INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja samo znam da ovdje nema bida već nekoliko dana. Sve dionice su roknule opako, ali brate mili ja na svakoj od njih kad god sam htio, u jednoj transakciji promijenim poziciju. A ovdje, a šta ovdje? Doduše, zašto bi uopće netko stavio na bid preko 500 kn kad eno Tehnike na lopate po 2K.

I'LL BE BACK

Rocky, sve se vraca sve se placa. Sjecam se tvoga nasladjivanja na kodtu, atpl itd….eto, obilo ti se u glavu….

¨

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
majstor je mislio kako je siguran jer ide javna ponuda!
..ali nije on jedini, moj sakai, nije jedini [lol] [lol] [lol]

zao mi je ostalih dobrih momaka ovdje, limea, barbusa, idesa i ashraka, nadam se zbog njih da ce se situacija rasvijetlit na dobro malih dionicara..

..jer ipak, ide zlo i propast, bit ce stanova po 800e/m2, jel tako gosp. Fazan? [kiss]
[/quote]

Gospodo,

javna ponuda ide, ma koliko neki to nebi htjeli, (nek susjedu crkne krava!).

Problem je u garanciji, jer trenutno nijedna hrvatska banka nemože/neće izdati garanciju, te je Aglaia rješila garanciju strane banke, te će ponuda biti odobrena uskoro, a novce možemo očekivati u siječnju iduće godine.

Na nečiju žalost, nekretnine neće doći na 800eur/m2, a ni na 1600e/m2.

Također, Industrogradnja trenutno ima kapital u iznosu od 150 mil kn neprodanih stanova, koji su financirani vlastitim sredstvima, a ne kreditima, za razliku od drugih građevinara.

Što je nakad bila mana Industrogradnje, sada postaje prednost !

Trenutno je Industrogradnja jedini građevinar u Hrvatskoj koji ako želi rušiti cijenu novogradnje to si i može priuštiti. Trenutno ne želi.

Da li netko zna po kojoj bi cijeni trebala biti ponuda za preuzimanje,ako je bude.

Ja samo znam da ovdje nema bida već nekoliko dana. Sve dionice su roknule opako, ali brate mili ja na svakoj od njih kad god sam htio, u jednoj transakciji promijenim poziciju. A ovdje, a šta ovdje? Doduše, zašto bi uopće netko stavio na bid preko 500 kn kad eno Tehnike na lopate po 2K.

Istina je da bida nema.Onaj dan kad je prošlo 1000kom po 900 sam počeo sumnjati da nešto ne štima
A kada je sastanak najavio u srijedu u 12h sam praktički shvatio da nema ništa od ponude zasad.
(zašto bi neko ko želi informirati dioničare sazvao sastanak u podne kad je jasno da će ih vrlo malo
moći doći)Ali tada je bilo kasno za izlazak.Sada smo tu gdje jesmo i nema nam druge nego čekati da prođu i ta četiri tjedna pa ćemo viditi gdje smo.
Proživio sam dosta teških trenutaka sa INDG pa se nadam da ću i ovaj.Ali da je lako.. nije nimalo
I da sam pomalo razočaran..jesam.Vjerujem da su ovo mogli i puno elegantnije obaviti
Ali čovjek uči dok je živ pa valjda ću i ja iz ovoga svega nešto i naučiti.
A o tehnici ne bi ništa komentirao jer njenih dionica više nemam
Pozdrav

sijem žito raste grahorica

Otkud ti ta 4 tjedna nije li mu Hanfa dala 15 dana?

Brahbam.
To je moja procjena da bi moglo toliko trajat.
Neznam kolko mu je hanfa dala vjeruj mi .Pročitao sam samo hanfin naslov i nisam dalje ni čitao
Moje isprike za krivu info.

sijem žito raste grahorica

Moje je uvjerenje da ce ponuda proci i da postoji zelja za to ako J.G.uspije nabaviti bankovnu garanciju bilo sam ili uz pomoc Aglaie.
Mislim da mu je to najveci problem, kod nas nema sanse jer bi vec pribavio , vani u ovim uvjetima
trebat ce se dobro pomuciti. Uglavnom ako to ne prodje morati cemo se svi okupiti i uz pomoc naseg
pravnika Ashraka povuci daljnje pravne korake koji su potrebni u ovoj nenormalnoj situaciji.Mislim
da dugorocno im se ne isplati odustati od ponude jer bi ih to na kraju moglo vise kostati nego cijena
same ponude. Kao sto je sam gazda rekao previse je on tu ulozio da bi se s tim sada kockao,prema
tome pustimo mu da povuce jos jednu kartu, a iza toga cemo sve mozgove udruziti i pravno utjerati
gdje god sto mozemo

Ne može odustati od ponude jer će tada izgubiti pravo glasa i Negotiator i Aglaia. A mi mali dioničari se tad možemo skupiti i postaviti novog predsjednika uprave… I prodati te stanove dioničarima u pola cijene… [cool]

šta ste se usrali, ponuda će bit, malo strpljenja ..

