Evo nekih novih stvari:
INDUSTROGRADNJA NEKRETNINE d.o.o.
Temeljni kapital
32,732,000.00 kuna
To je onaj unos nekretnina što mi ashraka muči …
[/quote]
A eto, sada sam Poljuda.[bye]
To bi bilo to.
"Odlukom skupštine društva od 30.06.2008. godine izmijenjena je Izjava o osnivanju posebno u odredbama o temeljnom kapitalu, temeljnim ulozima i poslovnim udjelima. Tekst Izjave od 30.06.2008. godine dostavljen je sudu i uložen u zbirku isprava."
Jednostavno, odluku su donijeli zadnji dan kvartala i knjižili, a isto predali na sud i proveli nakon izlaska FI-a, tako da isto nismo ni mogli vidjeti u registru.
jesi pročitao PM?
ono za vatrogasce je bilo nezaboravno, svaka čast …
Mene je strah dalje računati … brrrr
E, a za ovo unos-ravalorizacija-dobit sam provjeri i par ljudi mi je potvrdilo da je moguće knjižiti i na ovaj način.
Ako nastave s ostalima, uz povećanje redovnih prihoda, ovdje će biti dernek …
Ako nastave s ostalima, uz povećanje redovnih prihoda, ovdje će biti dernek …
ma lega, trebaš samo vidjeti onu zemljurinu u Ičićima … ma ono je strašno …
vrijedi pola booka trenutnoga … barem …
tri projekta su već gotova za ičiće, čeka se odobrenje plana i idemo u gradnju, turističko poslovno stambeni komplels
Upravo zbog riječi unos u F tabeli. A u svakom slučaju, u pravu si glede dobiti, tim više što je u pitanju nakonsilidirano.
Međutim, pitam se zbog čega međusobna prodaja, odnosno, zašto se Galincu plaća 5 % poreza na promet nekretninama? Prelijeva iz punoga u prazno i pri tom plati državi par miijuna kuna poreza.
Jasno, ovo gore je čista špekulacija.
E i "knjigovođo" jedno pitanje. Ukoliko bi u tvrtku konsolidacije (tvrtku kćer) INDG kao osnivač unosili nekretninu u temeljni kapital tvrtke kćeri, da li bi s obzirom na izvršenu ravalorizaciju i povećanje njene vrijednosti, ovo u konačnici bilo moguće knjižit kao dobit na razini grupe?
Bruto dobit je razlika prihoda i rashoda. prihod se ostvari kad ispostaviš fakturu, a rashod obuhvaća sve troškove poslovanja koji su utjecali na ostvarenje prihoda. Dakle, temeljni kapital i kapital ne utjeće direktno na dobit. utjeće na mogućnost ostvarivanja prihoda.
tri projekta su već gotova za ičiće, čeka se odobrenje plana i idemo u gradnju, turističko poslovno stambeni komplels
koja tri projekta?
Da parafraziram,
"kasno mise99 na temu INDG stiže"
Razbijao o tome glavu, pitao ljude, neki revidirali i INDG, dobio različitih odgovora, ali zaključak je da može.
Uostalom odgovor ti je u FI-u.
koja tri projekta?
[/quote]
tri različite verzije izrade turističko-poslovno-stambenog kompleksa … , sad se čeka da im to Opatija odobri, tj. jedan od tih i da idu u gradnju, tamo to malo duže traje ….,