1. Pritiskati HANFU- pozivima, mailovima, pismima
2. Pritiskati preko medija, mislim da Galinec ne želi lošu sliku o sebi, opet pisati na sve strane
3. I naravno kao treće tužba. Nadam se da to ashrak može voditi
Evo ja ću početi sa hanfom i business.hr-om
Što više pritiska bude, prije će doći i ponuda
Mislim da bi u ovakvim slučajevima izostanka obvezujuće ponude Hanfa trebala donositi i rješenja o novčanoj kazni koja bi se u kratkim rokovima ponavljala i povećavala ukoliko izostane uredna ponuda.
i ja sam pobornik toga. bez kazni nema discipline. evo, vidić i šola još duže zavlače preuzimanje LLRB. sramota je to da se tako netko moeže ponašati.
Evo, ja sam kupovao indg po 870 isključivo radi postojanja obaveze na ponudu. I sad treba trpiti i čekati godinu dana? katastrofa.
Ok, postoji rizik koji sam preuzeo, ali bome treba imati odgovornost netko tko je ponudu dao. Mogu onda i ja dati javnu ponudu po 3000 kuna, a bez garancije, a onda kada mi se sva familija iskrca po 2000 kažem jebiga šalio sam se.
Mogu mu priuštiti krasnu reklamu na TV,ali moramo biti složni ,djelovati kao nekakva udruga i imati čvrste argumente.Još uvijek sam uvjeren da je to pritisak koji će najviše boljeti.
Mislim da bi u ovakvim slučajevima izostanka obvezujuće ponude Hanfa trebala donositi i rješenja o novčanoj kazni koja bi se u kratkim rokovima ponavljala i povećavala ukoliko izostane uredna ponuda.
U ovom slučaju društvo normalno funkcionira,imaju imenovanu upravu,nadzorni odbor,ne prijeti im nikakva opasnost na redovnoj ili izvanrednoj skupštini. Ukoliko se može dogoditi da bez ponude budemo 6 mjeseci tada je moguće i da ponude ne bude i par godina odnosno sve do oporavka tržišta kapitala ili dok se ne pojavi ozbiljni preuzimatelj društva.
Sada je jedina preokupacija Galineca i ekipe da osiguraju podršku kod par većih dioničara (možda će i zauzvrat obećati neke ustupke)i da zadrže operativnu kontrolu u firmi.
Bez učinkovitijih mehanizama na strani Hanfe obvezujuća ponuda je mrtvo slovo na papiru.
potpisujem !
zpdd (clanak 59.) daje hanfa-i mogucnost, barem simbolicnog, "kaznjavanja" (ne)preuzimatelja.
dodatno, hanfa ima mogucnost, kao i svi dionicari, clanka 49.,zpdd ( gdje je to regulirano, ne znam…informacija je iz same hanfa-e email-om ) !!! pa sto nam onda ne usparaju sud ?
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/329422.html
slicne price se gomilaju (indg, llrb, elpr, toz).
zasto hanfa ne radi nista, nejasno je…a mozda i nije.
btw, hfp je cak u top10 (elpr, llrb, toz) i ne radi takodjer nista za zastitu svojih (svih nas) interesa.
o ministarstvima i zakonodavcu bolje ni ne pisati.
Evo, ja sam kupovao indg po 870 isključivo radi postojanja obaveze na ponudu. I sad treba trpiti i čekati godinu dana? katastrofa.
eto vidiš, pravna država ne funkcionira zato što ti nisi u 2 tjedna zaradio 40% …
a što nisi otišao na skupštinu i podržao prijedlog koji su kolege dali? što nisi na skupštini rekao galetu u lice što misliš?