Cookie Monster

Rocky, sve se vraca sve se placa. Sjecam se tvoga nasladjivanja na kodtu, atpl itd….eto, obilo ti se u glavu….

¨

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
majstor je mislio kako je siguran jer ide javna ponuda!
..ali nije on jedini, moj sakai, nije jedini [lol] [lol] [lol]

zao mi je ostalih dobrih momaka ovdje, limea, barbusa, idesa i ashraka, nadam se zbog njih da ce se situacija rasvijetlit na dobro malih dionicara..

..jer ipak, ide zlo i propast, bit ce stanova po 800e/m2, jel tako gosp. Fazan? [kiss]
[/quote]

Gospodo,

javna ponuda ide, ma koliko neki to nebi htjeli, (nek susjedu crkne krava!).

Problem je u garanciji, jer trenutno nijedna hrvatska banka nemože/neće izdati garanciju, te je Aglaia rješila garanciju strane banke, te će ponuda biti odobrena uskoro, a novce možemo očekivati u siječnju iduće godine.

Na nečiju žalost, nekretnine neće doći na 800eur/m2, a ni na 1600e/m2.

Također, Industrogradnja trenutno ima kapital u iznosu od 150 mil kn neprodanih stanova, koji su financirani vlastitim sredstvima, a ne kreditima, za razliku od drugih građevinara.

Što je nakad bila mana Industrogradnje, sada postaje prednost !

Trenutno je Industrogradnja jedini građevinar u Hrvatskoj koji ako želi rušiti cijenu novogradnje to si i može priuštiti. Trenutno ne želi.

[/quote]

predragi kolega,

ja se nadam da sam bio prilicno jasan u proslom postu, ako ne, evo malo detaljnije..

ja osobno uopce ne sumnjam u ovu firmu, za dionicu ne znam, ali firma ko firma ce sigurno opstati i bit ce jedna od boljih gradjevinarskih.sto se tice dionice, ne znam sta ce trenutno biti s cijenom, ali ocekujem da bi u sljedecem bull marketu na ZSE mogla biti jedna od vodecih.

upravo borba protiv mentaliteta "crkavanja susjedove krave" je bio motiv pisanja mog proslog teksta.neki odavde, osiljeni postojanjem javne ponude su iznenada postali veliki mevjedi na Crobex 2000pts.i misleci kako je njihova guzica sigurna jer imaju garantiranih soma i kusur od Glainca su poceli davati razne "fair vrijednosti" ostalih dionica-(rocky).
neki pak, sa INDG u avataru, su davali procjene o cijeni stana od 800e/m2(fazan)
tako da ne trebate meni objasniti za koliko ce se prodavati i Industrogradnjini stanovi, nego makroekonomistu, kolegi Fazanu.njemu recite da nece biti stanova ni po 1600e/m2.

dakle upravo odavde se sirio mentalitet "crkavanja tudje krave".
zbog njih mi je drago da malo dobiju po prstima, iako se nadam da ce Galinec masno platiti i njihove dionice, ali nadam se da ce shvatiti poslije ovoga da smo svi u istim govinma i da ne mogu oni zaradjivati dok drugi gube manje, kao sto ne mogu gubiti ako drugi masno zaradjuju (ok, osim Kajmana i super24 [lol] ).

samo to nista drugo.
nadam se da ceete uspjeti prisiliti kolegu Galinca da vam plati dionice.i to je odlican deal za male dionicare, jer ruku na srce INDG zaista moze postati odlicna firma, ali THNK to vec je.
dionica INDG je odlican izbor za 1200-1500kn dok je cijena THNK oko 5000, ali sad je THNK ipak 2000kn, a mogla bi i manje, kakva je situacija [thumbsup]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

upravo borba protiv mentaliteta "crkavanja susjedove krave" je bio motiv pisanja mog proslog teksta.neki odavde, osiljeni postojanjem javne ponude su iznenada postali veliki mevjedi na Crobex 2000pts.i misleci kako je njihova guzica sigurna jer imaju garantiranih soma i kusur od Glainca su poceli davati razne "fair vrijednosti" ostalih dionica-(rocky).

samo to nista drugo.
nadam se da ceete uspjeti prisiliti kolegu Galinca da vam plati dionice.i to je odlican deal za male dionicare, jer ruku na srce INDG zaista moze postati odlicna firma, ali THNK to vec je.
dionica INDG je odlican izbor za 1200-1500kn dok je cijena THNK oko 5000, ali sad je THNK ipak 2000kn, a mogla bi i manje, kakva je situacija [thumbsup]

– Volio bih da spomeneš za koju sam ja to dionicu određivao fair vrijednost? Pretpostavljam da misliš na KODT. Tamo sam rekao da je po meni donja granica fundamentalne vrijednosti dodirnuta (prvenstveno sam mislio na odnos cijene i dividendnog prinosa uz procjenu da im se dobit sljedećih godina neće smanjivati) i da po meni cijena nipošto ne bi trebala ići ispod 1200kn osim da dođe do daljnjeg kolapsa tržišta. Ako je tebi donja granica fundamentalne vrijednosti = fair vrijednost onda ne znam što da ti kažem…
Da, napisao sam da priželjkujem kupovati KODT po 1200kn. Što je tu loše?

