INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U rješenju od hanfe piše da se smatra da ponuda za preuzimanje nije podnesena. Prema zakonu članak (1)
Novčanom kaznom u iznosu od 200.000 do 1.000.000 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba, odnosno novčanom kaznom od 100.000 do 500.000 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba ako:
3. protivno odredbi članka 24. stavka 1. ovoga Zakona, ne pod¬nese zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje u roku od 30 dana od dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje

Ovo znači prema mom tumačenju da bi trebalo doći rješenje o novčanoj kazni za firmu negotiator d.o.o. jer nije podnijela ponudu za preuzimanje, a koju je bila obvezna podnijeti zbog sporazuma o zajedničkom djelovanju, u propisanom zakonskom roku.

je,je…:) samo kada ce doci ta kazna ?
ovaj hanfin zakljucak je donesen na 48-oj sjednici 13.11.08…gotovo isti zakljucak je hanfa donjela u slucaju Ljubas/Elektropromet na 43-oj sjednici 02.10.08, pred 40-tak dana.
i od tada se nije desilo apsolutno nista, nikakva kazna…nista !
a Ljubas nije cak ni biljege/pristojbe platio i jos je zahebavao hanfu kak je uplatnica u privitku…
JG je valjda barem to uplatio…nema nisch od te hanfe, vic organizacija vic drzave.

štovani kolega lime
ok, čovjek je lijepo zamolio
razumijem situaciju
ali ne razmijem zašto onda niste čitavu komunikaciju obavili preko PM-a
nego ste si ovdje konspirativno namigivali
i ljude dovodili u zabludu da su vijesti dobre
kada nisu bile
što se tiče informacija
pa, mogu reći da sam dosta toga o dionicama koje me zanimaju saznala upravo na forumu
ofkors da je bilo i lažnjaka, ali čovjek se brzo nauči izdvojiti žito od kukolja
btw, zanimala me ova dionica
zato sam se i uključila

Štovana kolegice Mrnjau
Razumijem vašu ogorčenost načinom na koji su se prenosile informacije sa sastanka.
Nisam za tajanstvenost nikakve vrste ali većina je tako odlučila i ostali su prihvatili
Samo jedan kolega je poslao smajlija koji namiguje.Ne razumijem što vas je to toliko pogodilo?
To je uostalom njegov stil a imate na drugim forumima i puno bahatijeg ponašanja pa nisu ovakve reakcije.što se tiče informacija;naravno da ih ima.Uglavno su to novinski članci i njihova tumačenja I ko zna odvojiti zrno od kukolja može ih dobro iskoristiti.Ali sa samo malo više truda do takvih čovjek može i sam doći.Spominjali smo korisne informacije a takve sam dobivao samo putem PM.Moje mišljenje je da forumi i služe tome da se ljudi upoznaju i onda privatno razmjenjuju svoja saznanja i informacije o pojedinoj dionici.
Ono što ne mogu shvatiti?Da vas je par smajlića odbilo od potencijalno isplative akvizicije?
Pa valjda prije ulaza u dionicu napravite neki plan ulaganja?Ja ako mislim da se nešto isplati…nema tog foruma… IMHO
Pozdrav
[/quote]
ma ne, nisam zbog toga odustala od akvizicije
nego zato što je to preuzimanje došlo u fokus
pa je bilo jasno da, ako to propadne, ode cijena kvragu
sada gledam kaj će biti s cijenom, dakle još uvijek sam zainteresirana
ali i oprezna
kao što rekoh, ziheraš sam i pet puta prevrnem svaku informaciju prije odluke
problem je što se iz vaših se konspirativnih postova moglo između redova zaključiti da je sve ok s ponudom
što nije bio slučaj
inače, da su oni zaista htjeli to odraditi, dostavili bi dokumente
ako je andabak to mogao učiniti, mogli su i oni
ovako unose još veću nesigurnost i zbunjenost među ljude
kao da toga nema dosta i ovako
no, ispričavam se zbog svoje pomalo nagle reakcije
inače, vi ste jedan od mojih prijatelja i zaista vas cijenim
kao i gospodina ashraka
puse svima

