INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To je dobra vijest. Samo poznavajući naš pravosudni sustav vjerojatno će taj biti oslobođen… Ili će dobiti neku bezveznu uvjetnu kaznu…

Mislim da bi bilo dobro sutra na skupštini predložiti da cijena po kojoj će se kupovati dionice u trezor nesmije odmaći više od 5% prosiječne cijene na burzi (ili još bole da se smije kupovati samo na burzi). U protivnom u trezor bi mogle biti kupljene dionice van burze po ko zna kakvoj cijeni.

Kako bilo da bilo, ja dokupih par komada po 735, nadam se da neće opet roknuti na 600… [lol]

Mislim da bi bilo dobro sutra na skupštini predložiti da cijena po kojoj će se kupovati dionice u trezor nesmije odmaći više od 5% prosiječne cijene na burzi (ili još bole da se smije kupovati samo na burzi). U protivnom u trezor bi mogle biti kupljene dionice van burze po ko zna kakvoj cijeni.

Već je to sređeno.Raspon je +-10%.
Po mom mišljenju ova"dividenda"je samo paravan(nešto slično kao one pločice sa zadnjeg sastanka)
da bi skrenio pažnju sa ovih 10% dionica.Što više razmišljam o tome sve više mi se čini da će kupit
svih 10% od svojih(prije toga ih napumpat na cca 1000 i onda obavit vanburzovnu transakciju po 10%
većoj cijeni)igrača,zatim ih poništiti i praktički umanjit bankovnu garanciju za cca 90mil??
A kupovati će našim(industrogradnjinim)parama.I što će onda ostat za dividendu pitam se ja?
Klasična mamilica ova dividenda rekao bih…
Nadam se da griješim..

sijem žito raste grahorica

Već je to sređeno.Raspon je +-10%.
Po mom mišljenju ova"dividenda"je samo paravan(nešto slično kao one pločice sa zadnjeg sastanka)
da bi skrenio pažnju sa ovih 10% dionica.Što više razmišljam o tome sve više mi se čini da će kupit
svih 10% od svojih(prije toga ih napumpat na cca 1000 i onda obavit vanburzovnu transakciju po 10%
većoj cijeni)igrača,zatim ih poništiti i praktički umanjit bankovnu garanciju za cca 90mil??
A kupovati će našim(industrogradnjinim)parama.I što će onda ostat za dividendu pitam se ja?
Klasična mamilica ova dividenda rekao bih…
Nadam se da griješim..
[/quote]

Lime, griješiš, ono +/-10% se odnosi na odluku koja će se donjeti na skupštini, a na izvanrednoj nema toga tj. sutra od 13.00 h može kupovati i po 3000 kn ako želi.

Moguće je da nisam u pravu..Nije sad ni bitno po koliko će kupovat dionice….
Bitnije je da vi koji budete tamo izvršite pritisak na njega u vezi ovog što je ipak svima najbitnije,
a to je ponuda(ako uopće i bude nekakvog razgovora mimo dnevnog reda)
Dividenda jako dobro zvuči naravno ali teško mi je povjerovati da je ona u ovom trenutku realnost.
Neka da ponudu,lako ćemo mi kasnije pričati o dividendi.
A možda na taj način želi ostaviti što više ljudi"unutra"ko će njega znati?
Sve u svemu očekujem od vas koji budete tamo detaljan izveštaj.
Pozdrav

Ja mislim da će on napraviti sljedeće:

A) isplatiti dividendu puno prije ponude kako bi uštedio lovu za preuzimanje, to jest kako bi Negotiator i Aglaia imali više love za preuzimanje
B) pokupovati par % dionica za trezor kako bi uštedio lovu za preuzimanje, moguće da je već dogovorio sa nekim vanburzovnu transakciju, samo čeka pravi trenutak

Sigurno je dobro iskalkulirao koliko će love uštedjeti i koliko mu još treba.
Samo pitam se što bi bilo da sad par većih dioničara koji nisu namjeravali prodati u ponudi digne frku i zaustavi tu proceduru?

Ja mislim da će on napraviti sljedeće:

A) isplatiti dividendu puno prije ponude kako bi uštedio lovu za preuzimanje, to jest kako bi Negotiator i Aglaia imali više love za preuzimanje
B) pokupovati par % dionica za trezor kako bi uštedio lovu za preuzimanje, moguće da je već dogovorio sa nekim vanburzovnu transakciju, samo čeka pravi trenutak

Sigurno je dobro iskalkulirao koliko će love uštedjeti i koliko mu još treba.
Samo pitam se što bi bilo da sad par većih dioničara koji nisu namjeravali prodati u ponudi digne frku i zaustavi tu proceduru?

Moguće je,samo isplatom dividende daje lovu svim dioničarima.
Kupovanjem 10% vanburzovnom transakcijom nema kolaterala.A kupuje zajedničkom lovom u postotku vlasništva.Dividenda bi sada sjela savršeno to je istina.
Evo [pray] da si ti u pravu..
Pozdrav.

Jedno pitanje.Dali dionice Negotiator-a i Aglaia-e imaju mogućnost podizanja dividende s obzirom da vlasnici trenutno nemaju prava raspolaganja sa istima?U periodu dok ne može raspolagati sa dionicom logično mi je da ne može raspolagati ni s lovom koja sjedne na račun njih?
Ako neko zna molio bih ga da obrazloži..

U ZPDD piše samo da ostaju bez prava glasa u slučaju ne objavljivanja ponude u određenom roku a nigdje ne piše da ostaju bez drugih prava (dakle i prava na dividendu)

U ZPDD piše samo da ostaju bez prava glasa u slučaju ne objavljivanja ponude u određenom roku a nigdje ne piše da ostaju bez drugih prava (dakle i prava na dividendu)

Hvala Rocky

Dođe mi da od muke lupam glavom o stol što neću sutra moći na skupštinu… Mislim da će bit neprocjenjivo zanimljivo! [wink]

New Report

Close