Vjerujete li vi u ponudu od Galeta? I može li on uopće nabaviti garanciju?
Ponuda sigurno ide, iz toga se nemože nikako izvući, samo je ptanje kada? Mjesec, dva ili šest!
Sve u svemu, ova dionica je dobra za ulaganje viška sredstava, ipak daje zagarantiran prinos od 60% (na ovim razinama).
Moje je mišljenje da Aglaia može bez problema vani nabaviti garanciju.
PA AJMO JE OFORMITI
DALICE BITI PONUDA ILI NE SAD JE SVEDNO U ISTOM SMO KOSU
AKO PROPADAMO PROPADAJMO SA STILOM SA NASIM COVJEKOM U NO [embarass]
ali zašto je onda ne nabavi? što dobiva sa odugovlačenjem?
Ja sam uvjeren da je već ima u džepu i to dulje vrijeme…. A što dobiva? Možda 400 ili 300 kn po dionici, nije on planirao otkupit baš sve dionice….. Ja prvi nebi plaćao nešto više ako mogu i bolje proći….
Uvjeren sam da ponuda ide kad s trezorom očisti 10% ….. Bilo na burzi ili van… Meni svejedno…
Drhte, drhte, drhte… što? Ručice! [lol]
Biti će zanimljivo do kraja godine gledati rasplet situacije.
Ja sam uvjeren da je već ima u džepu i to dulje vrijeme…. A što dobiva? Možda 400 ili 300 kn po dionici, nije on planirao otkupit baš sve dionice….. Ja prvi nebi plaćao nešto više ako mogu i bolje proći….
Uvjeren sam da ponuda ide kad s trezorom očisti 10% ….. Bilo na burzi ili van… Meni svejedno…
[/quote]
Optimum..baš kontra,on je svojim djelovanjem pokazao da mu je namjera otkupiti baš sve dionice.
Do zadnje kako se veli.A mi se moramo dobro pripremiti svaki ponaosob jer nas očito čeka borba iscrpljivanja.I tko izdrži taj će na kraju i dobiti svoju lovu ali da će biti lako i glatko;to zaboravi.
Tržište je već danas pokazalo šta misli o toj odluci donesenoj jučer.
Ostaje nam još glavna skupština i vjerovatno šminkanje cijene za tu priliku.
Nakon toga:samo dragi bog zna…
Znači jedina nam je šansa da još tamo pokušamo nešto..
Vjerujem da će do onda još ponetko otvoriti oči pa možda jača i složnija "opozicija" i izvrši neki pritisak na njega.One priče da ova odluka o kupnji 10% dionica ima svrhu poticaja i dizanja prašine pale su prvi dan u vodu.Svrha je samo jedna;skupiti što više dionica(po što je moguće manjoj cijeni od nas ili obrnuto ako bude kupovao od svojih)i na taj način smanjiti iznos bankovne garancije.
Jer da je imao namjeru održavati cijenu,mirne duše je mogao to napraviti sa onih 1%(ipak se radi o 4500 komada što nije tako malo,a onda bi i psihologija odradila svoje)
A to po koliko će plaćati pojedinu dionicu,pa to je bio samo njegov odabir kada je davao ponudu…
Njega je na ovo očito nagnala pohlepa i ništa drugo.Kada je vidio da je firma stala na noge poželio je skupiti još dionica od malih dioničara da smanji broj istih.To su njegove riječi od prije svega par mjeseci..misliš li da se je do sada išta promjenilo?
pozdrav
Sa dva glasa protiv, a ostali za ili suzdržani.
Pa jbt mi mali dioničari neznamo zaštititi (bar pokušati) vlastite interese. A Gale nas voza kao guske u magli.
[/quote]
Već odavno je trebalo napravit udrugu malih dioničara, tj. oformit ekipu koja će se borit za naše stavove. Osim toga ja bi tog Madžara iz NO koji se "kofol" bori za male dioničare zamijenio s nekim koji će fakat branit naše interese. Ajmo nek se javi netko s kim je taj lik kontaktirao?! Bez toga se po meni možemo slikati, jer će nas uvijek preglasati kao što je to bilo jučer.
[/quote]
Ides..
Sjećam se udruge malih na DDJH.I šta su napravili u zaštitu malih dioničara?Koliko ja znam apsolutno ništa..a ima ih koliko sam čuo relativno puno unutra.Treba pitati Fazana u vezi udruge i dali se to uopće isplati jer ako se ne varam on je član gore spomenute..
Možda griješim i možda stvarno oni imaju nekakve načine za zaštitu nas malih ali osobno sumljam u to…
Ovdje upišite svoj komentar…
Do zadnje kako se veli.A mi se moramo dobro pripremiti svaki ponaosob jer nas očito čeka borba iscrpljivanja.I tko izdrži taj će na kraju i dobiti svoju lovu ali da će biti lako i glatko;to zaboravi.
