu …

što se tiče štrajkača … ja bih na njihovome mjestu tužio firmu i pronašao posao u nekoj drugoj građevinskoj firmi … prosto ko pasulj …

I love the Smell of Profits in the Morning

Ma ok Lucky,nema ljutnje nikakve.I istina je malo smo offtopic.
Samo ne vjerujem da je itko spreman raditi da ga se ne plati..prije bi rekao da su ljudi primorani,i to je ono najžalosnije.Znam o čemu pričam bio sam u takvoj situaciji prije 15-tak godina i mogu ti samo reći,ne poželio je nikom.U čemu je ustvari problem..ti ljudi su građevinari i uglavnom i ne znaju raditi ništa više od toga.A kada se krene sa praksom neplaćanja uglavnom ti se to proširi poput požara i da želiš otići nemaš gdje,jer i drugi stanu sa plaćanjem..Ja sam plaću u to vrijeme čekao nevjerovatnih 4-6mjeseci a kada bi napisao o kojoj se kompaniji radi nitko mi nebi ni vjerovao..
Zato sam malo osjetljiv na ovakvo ponašanje jer osobno mislim da Gale ipak može i bez ovakvih poteza restruktuirati tvrtku..

sijem žito raste grahorica

Opet će se gusta magla …

trt mrt smrt … i dalje tvrdoglavo vjerujem u ovu dionicu …

što se tiče štrajkača … ja bih na njihovome mjestu tužio firmu i pronašao posao u nekoj drugoj građevinskoj firmi … prosto ko pasulj …

Pa gdje si Ptico? Već se pobojah da si negdje ostao bez perja.

ja ne mogu drugo nego da ga volim … jer …

vidimo se dvadesetdrugog? [thumbsup]

I love the Smell of Profits in the Morning

Naravno! [thumbsup]

New Report

Close