Samo sam htio reči
Bome smo i mi ukopani više nego dobro. Prva oklopna motorizirana divizija iNDG je ukopana na položajima iznad Hotela Croatia. S položaja se ako na dlanu vidi cijeli hotel i uvala. Osim toga spretnim manevrom, može ne neprijatelju odsjeći jedina komunikacija cestom, a preciznom artiljerijskom paljbom pod kontrolom se mogu držati alternatnivni pravci i morski prilaz.
U slučaju potrebe unutar samog objekta nalaze se ubačene formacije, koje su spremne za djelovanje u neprijateljskoj pozadini.
Ipak si bio u špijunskoj misiji, pa imamo informacije iz prve ruke o stanju na terenu.
Je, pomagali su mi lokalni agenti kodnih imena madmax i Alamo. Oni su sudjelovali u mom prebacivanju na tajnu lokaciju.
Uočen je velik broj neprijateljskih vojnika (lako su prepoznatljivi jer nose crvene majice s natpisom Hotel Croatia Duga uvala). No ima ih dosta i u civilu: recimo crna visoka djevojka na recepciji, ili mlađahni momak na recepciji hotela. A posebno je opasan stari lisac koji naplačuje parking. Taj je najistureniji prema našem položaju. Sve prati i dojavljuje.
Da nije bilo UNove misije i sudske odluke, već bi se plavi stijeg vijorio na hotelu.
Inače, ne znam jeste li primijetili, ali na svim građevinama koje sam vidio, a u našem su posjedu, vijori se plava zastava Inudustrogradnje.
Galinec: TOZ je dobra investicija za Industrogradnju
Nives Matijević
nives.matijevic@business.hr
"Industrogradnja je iz dva razloga ušla u projekt preuzimanja TOZ-a: uvjereni smo da je to dobra investicija i zainteresirani smo za projekt razvoja nekretnine na toj lokaciji.
TOZ Penkala kao proizvodnja može samostalno poslovati, a i tu ima prostora za unapređenje", kaže Josip Galinec, predsjednik Uprave Industrogradnje. Industrogradnja je dosad stekla blizu osam posto dionica TOZ-a i očekuje da će taj udjel uskoro povećati najavljenom javnom ponudom za preuzimanje.
Inače, nakon što je prošloga tjedna objavljeno da zajedno s tvrtkama Oportunitas ulaganja (direktor koje je zagrebački kirurg Gordan Nola), te Planidal ulaganja, koja vodi Daliborka Planinčević, članica uprave TOZ-a i djevojka odvjetnika Nenada Markovića, najvećeg dioničara TOZ-a s udjelom od 18,13 posto, objavila namjeru preuzimanja, zanimanje za ovu dionicu naglo je poraslo i ona je tjedan završila na razini od 450 kuna, na kojoj nije bila od svibnja.
Preuzimatelji zajedno drže 43,43 posto TOZ-a, a za preostale dionice u javnoj ponudi moraju osigurati oko 40 milijuna kuna. Galinec napominje da to za Industrogradnju neće biti problem s obzirom da je nedavno provela dokapitalizaciju tešku 330 milijuna kuna. O tome hoće li Industrogradnja svojim partnerima kasnije ponuditi otkup i njihova udjela kako bi stekla većinsko vlasništvo, zasad je, kako je kazao, prerano govoriti.
"Složili smo se da ćemo zajedno razvijati taj projekt na korist svih dioničara. Gradnja stambenog naselja financirat će se ili bankovnim kreditima ili ćemo naći druge partnere zainteresirane za tu investiciju. Početak realizacije očekuje se u sljedećoj godini, a Industrogradnja će voditi cijeli posao", objasnio je Galinec.
Nova gradilišta
Inače, Industrogradnja je početkom kolovoza objavila i da je stekla kontrolu nad više od 50 posto pulske tvrtke Bojoplast, koja se bavi vanjskim i unutarnjim uređenjem objekata i s kojom je dosad surađivala na nizu projekata u Hrvatskoj i Rusiji. Tom su prilikom dvije tvrtke najavile da će do kraja godine otvoriti još nekoliko gradilišta, ponajprije u Istri, gdje i Industrogradnja i Bojoplast imaju nekretnine.
Nismo uspjeli dobiti komentar Nenada Markovića, koji je tri dana prije nego što je potpisan ugovor o zajedničkom djelovanju s Oportunitas ulaganjima i Industrogradnjom tvrdio da su njegovi odnosi s drugim velikim dioničarima TOZ-a "neutralni". Zanimljivo je također da je zaboravio burzi javiti da je otpustio dionice TOZ-a koje je "parkirao" u Planidal ulaganjima.
al ga sere ovaj matrix.. vjerojatno je on počistio sve do 1100..
nego, jel zna netko da li koja banka daje margine na indg?
vjerovali ili ne … cijena prije točno 10 godina …
Koliko vidim to su bila vremena.09.02.2008 prodano 10kom uz porast cijene 37,5%???
Takav nam porast treba. [lol]
BTW opasan je ovaj sa….sjedi vrlo dobar.
Dobro veli moj kolega sa posla.
Ocjene na poslovnom…zabava za sirotinju.
Ajde sad ti lime sjedi….vrlo dobar [lol] [proud]
Ma ovo danas je Gale počistio, garant . Gadan lik, ja je očekivao malo kupiti oko 1.050, a on ovako.
Nego, sreća da stigoh na vrijema, da vama, bojovnicima INDG-R-A popravim ocjene. [thumbsup]
evo vraćamo uslugu [thumbsup]
al ga sere ovaj matrix.. vjerojatno je on počistio sve do 1100..
nego, jel zna netko da li koja banka daje margine na indg?
mislim da centar banka … provjeri još
Margin na INDG šta je Vama ??? Pa zar ne vidite šta rade. Opet tri baritona ( 3 firme ) kupuju TOZU i onda opet preko drugih "razvijaju proizvodnju ". A kako će to pomoći dioničarima ????
Najgore mi je što se nikad ne spominje INDG već INDG stanogradnja ili neki drugi d.o.o., a računi blokirani. Nije dobro. ***obrisano***