INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.glasistre.hr/?4b41e3eb4954aebd933a957327771d0c,TS,4269,,21415,,266120,,

Promatrajući ovo suđenje Boljatu kao jednu od rundi u borbi za Dugu uvalu malo sam iznenađen ovim Galetovim potezom.Kao što znamo Pavelić i Peh su članovi nadzornog odbora INDG i samim tim i Galetovi podređeni..a oni se nisu pojavili na ročištu.
Nameće se pitanje zašto bi Galincu bilo u cilju ovo odugovlačiti?
Molim komentare..
[/quote]
Ni Boljata nije bilo, pa se dečkima nije putovalo dolje!

Najvrednija nekretnina – stara bolnica, danas u vlasništvu Industrogradnje, zatvorena je i zapuštena zgrada, od javnosti odvojena željeznom ogradom, tijekom kišnih razdoblja glavna se ulica pretvara u kaldrmu po kojoj teee vodena bujica, a turistieki kapaciteti svedeni su na privatni smještaj i oronuli, nisko-zvjezdani hotel »Ieiai«.
Ono što Ieiae ipak eini potencijalnim turistiekim središtem je relativno nizak postotak izgra?enosti te izvrsno oeuvani fond zelenila – kako javnih zelenih površina, tako i šumskog podrueja koje je ušlo u samo naselje.

Zelenilom okružena marina

– Zaštita zelenila temeljna je ideja ovog plana, a da izbjegnemo moguanost bilo kakvih malverzacija, odlueili smo najatraktivnija podrueja obraditi posebnim, detaljnim urbanistiekim planovima. Unutar prostora na kojima je odmah dopuštena gradnja odre?ena su podrueja zaštite – parkovi, djeeja igrališta i takozvani »zeleni pojas«. Uz to, imamo i obavezne »zelene koridore« uz prometnice, širine šest metara, a posebno smo riješili i pitanje zelenila na gra?evinskim parcelama. Naime, izgra?enost može biti maksimalno do 30 posto, a ostalo bi moglo i trebalo otpasti na zeleni

lo. Propisano je da svaka parcela mora imati barem 30 posto zelenila, kazao je Zdenko Tupanjac, gradski proeelnik zadužen za prostorno planiranje, te dodao da ae se i za svaku sjeeu stabala trebati tražiti suglasnost Grada.
Turistieki razvoj Ieiaa trebao bi poeivati na dva segmenta ponude. Prvi je nautieki turizam. Za njega je predvi?en prostor marine Ieiai, eije ae poveaanje kapaciteta biti obuhvaaeno detaljnim urbanistiekim planom, a u koji ae uai i prostor Industrogradnje. Umjesto derutnih kapaciteta stare bolnice, tu bi trebalo niknuti novo kulturno i administrativno središte mjesta.
– Prijedlog je da se tu formira mali trg kao okupljalište stanovnika, svojevrsna mini ljetna pozornica, garaža koja bi zadovoljila potrebe plaže i marine te zgrade s poslovnim prostorima, buduai da je to ostalo jedino podrueje u Ieiaima na kojem se takvi sadržaji mogu i smiju graditi, kazao je opatijski gradonaeelnik Amir Muzur. Svojevrsni preduvjet realizaciji takvih ideja, u eijem je planiranju velik obol dao arhitekt Igor Rukavina, jest dogovor izme?u Grada i Industrogradnje.
– Pregovori su intenzivirani prije dvije godine, bili smo blizu dogovora, no oni su zamrli. Doduše, einjenica je da stanje u toj firmi baš i nije bajno i da imaju druge preokupacije. Ukoliko se ne jave kod izrade DPU-a, što bi ih trebalo poprilieno zanimati, i argumentiraju neke svoje ideje, mi aemo ga kreirati onako kako smatramo da treba, odluean je Muzur.

