INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Donesen novi urbanistički plan Ičića.
Na prostoru sadašnje INDG(neznam točno o čemu se radi i dali je taj plac naš) gradit će se trg..ako neko ima pretplatu na novi list zamolio bi ga da prenese cijeli tekst
http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=2861286328592863285A28582858286128632897289828632863285B2861285C285D2861285C28632863286328582863A

sijem žito raste grahorica

E sad pitanje je da li oni mogu samo tako otuđiti zemlju od INDG uz neku minimalnu naknadu ili će to drugačije funkcionirati…
Pravniče naš?

E sad pitanje je da li oni mogu samo tako otuđiti zemlju od INDG uz neku minimalnu naknadu ili će to drugačije funkcionirati…
Pravniče naš?

iako nisam pravnik – nije moguće otuđiti osima ako se ne grade golf tereni
[cool]

Na INDG opet netko prodaje 175 komada po bidu

kada je ono sjednica hanfe – zna li netko nešto više od nas?

Ma ekipa misli da će INDG bit zabetonirana na 700 kn, pa ce sad zdilat, uzet paru na brodarima i ponovo se vratit dok ne bude prekasno.

Po meni ce JP bit negdje u svibnju, ne prije!

http://www.opatija.hr/Default.aspx?art=3114&sec=16

Ali sad teško je shvatiti na što se što odnosi

Pravniče naš?

Mislim da ne mogu.Mogu otkupiti zemljište i možda imaju neko pravo prvokupa ali baš otuđiti uz neku minimalnu cijenu mislim da ne mogu.
To bi možda Fazan bolje znao objasniti?

Čitaj između redova:

…Predviđena je izgradnja hotela s najmanje četiri zvjezdice (ukupno predviđeni broj hotelskih kreveta je 1.500, s "gustoćom" od 120 kreveta po hektaru),…

(zemljište ima ima 2,2 hektara, dakle hotel od 264 kreveta)

…Za garaže su rezervirani prostori u Mornarskoj ulici, na prostoru ex bolnice te ispod postojećeg parkirališta ispred marketa…

…građevinskim česticama će biti najmanje 60% neizgrađene površine… (koeficijent izgrađenosti se povećao sa 30% na 40%)
[cool]

…UPU omogućuje samo izgradnju P+2… (ukupno mogu izgraditi 27.000 m2 + garaže)

…Usvajanje drugoga najvažnijeg urbanističkog plana nižeg reda – UPU-a Opatija – očekuje se početkom veljače, a nedugo iza toga i DPU-a koji „pokriva“ ičićanski prostor bivše bolnice i marine.

U svakom slučaju po donošenju DPU-a, biti ćemo pametniji.

A Gale ima mjesec dana za lobiranje, jer ipak je DPU najbitniji.

Da će na tom terenu uz hotele , apartmane, garaže bit i trg se priča već više godina. Ja tu nevidim ništa loše , dapače, samim tim što je teren osmišljen kao javna površina nudi prostor za bolje funkcioniranje poslovnih prostora (npr. to je profitabilnije za eventualne kafiće i restorane nego što bi to bilo u zatvorenom hotelskom kompleksu).

a o tome se raspravljalo na sjednici Opatije još 2006:

Aktualnosti sa sjednice Gradskog poglavarstva

Opatija, 22.ožujka 2006.

Gradnja garaže na Slatini bit će povjerena varaždinskom Coningu, a na sjednici su izneseni i planovi za prostor bivše bolnice u Ičićima

Na 36.-toj sjednici Gradskog poglavarstva održanoj 22.ožujka objavljeno je ime ponuditelja s kojim će Grad Opatija sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja i gospodarskog korištenja javne gradske garaže na Slatini. To je poslovna udruga Coning inženjering d.d. Varaždin (kao većinski partner) i Zagorje-Tehnobeton d.d. Varaždin (kao solidaran partner). Spomenuta poslovna udruga ostvarila je, temeljem posebnih uvjeta, 100 bodova, odnosno maksimalni broj bodova. Garaža će osigurati 316 parkirnih mjesta za osobna vozila i biti će izgrađena u roku 12 mjeseci od dobivanja građevinske dozvole, a troškovi izgradnje procjenjuju se na cca 60.000.000,00 kn. Ponuda Mi midia grupe iz Zagreba (druga od dvije ponude) pristigla je nekompletna i kao takva nije mogla niti biti razmatrana.