Tržište je već danas pokazalo šta misli o toj odluci donesenoj jučer.
Ostaje nam još glavna skupština i vjerovatno šminkanje cijene za tu priliku.
Nakon toga:samo dragi bog zna…
Znači jedina nam je šansa da još tamo pokušamo nešto..
Vjerujem da će do onda još ponetko otvoriti oči pa možda jača i složnija "opozicija" i izvrši neki pritisak na njega.One priče da ova odluka o kupnji 10% dionica ima svrhu poticaja i dizanja prašine pale su prvi dan u vodu.Svrha je samo jedna;skupiti što više dionica(po što je moguće manjoj cijeni od nas ili obrnuto ako bude kupovao od svojih)i na taj način smanjiti iznos bankovne garancije.
Jer da je imao namjeru održavati cijenu,mirne duše je mogao to napraviti sa onih 1%(ipak se radi o 4500 komada što nije tako malo,a onda bi i psihologija odradila svoje)
A to po koliko će plaćati pojedinu dionicu,pa to je bio samo njegov odabir kada je davao ponudu…
Njega je na ovo očito nagnala pohlepa i ništa drugo.Kada je vidio da je firma stala na noge poželio je skupiti još dionica od malih dioničara da smanji broj istih.To su njegove riječi od prije svega par mjeseci..misliš li da se je do sada išta promjenilo?
pozdrav
Puno toga se promjenilo, no, meni je važno da on ima garanciju! A to što je pričao jučer neki su očito povjerovali…. [bye]
Pravniče, pa zar ti doista misliš da je on ozbiljno mislio ono vezano za kompezaciju, stanovi, građevinski materijal?
[lol]
Koja lopina! Izazvati strah i istjerati drhtave.. spustiti cijenu što je više moguće….Eto to je ta igra…
Još nešto, ako je imao 30 mil. za preuzimanje TOZ-a pitam ja vas kako sad nema za trezor?…. A znam da je imao pare za TOZ kao što ima i za INDG….
Kolege moje, nije pitanje ponude nego samo pitanje vremena nastupanja iste….. JA MOGU ČEKAT!!! [yawn]
A čujte ljudi, ja mislim da ako većina nas malih misli da su Gale, Aglaia, Filipović, To-ONE potrfeljaši, Proposita itd. u zajedničkom djelovanju s obzirom na INDG i da je to moguće dokazati na sudu (a po mojem mišljenju i mišljenju još nekoliko ljudi jest) dignemo zajedničku tužbu i prisilimo ga da da ponudu po 1600 kn+. Nek se digne tužba, s advokatom dogovori postotak i to je to. Ja mislim da bi za 1600 kn po dionici svatko pametan mogao odvojit 10, 20 ili 50 kn za trošak.
Tuziti ga kao udruga dionicara INDG i dati svim javnim glasilima primjerak tuzbe i primjerak Hanfina rjesenja da se vidi u javnosti s kakvom lopinom imamo posla, pa da vidimo sve sudske sporove koje trenutno vodi s drugima koliko ce gospoda suci mu biti blagonakloni nakon sto vide s kim imaju posla.
Lako je ubirati plodove dok glumis patnika i reklamiras se gdje god stignes, idemo mu napraviti losu reklamu u javnosti to bi ga moglo najvise kostati poznavajuci njegovu ljubav prema svom liku i djelu.
Gale najvise voli reklamu na portalima ,TV-u,novinama.Dajmo mu reklamu,ali losu pa da vidimo tko ce duze izdrzati mislim da ce on vise izgubiti nego mi sve je u zivotu postigao sa reklamom.
Pravnice idemo prikupiti punomoci nas koliko nas ima za skupstinu 30.12 i predati sudu nekakvu tuzbu sa zateznim kamatama pa makar je povukli kasnije. Bojim se da se moramo udruziti i napraviti pritisak na drustvo jer inace cemo cekati godinama,pa ako vec moramo cekati neka idu kamate.
Ja sam isto za tužbu svakako ali nemojmo sad pretjeravati sa optužbama na račun Galinca tipa lopina i slično. Donedavno su ga mnogi kovali u nebo a sad pljujemo po njemu. Da nije ponude sad bi bili vjerojatno na 300 ili 400 kuna. Galinec naravno prvenstveno misli na svoj interes a isto tako mislim da i mi moramo misliti na naš interes. U svakom slučaju pritisak bilo putem suda ili medija može potencijalno ubrzati stvar i ja sam svakako za to. Za početak ne bi bilo loše malo putem medija u ofenzivu.