– Lijepo je i sam Galinec rekao da je ovo razdoblje na tržištu kad vlada panika i kad fundamenti nisu toliko bitni. Moraš priznati da smo se u to i sami uvjerili.

– Još uvijek je INDG iznad Crobexa, baci oko na graf.

– Spominješ THNK, pogledaj kakvo je zaduženje THNK i kakvo je zaduženje INDG. Ako INDG ima 150 mil kn. neprodanih stanova (u izvješću piše da su zalihe 126mil. ?), što misiš koliko ih ima THNK? Piše u izvješću da su zalihe 308mil ali tko zna što je prava istina. INDG je morala sama financirati gradnju jer ih nitko nije htio kreditirati. INDG nije skupo plaćala zemljišta nego je uglavnom gradila na svojem.
Ne kažem da će INDG lako preživjeti sljedeće razdoblje koje će biti teško za građevinare, no mislim da su nakon dokapitalizacije u malo boljoj poziciji nego ostali građevinari. Ako stvarno ubrzo riješe Dugu Uvalu (a moglo bi se to desiti), onda su na konju.

– Pišu danas u Jutarnjem bombastična naslovnica "TEŠKO DO KREDITA – ZABORAVITE NOVE AUTE I STANOVE". U članku piše da se očekuje pad cijena nekretnina za 20%. Da sam ja čelnik neke građevinske kompanije odmah bih tužio JL i tražio odštetu. Ima tu na forumu raznih navlakuša ali su ništavne u usporedbi sa jednim takvim člankom. Dakle rekli su narodu doslovce – nemojte sad kupovati stanove jer će sljedeće godine biti 20% jeftiniji.

@rocky

ponovo si dokazao ono sto smo ja, a i Sakai prije mene primjetili, a jos prije svih nas Vipy [wink]
pa evo jos jedan krug za raju:

1.
daj mi molim te objasni razlike izmedju fundamentalne vrijednosti i fair vrijednosti?
ja ne znam..priznajem [shocked]
nego kad si tako, mudar i nadaren, pa me povlacis za jezik..
ti to gledas kroz div.yield?
daj mi molim te procijeni koja je fair/fundamentalna vrijednost INDG s obzirom na dividendu[undecid]

2.
to sto je INDG iznad grafa, ne znaci da nece biti ispod grafa!samo pricekaj da se malo zakuha ovo sa ponudom, paš’ vidjet! [thumbsup]
osobno ti to ne zelim, jer nisam takav,a ima tu jos ok ljudi za koje ne bih htio da najebu.
npr, ja sam proveo ovo cijelo vrijeme u KRASu, pa znam o cemu govorim.
a jos si usporedi graf crobexa sa PODR.
kao sto rekoh prije, ako tudje dionice idu dolje, ne nadaj se da ce tvoja guzica ostati na sigurnom(rijetko se to dogadja)

3.
ne brini ti za THNK! [wink]

a.)sta mislis da ce banke koje su vec kreditno izlozene u THNK prestati njoj davati kredite i defaultirati prosle zbog toga, jel?pustit ce da THNK rikne?

b.)znam par starih i iskusnih investitora sa milijunskom portfeljima, koji su i meni jos davno prije svrnuli pozornost na INDG, koji su cekali da se istresu na javnoj ponudi da bi presli u druge gradjevinare, poglavito THNK.jebiga, okolnosti su se promijenile i ruku na srce, THNK je bolji pick po 2000, nego INDG po 1000.

4.
ček, daj mi to objasni još jednom..ne kuzim?

tuzio bi novinare, da si vlasnik gradjevinskog poduzeća, zato jer drukaju cijenu tvoje imovine prema dolje, a kad ti drukas cijene dionica prema dolje, to je OK? [lol] [lol]
majstor si, svaka ti dala!! [thumbsup]

pa i oni bi novinari bi kupili stanove jeftinije za 20%, ko i ti KODT, sta je tu lose(kako bi ti rekao)??
[bye]

eto..toliko od mene!

80% sam u cashu, imam KRASA i malo INDG, nemam KODT, nemam PODR, nemam THNK

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

New Report

Close