Mamac za elitu

Drugi DPU bavit ae se lokacijom današnje Triestine – restorana, autokampa i pripadajuaih sportskih terena, što je drugi segment turistieke ponude koju gradska vlast želi razvijati u Ieiaima. Cilj je, naravno, privuai elitnu klijentelu visoke platežne moai, ali i stvoriti svojevrsnu nadopunu Opatije kao turistieke destinacije.
– Na podrueju Triestine predvidjeli smo hotelski kompleks s oko 1.000 postelja, naša želja je da on ima pet zvjezdica. Tu bi bili i brojni sportski tereni i prostori za rekreaciju, a od Liburnijske ceste – prometnice koja povezuje Opatiju, Lovran i Mošaenieku Dragu – do današnjeg ulaza u kamp prostirat ae se park, širok stotinjak metara. Ure?enje podrueja Triestine pratit ae i promjene na podrueju lueice, kao i prostora uz more – tamo gdje su sada grote trebalo bi se urediti malo kupalište, kazao je Tupanjac. Problem s ovom idejom mogli bi predstavljati neriješeni vlasnieki odnosi. Polovina područja je, naime, u vlasništvu Grada Opatije, polovina u vlasništvu države, a svi objekti vlasništvo su Rivijere koja tamo drži autocamp. Dodatni hotelski kapaciteti trebali bi se otvoriti u sklopu hotela »Ieiai« s depandansom, koji ae doživjeti rekonstrukciju, poveaanje broja postelja, ali i broja zvjezdica.

Vaš link

evo još malo vlastitih dionica

Ta Banićka je neka genijalka, napiše da su dionice stjecane od 7-9 prosinca 2008. godine, fula i godinu i mjesec. Možda bi je trebalo nazvat i kupit stan pa ti umjesto 1700 Eura kvadrat obračuna po 170, ko hebe jednu nulu, brojku, nema veze, važno da ide. Takva bi meni letila iste sekunde iz firme ili ukor pred isključenje!

Vaš link

evo još malo vlastitih dionica

Ta Banićka je neka genijalka, napiše da su dionice stjecane od 7-9 prosinca 2008. godine, fula i godinu i mjesec. Možda bi je trebalo nazvat i kupit stan pa ti umjesto 1700 Eura kvadrat obračuna po 170, ko hebe jednu nulu, brojku, nema veze, važno da ide. Takva bi meni letila iste sekunde iz firme ili ukor pred isključenje!

[/quote]

ha, ha, ha kako ovi iz Industrogradnja citaju ovaj forum [lol] [lol] [lol]

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/74-09-INDG_ispravak_12_sijecnja_vlastite.pdf

Evo još malo kupnje…

Vaš link

izgleda da skijaši/manageri još nisu stigli

Cookie Monster

Još se nisu vratili niti oni fond menađeri od prošle godine što su otišli na skijanje… [bye]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Kada već nema javne ponude, mogli bi se iskoristiti potencijali nedovršene bolnice i u njoj organizirati paintball u kojem bi ulagači ganjali fond menađere, ili mali zakucani dioničari Galeta. [lol]

Hodnika ima dosta da se te ekipe ne susretnu. Ako se sakupi dovoljno novca na ulaznicama možda štogod pretekne i za plaće INDG radnika.

To je jasno ! [thumbsup]

Sve će to na 0,1 book !

@dikan

nema šta maštovit si … jel ti radiš šta u životu ili si samo ogorčen i pljuješ di stigneš ?

Cookie Monster

Premješteno iz teme: JDPL (Jadroplov d.d.)

Može se raspravljati o tome koliko su trenutno stanje i očekivani problemi na marketu već uključeni u cijenu jdpl, međutim, trenutno se na relevantnim siteovima teško nalaze optimistične vijesti za kontejneraše… Ili možda svi rade za Techa… [lol]
Kakve su prognoze za izvješće?

Kolega, kontejneraši su u banani, to nitko ne spori. Jednako kao i tečaj JDPL-a na burzi. Kad bi kontejneraši i handysizeri dobro radili, bi li cijena JDPL bila 140 kn PS? (Podsjećam, samo im je cash u bilanci 180 kn PS). Lijep pozdrav. Ako ćemo iskreno, i ja bih ga volio po 100kn kao i Tech [bye]
[/quote]

Kanite se Techa i napišite nešto korisno.