free tibet

Look
Možeš biti razočaran dionicom,cijenom,samim sobom ili cijelim svijetom.
Ali nemožeš ovako vrijeđati kolegicu.
Pa jesmo li do toga došli da se ovako bezobrazno vrijeđamo?? [angry] [bye]

hvala vam
uljepšali ste mi dan
laku noć i pusa

free tibet

Lime, jučer je opet mazao oči. To sam još jučer nakon što sam čuo za tu priču s kaz. prijavom javio nekima, a i zbog toga sam tražio datum iste.

Isto me tek govori koliko je Mitak "opasan" igrač pa koristi s foruma informacije koje mu može prikupiti bilo koji malo bolje odvjetnik ili poznanik s bankovnog šaltera. Pogleda sam sinoć malo to pisanje i ono tamo napisano rješiš jednim pozivom.

Možeš misliti što je Galinca strah da će Mitka i ostali iskoristiti informacije sa foruma. Sam ti kažeš kad si nešto korisno čuo na forumu.

Citiram izvješće naše pravnice "Što se tiče samog zahtjeva i mogućeg traženja dodatne dokumentacije od strane Hanfe od gospodina Galinca dobila sam vrlo šturi odgovor, naime prema njegovim riječima sva je dokumentacija dostavljena, ali da se, ako još nešto Agencija bude tražila, može dostaviti. Ističem da je isti bio vrlo neprecizan u davanju odgovora na Vaša pitanja te da je temu ponude za preuzimanje vješto izbjegavao tijekom cijelog sastanka".

Boljat i Mitak imaju problem sa Industrogradnjom d.d. ne s ponuditeljima i ponuda njima ne mijenja ništa, pa se glede ponude ovdje može slobodno rapravljati (a po meni i ostalom).

Ostalima, korektan sam lik i pišem uvijek s dobrom namjerom. Vjerujete, ništa bitno glede ponude se jučer nije razmjenjivalo preko PM a što nije bilo kazano na forumu.

Vi iz akcije "Poskok" moji i naši "privremeni" neprijatelji sad su Aglaia i Galinac i što se mene tiče treba sada na njih treba đonom bez obzira. Ne volim kada netko pokušava praviti budale od ljudi.

I da umirim duhove, ništa se promijenilo nije, za mene je ovo bilo očekivano. Obveza davanja ponude s istim datumima i dalje postoji. Ova odluka Hanfe nije potpuna, Hanfa još mora odlučiti (odlučuje) o još puno toga i igra tek počinje.

Članovi akcije, ako prihvate onaj krug osoba ili će dati ponudu ili mi preuzimamo tvrtku. Ovaj vikend sastavim nešto, pa opet pošiljka za Hanfu u ponedjeljak. Lime, ako si još za šalji ono.

Bravo!
Napokon konstruktivan i forumu, kao otvorenoj formi komuniciranja, primjeren post – cestitam!
Vrlo mi se svidja razmisljanje o povezanosti foruma i kaznenih prijava; kratko, jednostavno i jasno;
i ‘mala analiza odgovora’ je dobrodosla informacija;
hvala i postovanoj kolegici i postovanom kolegi koji su ovo otvaranje ‘isprovocirali’ i nadam se da cemo nastaviti u istom tonu; ideja sutnje i selektivnog dijeljenja informacija nikako ovdje ne pripadaju
(IMHO)

pozdrav
simba

P.S.
btw, da li je bilo ikakvih informacija o drugim aktivnostima i planovima Industrogradnje, ili se samo o JP razgovaralo na sastanku?

mnogo hrabar taj galinec, a i neposten.. sad mu ekipa iz HPB fonda napokon moze prodati dionice po ca. 500-600 kuna…

zanimljivo je to.. nadam se da cita ekipa iz USKOK-a i policije na koju se gale toliko zalio da ne rade svoj posao..