Hehe, ova dionica trenutno vrijedi preko 1.000kn. 701kn tržišne cijene i bar 300kn "entertainment value"… [lol]
pa sigurno postoji novčana kazna … i ziher nije mala
Postoji:
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 200.000 do 1.000.000 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba, odnosno novčanom kaznom od 100.000 do 500.000 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba ako:
1. protivno odredbama članka 9. stavka 5. ovoga Zakona, ne dostavi bez odgode obavijest o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, Agenciji, ciljnom društvu, burzi i uređenom javnom tržištu na kojem je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva, ili istu obavijest, bez odgode ne objavi sukladno odredbama članka 4. ovoga Zakona,
2. protivno odredbama članka 10. stavka 2. ovoga Zakona, ne dostavi bez odgode obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje, Agenciji, ciljnom društvu, burzi i uređenom javnom tržištu na kojem je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva, ili istu obavijest, bez odgode ne objavi sukladno odredbama članka 4. ovoga Zakona,
3. protivno odredbi članka 24. stavka 1. ovoga Zakona, ne podnese zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje u roku od 30 dana od dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje,
(2) Novčanom kaznom u iznosu od 100.000 do 500.000 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba, odnosno novčanom kaznom od 50.000 do 200.000 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba ako:
1. protivno odredbama članka 11. stavka 1. ovoga Zakona, obavijesti iz članka 9. stavka 5. ili članka 10. stavka 2. ovoga Zakona ne sadržavaju podatke iz članka 22. stavka 1. točke 1., 2., 3. i 4. ovoga Zakona,
2. protivno odredbama članka 12. stavka 2. ovoga Zakona, na traženje Agencije ne dostavi bez odgode Agenciji izričitu izjavu o namjeri preuzimanja,
3. protivno odredbama članka 13. stavka 1. ovoga Zakona, uputi ponudu ili opću ponudu dioničarima ciljnog društva s ciljem stjecanja dionica s pravom glasa,
4. protivno odredbama članka 13. stavka 2. ovoga Zakona, uputi javni ili drugi poziv dioničarima ciljnog društva na davanje ponude s ciljem stjecanja dionica s pravom glasa,
5. protivno odredbama članka 13. stavka 3. ovoga Zakona, iz stečenih dionica ciljnog društva ostvari pravo glasa,
6. protivno odredbama članka 22. stavka 1. ovoga Zakona, ponuda za preuzimanje ne sadrži sve podatke iz tog članka ili ako podaci nisu istiniti,
7. protivno odredbama članka 27. stavka 3. ovoga Zakona, ponudu za preuzimanje ili izmjenu ponude za preuzimanje, po primitku rješenja Agencije iz članka 24. stavka 3. ili članka 29. stavka 2. ovoga Zakona, bez odgode, ne dostavi ciljnom društvu, burzi i uređenom javnom tržištu na kojem je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva i depozitaru,
8. protivno odredbama članka 27. stavka 4. ovoga Zakona odmah ne obavijesti svakog dioničara o sadržaju ponude za preuzimanje ili dioničaru koji to zahtijeva ne da sve informacije kojima raspolaže u svezi s ponudom za preuzimanje,
9. protivno odredbama članka 40. stavka 1. ili stavka 2. ovoga Zakona, od trenutka sklapanja pravnog posla stjecanja dionica ciljnog društva kojim nastaje obveza na objavljivanje ponude za preuzimanje, do isteka roka trajanja ponude za preuzimanje, stekne ili otpusti, ili se obveže steći ili otpustiti dionice koje su predmet ponude za preuzimanje,
10. protivno odredbama članka 41. stavka 1. ovoga Zakona, u roku od 10 dana od dana objave ponude za preuzimanje ne objavi obrazloženo mišljenje o ponudi za preuzimanje, ili objavi mišljenje koje ne sadrži podatke propisane stavkom 1. toga članka,
11. protivno odredbama članka 42. stavka 1. ovoga Zakona, bez odobrenja glavne skupštine poduzimaju radnje iz točaka 1. do 5. toga stavka,
12. protivno odredbama članka 42. stavka 2. ovoga Zakona, bez dodatnog odobrenja glavne skupštine, provedu odluke iz članka 42. stavka 1. ovoga Zakona,
13. protivno odredbama članka 47. stavka 2. ovoga Zakona, ne dostave isprave, očitovanja ili izjave, koje Agencija smatra potrebnim za provođenje nadzora,
14. protivno odredbama članka 47. stavka 3. ovoga Zakona, ne omogući pristup u poslovne prostorije, ne osigura odgovarajuće prostorije i osoblje, ne da na uvid ili ne dostavi traženu dokumentaciju i isprave, ne da izjave ili očitovanja, ili ne osigura druge uvjete potrebne za obavljanje nadzora.
ja sam siguran da će dionica INDG za koju godinu bit puno vrijednija, a Gale je brijač koji je 100% u ovome i gladan je uspjeha … ne vidim sposobnijeg lika u tom poslu od njega tako da moj je stav kupovati i ne prodavati naredne 2-3 godine,. .. a ponuda bi volio da bude što prije da se maknu svi koji imaju namjere prodavat čim skoči 10%