Gradit će se i na prostoru bivše bolnice u Ičićima, na zemljištu koje već petnaest godina stoji zapušteno, a u vlasništvu je zagrebačke Industrogradnje. Do sezone 2007. godine na tom bi prostoru trebao nastati prvi dio novog središta mjesta. Tim su povodom iznijeta dva prijedloga idejnog rješenja spomenutog prostora – autor prvog prijedloga je Igor Rukavina, a drugog projektni tim Industogradnje u sastavu Ana Bakić i Ivana Knez. Oba idejna rješenja predviđaju stvaranje novog centra u Ičićima s trgom i parkom, te stambenim i hotelskim objektima – jednom riječju, stvaranje sadržaja koji je u interesu lokalne zajednice, ali i Industrogradnje kao investitora, jer što je prostor atraktivniji, cijena m2 je veća. Na sjednici se nije opredjeljivalo za jedno od idejnih rješenja, već je odlučeno da se zajedničkim snagama dođe do najoptimalnijeg rješenja.

Opet se Galinec zahebava malo [lol]
Sad je razbio na sitnije da se ne vidi gdje ih je prebacio
11304 kom otišlo

INDUSTROGRADNJA D.D./REDOVNA INDG-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AGLAIA B.V. 125.753 27,76 Osnovni račun
2. NEGOTIATOR D.O.O. 110.621 24,42 Osnovni račun
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 24.321 5,37 Osnovni račun
4. KARLOVAČKA BANKA D.D. 13.078 2,89 Skrb. račun
5. CENTAR BANKA D.D. 13.000 2,87 Skrb. račun
6. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 10.000 2,21 Skrb. račun
7. OPORTUNITAS D.O.O. 9.500 2,10 Osnovni račun
8. FINVEST CORP. D.D. 8.839 1,95 Osnovni račun
9. SMILJAN JURIĆ 8.337 1,84 Račun portfelja
10. PROPOSITA D.O.O. 8.242 1,82 Osnovni račun
Ukupno: 73,22

Pravniče naš?

Mislim da ne mogu.Mogu otkupiti zemljište i možda imaju neko pravo prvokupa ali baš otuđiti uz neku minimalnu cijenu mislim da ne mogu.

[/quote]

Lime, ne beri brigu.

Kako kaže Brabus DPU-om će biti sve određeno. Isti vjerovatno gura sam Galinac pa pazi što će u njemu stajat.

Trg će jasno biti uklopljen u njegov projekt.

Što se tiče naknade, nakon donošenja UPU-a ili DPU-a kojim će biti određene na kojem djelu zemljišta u vlasništvu INDG će biti objekt javne namjene (trg), zemljišta može INDG predati gradu, a naknada se određuje u visini tržišne cijeni u vrijeme predaje.

Vjerovatno će se istom pristupiti nakon ishođenja građevinske dozvole, pa će se dio iznosa prebiti s komunalnim doprinosom koju bi INDG kao investitor morala platiti po građevinskoj dozvoli.

A i ne znam tko financira donošenje DPU, moguće je da se to obvezala učiniti INDG.

Svi ovi planovi po zakonu moraju prije donošenja proći javnom uvidu pa ako je netko iz okolice Opatije bilo bi dobro da prati stanje, pa kad nešto osvane obavijesti i nas "smrtnike".

quote=ashrak]

Pravniče naš?

[/quote]

Lime, ne beri brigu.

Kako kaže Brabus DPU-om će biti sve određeno. Isti vjerovatno gura sam Galinac pa pazi što će u njemu stajat.

Trg će jasno biti uklopljen u njegov projekt.

Što se tiče naknade, nakon donošenja UPU-a ili DPU-a kojim će biti određene na kojem djelu zemljišta u vlasništvu INDG će biti objekt javne namjene (trg), zemljišta može INDG predati gradu, a naknada se određuje u visini tržišne cijeni u vrijeme predaje.

Vjerovatno će se istom pristupiti nakon ishođenja građevinske dozvole, pa će se dio iznosa prebiti s komunalnim doprinosom koju bi INDG kao investitor morala platiti po građevinskoj dozvoli.

A i ne znam tko financira donošenje DPU, moguće je da se to obvezala učiniti INDG.

Svi ovi planovi po zakonu moraju prije donošenja proći javnom uvidu pa ako je netko iz okolice Opatije bilo bi dobro da prati stanje, pa kad nešto osvane obavijesti i nas "smrtnike".

[/quote]
Ma ne sekiram se previše.bitno je da se je stvar pokrenula sa mrtve točke.
Nego,šta kažeš na ovo najnovije prebacivanje dionica?
Imam dojam da malo pretjeruje sa tim..
Pozdrav

New Report

Close