Čovjek je, bar onima koji su se potrudili pročitati, iznio tek nešto korisnih podataka. Vi?

Pitam se tko ovdje druka …

Pokušajte se obračunati s napisanim, a ne čovjekom koji je isto napisao.

Ovako vaš najveći doseg u argumentaciji zadnjih dana je optuživanje nekoga za drukanje.

Da je rekao "sutra će na 200 kn" problema s čovjekom ne bi bilo .

Imate brodara, s dva kontenjeraša oba starija od 10 g i pet bulkera od kojih je jedan već odavno spreman za rezalište a samo dva još nisu napunila desteljeće, zaključen ugovor za dva nova supramaxa u vrijednosti od 105 mil. dolara s rokom isporuke prvoga vjerovatno kraj 2009.g. početak 2010.g. (eto ima ih sad i po 29 mil. USD), a u oba sektora nema naznake oporavka.

Sad Shwarzi, reci koliko dugo ćeš taj keš gledati na računu i mišljenje o očekivanoj zaradi ove flote 2009.g.?

[/quote]

gosin Ashrak, zašto INDG ne raste? Ja to ne razumijem… možete li mi to objasniti?

Ma ja ću to prodati. Što će mi nešto što ne raste? Pa čak je i JDPL narastao u zadnjih mjesec dana i čak se na njemu dalo zaraditi, a firma ništa ne valja i evo Techman nam šalje prekrasne prezentacije u power pointu kako to sve skupa ništa ne valja. Pitao sam vašeg prijatelja Fazana što da kupim kad prodam INDG. On kaže ATPL. Što vi kažete? Što da kupim kad prodam INDG? Da čekam JDPL na 50kn?

Jako se ljutim na INDG… i to mi je za sad jedini promašaj u portfelju. Pa sve je raslo ko sumanuto u zadnjih mjesec dana a ona ni makac. Pitam se što ako tržište nastavi rasti, hoće li i INDG rasti ili će opet biti ni makac? Stvarno mi ide za živce ta dionica INDG. A navodno slijede teška vremena za građevinare, pa šta će mi onda to? Uz to, u nekim se krugovima priča da su stvari oko te firme INDG jako mutne, i da se mnogi boje da ne budu prevareni. Ma pod hitno ću to prodati i postaviti se na JDPL na 50 kn. Ispod Techmana.

Gosin Ashrak, što preporučate? da li previše nudim za JDPL?

S poštovanjem,

vaš Guverner.

I'LL BE BACK

Kolega Guverner, prije nego napišete tako nešto mogli biste barem usporediti graf te dvije dionice.
Ako ste INDG kupili prije 10 mjeseca onda ste sada u boljoj situaciji nego sa većinom drugih dionica. A ako ste kupili kasnije onda se može reći "kasno Marko na Kosovo stiže" [wink]

Kolega Guverner, prije nego napišete tako nešto mogli biste barem usporediti graf te dvije dionice.
Ako ste INDG kupili prije 10 mjeseca onda ste sada u boljoj situaciji nego sa većinom drugih dionica. A ako ste kupili kasnije onda se može reći "kasno Marko na Kosovo stiže" [wink]

Oh ne kolega Rocky. Pa tek sad vidim kolko još INDG ima za pasti. Bolje da mi niste ovo poslali. Sad se još više bojim. Uz to je još i građevinar, a cijene nekretnina rapidno padaju u recesiji. Pa pogledajte što se dogodilo u USA. A što će se tek dogoditi u Hrvatskoj kad svi ovi nasamareni ljudi koji su preplatili stanove više ne budu mogli ili htjeli vraćati skupe doživotne kredite za zidove koje toliko ne vrijede? Pa tko će sve te stanove prodati? Jel ima kakva PPT prezentacija o padu vrijednosti nekretnina da nam kolega Ashrak pošalje? Pod hitno moram prodati INDG! [cry]

I'LL BE BACK

New Report

Close