Nemoj tako, Najdrazi Vodja brani svoju akviziciju, kako pametno fazan rece… eto ti moj fazane, kad te roditelji nisu ucili da se nije lijepo ismijavati drugima, bude te Najdrazi vodja naucio tome…

A nije da nisam upozoravao na moguci rasplet (lime, barbus, jel jos drukam?), pa eto nekako vas i ne zalim… jedino mi je krivo zbog splitskog gospara…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

mnogo hrabar taj galinec, a i neposten.. sad mu ekipa iz HPB fonda napokon moze prodati dionice po ca. 500-600 kuna…

zanimljivo je to.. nadam se da cita ekipa iz USKOK-a i policije na koju se gale toliko zalio da ne rade svoj posao..

Nemoj tako, Najdrazi Vodja brani svoju akviziciju, kako pametno fazan rece… eto ti moj fazane, kad te roditelji nisu ucili da se nije lijepo ismijavati drugima, bude te Najdrazi vodja naucio tome…

A nije da nisam upozoravao na moguci rasplet (lime, barbus, jel jos drukam?), pa eto nekako vas i ne zalim… jedino mi je krivo zbog splitskog gospara…
[/quote]
Ma ti si faca, svaka ti čast, trebalo je kupit Tankersku na 2500, šteta što smo propustili priliku,ja bi na tvom mjestu šutio i sakrio se u najdublju rupu, al razumijem te, nije ni tebi lako!

Ah kako živci rade na svim temama zadnjih dana, pa tako i na ovoj…

Vidim da se neki naslađuju sa tuđom nevoljom, ali neka se pripaze jer bi na kraju moglo ispasti da to niti nije bila tolika nevolja i da su se veselili uzalud.

Što se cijene dionice tiče, ona bi trebala pasti još cca 20% da bi došla na razinu pada koju je odradio Crobex skupa sa većinom drugih dionica. Da stigne THNK i INGR trebala bi pasti još 25-30ak %. Što možda i nije nemoguće. No za razliku od drugih dionica bar postoji šansa da bi za koji mjesec cijena mogla biti na razini od prije 2-3 mjeseca.

Inače prodavali su mnogi zadnjih tjedana, pretpostavljam bar jednim dijelom oni koji su imali informacije iz Hanfe da još ništa od ponude. No nemojte zaboraviti da je netko stalno slagao skrivene naloge na bid (a to nisu mali ulagači) i da je u zadnjih mjesec dana pokupovano dionica u vrijednosti od skoro 4 mil kn. Tko je bio lud, prodavatelji ili kupci, vidjeti će se mislim najkasnije početkom 1. mjeseca.

Volio bih vidjeti CD iz SDA sa stanjem kakvo je bilo u petak 15.11. pa da usporedimo sa prijašnjim i vidimo tko je to prodavao a tko kupovao.

Btw, za one koji nisu primjetili, Negotiator je kupio ovih dana 110 komada… [lol]

Ma ti si faca, svaka ti čast, trebalo je kupit Tankersku na 2500, šteta što smo propustili priliku,ja bi na tvom mjestu šutio i sakrio se u najdublju rupu, al razumijem te, nije ni tebi lako!

Zar imas disgrafiju prijatelju, pa si me pomijasao sa nekim drugim? Ides, nemoj molim te o pokrivanju i skrivanju u najdublju rupu – pa covjece sto nisi prodao sve dok si bio u enormnoj zaradi…

Rocky, sve se vraca sve se placa. Sjecam se tvoga nasladjivanja na kodtu, atpl itd….eto, obilo ti se u glavu….

