Eto za one koji ne prate, još uvijek nije nestao onaj veliki nalog. S obzirom na to da nema blokade, mogao bi se desiti zanimljiv show jedan dan.
Eto za one koji ne prate, još uvijek nije nestao onaj veliki nalog. S obzirom na to da nema blokade, mogao bi se desiti zanimljiv show jedan dan.
prema dolje misliš
kad ponuda bude imala zeleno nestat će 🙂
e kad ponuda ugleda svjetlo bit će mu kasno
onaj što se po meni sitovario po 870 je znao da će prva biti odbijena, a ja sretan jer sam ugrabio potencijalnih 30%
ZAKON O PREUZIMANJU DIONIČKIH DRUŠTAVA
ZABRANA STJECANJA I OTUĐIVANJA DIONICA S PRAVOM GLASA
Članak 29.
(1) Od trenutka nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje do objave ponude, odnosno od objave ponude do isteka roka važenja ponude, dionice s pravom glasa koje su predmet ponude ponuditelj ne smije steći niti se smije obvezati da će ih steći na drugi način osim ponudom za preuzimanje.
(2) Od trenutka nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje do objave ponude, odnosno od objave ponude do isteka roka važenja ponude ponuditelj ne smije otuđivati niti se obvezivati da će otuđiti dionice koje daju pravo glasa u glavnoj skupštini izdavatelja.
(3) Odredbe stavka 1. i 2. ovoga članka, odnose se na sve osobe koje zajednički djeluju.
[/quote]
Pravniče, jel moguće budući da nema pravo glasa da smije otuđiti svoje dionice?
[/quote]
Ne smije, tu je zakon jasan …
Drugu pitanje je što kad to učini.
Zakonom je propisano samo izricanje novčane kazne za prekršaj.
Međutim i takav ugovor o prijenosu dionica, iako ZPDD o tome ne govori ništa, bi bio ništav.
Ukoliko bi se radilo o ugovoru o prijenosu dionica, ove prijenose bi HANFA stoga morala poništit.
Vidjet ćemo, vjerovatno im nešto i tako budem pisal pa …
Drugo pitanje je ako bi se radilo o zalaganju, ovdje je stvar malo kompliciranija, pa o tome kad uvatim malo više vremena.
Postoji založno pravo na dionicama bez da one promijene vlasničku poziciju. Također banke ih stavljaju na svoj skrbnički u slučaju zaloga. Ali ovo čisto prenošenje na osnovni račun Oportunitasa mi djeluje krajnje nedozvoljeno. Osim možda u slučaju da se radi o nekom poslu koji ima smisao dobivanja bankovne garancije pa je HANFA dala svoj blagoslov. S blagim oporavkom tržišta možda Galinec traži još neke partnere koji će sudjelovati u ponudi s njim. Ako bude sreće možda vidimo ponudu i prije nego što očekujemo. Ali tko zna…
U svakom slučaju treba pritiskati HANFA-u.
Rekao je Galinec da mu se javilo par zainteresiranih za sudjelovanje u ponudi.
E sad da li je lagao, to ne znam…
Postoji založno pravo na dionicama bez da one promijene vlasničku poziciju. Također banke ih stavljaju na svoj skrbnički u slučaju zaloga. Ali ovo čisto prenošenje na osnovni račun Oportunitasa mi djeluje krajnje nedozvoljeno. Osim možda u slučaju da se radi o nekom poslu koji ima smisao dobivanja bankovne garancije pa je HANFA dala svoj blagoslov. S blagim oporavkom tržišta možda Galinec traži još neke partnere koji će sudjelovati u ponudi s njim. Ako bude sreće možda vidimo ponudu i prije nego što očekujemo. Ali tko zna…
U svakom slučaju treba pritiskati HANFA-u.
Ma koji blagoslov HANFE.
Jedini dopuštena mogućnost je da Oportunitas (ili treća osoba) imala upisani zalog na određenom broju dionica na vlasničkoj poziciji Negotiatora, te ja sada po nekavoj ovršnosti tražbine, Oportunitas iste kupila u izvansudskoj ovrsi.
A moguće je da se radilo i o nekom skrbničkom računa otvorenom na ime Negotiatora, ali opet rezultat je isti …
Top 10 investitora za vr. papir – "TOZ-R-A"
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. PLANIDAL ULAGANJA D.O.O. 36.700 18,35 Osnovni račun
2. OPORTUNITAS ULAGANJE D.O.O. 34.916 17,46 Osnovni račun
3. INDUSTROGRADNJA NEKRETNINE D.O.O. 15.249 7,62 Osnovni račun
4. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 15.000 7,50 Osnovni račun
5. TOZ PENKALA, TVORNICA OLOVAKA ZAGREB D.D. 8.968 4,48 Osnovni račun
6. CENTAR BANKA D.D. 4.414 2,21 Skrb. račun
7. VOLKSBANK D.D. 3.488 1,74 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 3.145 1,57 Skrb. račun
9. HPB D.D. 2.645 1,32 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.500 1,25 Skrb. račun
Ukupno: 63,51
Top 10 investitora za vr. papir – "INDG-R-A"
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AGLAIA B.V. 125.753 27,76 Osnovni račun
2. NEGOTIATOR D.O.O. 121.925 26,92 Osnovni račun
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 24.321 5,37 Osnovni račun
4. KARLOVAČKA BANKA D.D. 13.078 2,89 Skrb. račun
5. CENTAR BANKA D.D. 13.000 2,87 Skrb. račun
6. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 10.000 2,21 Skrb. račun
7. OPORTUNITAS D.O.O. 9.500 2,10 Osnovni račun
8. FINVEST CORP. D.D. 8.839 1,95 Osnovni račun
9. SMILJAN JURIĆ 8.337 1,84 Račun portfelja
10. PROPOSITA D.O.O. 8.242 1,82 Osnovni račun
Ukupno: 75,72
u indg nisu oprtunitas ulaganja d.o.o. di je osnivač Nola
tu je oportunitas gdje u registru piše
OPORTUNITAS d.o.o.
Članovi uprave – likvidatori
Hrvoje Puljiz, rođen/a 04.08.1978, osobna iskaznica: 101090026, PU Splitsko-Dalmatinska, Hrvatska
Funkcija – direktor
Ovlaštenje – zastupa društvo pojedinačno i samostalno
PRAVNI ODNOSI
Temeljni akt:
Izjava o osnivanju od 06. ožujka 2006. god.
Odlukom članova društva od 10.07.2008. godine izmjenjena je Izjava o osnivanju od 06.03.2006. godine u cijelosti i sastavljena u novom obliku kao Društveni ugovor koji se u pročišćenom tekstu dostavlja sudu u zbirku isprava.
jedino što možemo je da zatrpamo hanfu upitima pa će valjda provjerit o čemu se radi, a uskoro istuču i onih hanfinih 30 dana