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Zar imas disgrafiju prijatelju, pa si me pomijasao sa nekim drugim? Ides, nemoj molim te o pokrivanju i skrivanju u najdublju rupu – pa covjece sto nisi prodao sve dok si bio u enormnoj zaradi…

Rocky, sve se vraca sve se placa. Sjecam se tvoga nasladjivanja na kodtu, atpl itd….eto, obilo ti se u glavu….

Čitam tvoja dva posta i neke stvari mi i nisu najasnije.
Sve se svodi na to da si se ti uključio u rasprave na ovom topicu zbog nekih poruka na drugim temama?Ispada da je INDG u drugom planu.Iskreno kao mali dioničar INDG nemogu to shvatiti
I mogu razumjeti da te bahatost,ismijavanje i naslađivanje smeta.I slažem se da se to kad-tad obije o glavu čovjeku.izbjegavam to maksimalno jer stvarno ne volim ponižavanja bilo koga na bilo koji način.Iako ne tvrdim da i meni ne izleti ponekad
Ali Sakai….Šta ti trenutno radiš….Pa upravo to
Od objave se naslađuješ u stilu;jesam li vam rekao,mi smo svi drukeri a ti si u pravu i slično
To me podsjeća na onu;rugala se žaba..kome već..mislim da kontaš šta hoću reći

sijem žito raste grahorica

Kako sam se ja to naslađivao molim te? Na KODT-u sam izgubio dosta novaca ove godine. Na kraju sam opet kupovao oko 1800 i 2000 pa izgubio još malo novaca prodavši po 1600. Sad sam opet napisao da sam kupovao nešto sitno po 1400 a kako je krenulo nastaviti će spust prema dolje. Kad sam prije par mjeseci pisao objektivne nedostatke te dionice onda su se svi digli i razmahali se jedinicama a ispalo je da sam bio u pravu. Svašta su pisali Golubu kad je rasprodao 100 komada po 2950 a vidi kako je sretno pogodio.

ATPL me isto dosta koštao, zahvaljujući sreći i instinktu (a ne znanju) sam ga likvidirao na vrijeme za razliku od većine koji su emotivno vezani uz tu dionicu. Za razliku od tebe se nikad nisam naslađivao tuđim gubitkom nego sam sretan što su moji gubici ove godine manji nego što su mogli biti. Što ne znači da do kraja godine neće biti i veći… [lol]

Što se INDG tiče, moji razlozi za ulazak su čisto objektivni i još uvijek vjerujem da će ponuda jednog dana ići jer će inače Galinec ostati bez svega što je uložio tamo. Možda Galinec jest muljator ali na sastanku je iznio i par stvari koje su zaista utjecale na probijanje roka s ponudom. Između ostaloga, nije lako raditi slomljenih kostiju i u bolnici, jel tako?

[/quote]

Sakai za Splićane se ne moraš brigat, znamo šta hoćemo, a kako sam ti rekao neki dan na ovaj ishod sam bio spreman.

Neki već znaju za ovu poredbu, ali ako si ušao u restoran, naručio škampe, zalio ih s buteljicom dingača, budi spreman platiti račun na kraju večeri.

Do sada sam bio fini šef sale, ali brate sada me pretvorio u kuhara sa kuhinjskom sjekirom.

Istina on brani svoje pare i svoju akviziciju, ali branit ću ja svoju zadnju kunu.

A moji i njegovi interesi tu, do trenutka kada on objavi ponudu za pruzimanje, nisu isti.

Ovo je posao, a ne ljubav.

¨

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
majstor je mislio kako je siguran jer ide javna ponuda!
..ali nije on jedini, moj sakai, nije jedini [lol] [lol] [lol]

zao mi je ostalih dobrih momaka ovdje, limea, barbusa, idesa i ashraka, nadam se zbog njih da ce se situacija rasvijetlit na dobro malih dionicara..

..jer ipak, ide zlo i propast, bit ce stanova po 800e/m2, jel tako gosp. Fazan? [kiss]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

New Report

Close