Bili bi ludi da idu revalorizirati nekretnine sada. To bi im povećalo amortizaciju, dakle rashode, i sasvim sigurno bismo još dugo ganjali gubitke u poslovanju, a Upravi (i nama) je sada interes prelaska iz dugotrajno negativnog u pozitivno područje poslovanja. Na taj način tek mogu zainteresirati širu javnost, a ne samo 265 nas koji smo sudjelovali u dokapitalizaciji.
Klasičan primjer negativnog utjecaja revalorizacije se vidi na Jadroplovu, gdje je firma u 1Q 2008 ostvarila financijski značajan gubitak, velikim dijelom zbog revalorizacije imovine krajem 2007, iako zapravo nisu loše poslovali. Osim toga, kada se revalorizira imovina, i ostali pokazatelji profitabilnosti poslovanja padnu, jer ispada da slabije koriste imovinu.
Sada je najriskantnije vrijeme poslovanja firme iza nas, bez obzira na parnice koje se još vode. Svjež novac u firmi će početi davati učinak, pa će se po meni to vidjeti tek u 3Q 2008, budući je dokap napravljen krajem 2Q.
[/quote]
JDPL i INDG sa revalorizacijom nemaju veze.
iako se slazem da ne treba revalorizirati, kakva bi mogla biti amortizacija jedne obicne ledine ili livade??
dok je brod nesto sasvim drugo.dakle,nije isto!
kod JDPLa su i neki drugi problemi, ali to je duga prica.
sumnjam da ce se utjecaji dokapa vidjeti vec u ovom kvartalu, osim ako Galinac nema vec neke pripremljene "price" koje ce pustiti sada.
kupiti i zaboraviti..nema druge nego cekati i cekati
[yawn]
[/quote]
Za knjigovodstvo sam dudek.
Ali mislim da će morati revalorizirati nekretnine.
Koliko se se sjećam bila je priča da će nakon docapa na tvrtke kćeri prenijeti nekretnine u vlasništvu INDG radi planiranih vlastitih projekata, pa bi isto vjerovatno izvršili na način da INDG kao osnivač u temeljni kapital firmi kćeri unosi pve nekretnine.
Pri tom, prije unošenja u temeljni kapital društva, mora se utvrditi tržišna vrijednost nekretnine od strane revizora.
Sada što ovo knjigovodstveno znači, bolje bi znali ostali na forumu.
Hotel I, Hotel Croatia, Savska 66, 5 zgrada na Radničkoj itd…, nisu baš livade, mada i livada ima jako puno (uz more).
uze mi riječ iz tipkovnice …
osim toga brod danas vrijedi 100.000 $ sutra može vrijediti 50.000 $, dok stara bolnica u Ićićima danas vrijedi 100.000 $, a sutra može vrijediti:
a) 1.000.000 $
b) 2.000.000 $
c) __________ sami upišite iznos.
[smiley]
Koliko se se sjećam bila je priča da će nakon docapa na tvrtke kćeri prenijeti nekretnine u vlasništvu INDG radi planiranih vlastitih projekata, pa bi isto vjerovatno izvršili na način da INDG kao osnivač u temeljni kapital firmi kćeri unosi pve nekretnine.
Dudek, slušaj me [lol]
Nekretnine su prenesene na tvrtke kćeri iz jednog razloga: a taj je da razni Mitkovi i sl. jebivjetri zaostali iz Matićevog vremena ne bi imali što opelješiti. Kretenko blokira račun INDG, a nekretnine su u vlasništvu Stanogradnje ili sl. koja posluje u pozitivi i nitko je za ništa ne tuži. U tome je kvaka.
Majstor je to nema šta. A i likvnidnost se polako popravlja. Ajme što će ovdje biti tarapane.
Dudek, slušaj me [lol]
Nekretnine su prenesene na tvrtke kćeri iz jednog razloga: a taj je da razni Mitkovi i sl. jebivjetri zaostali iz Matićevog vremena ne bi imali što opelješiti. Kretenko blokira račun INDG, a nekretnine su u vlasništvu Stanogradnje ili sl. koja posluje u pozitivi i nitko je za ništa ne tuži. U tome je kvaka.
Majstor je to nema šta. A i likvnidnost se polako popravlja. Ajme što će ovdje biti tarapane.
[/quote]
Još samo da se ova kupnja malo podeblja …
Dudek, slušaj me [lol]
[/quote]
Nego "knjigovođo" reci mi da li to znači da je revalorizacija izvršena?
Nego "knjigovođo" reci mi da li to znači da je revalorizacija izvršena?
Vidjet ćeš to u sljedećem izvješću. Ako budeš znao pročitati!
[tongue] [tongue] [tongue] [tongue] [tongue]
He, he, tu sam tanak. Dudek će trebati "tumača".
Nagradu obračunava u čevapima. Ima li zainteresiranih?
naravno … još ako je šiš … naučit ću te i što je neto dobit …
ha ha ah ha ha …
Podsjetnik na: POSLOVNI PLAN GRUPE INDUSTROGRADNJA
U segmentu Vlastiti projekati u tijeku su radovi na objektima Zagrebacka-Tomislavova (Zagreb) i Grabrik (Karlovac), a u pripremi projekti Donja Lomnica i Poljanicka (Zagreb).
U segmentu Investitori – inozemstvo (Rusija) u tijeku su radovi na objektima u Kazanu i Anapi, a vode se pregovori o uvjetima ugovora o izgradnji dva nova objekta (Anapa i Ekaterinburg) u razdoblju 2008-2009. godina.
U segmentu Investitori – HR – niskogradnja u tijeku su radovi na objektima na autocesti kod Ploca i Zagreba (prema Sisku), a traje usuglašavanje oko ugovaranja radova u cestogradnji u okolici Rijeke.
U segmentu Investitori – HR – visokogradnja u tijeku je izgradnja više manjih objekata, a traje usuglašavanje oko ugovaranja dva veca stambeno poslovna objekta u Zagrebu.
Proizvodnja obuhvaca proizvodnju gradevinske stolarije, betona, armiranobetonskih
elemenata, proizvoda od metala (bravarija) i drugih gradevinskih materijala i proizvoda – za tržište.
Uprava ocekuje da ce u narednom razdoblju ugovoriti poslove koji ce osigurati realizaciju u skladu s danim planom u svim segmentima, te u drugom dijelu godine nadoknaditi i relativno kašnjenje u ugovaranju u segmentu Investitori – HR – visokogradnja.
Poslovni plan podrazumijeva uspješnu provedbu dokapitalizacije i završetak glavnine restrukturiranja do sredine 2008. godine. Plan ne ukljucuje ostale (izvanredne) prihode, za koje Uprava ocekuje da ce u 2008. biti znacajni. U 2008. godini Uprava ocekuje pozitivan poslovni rezultat, pri cemu ce visina dobiti u znacajnoj mjeri ipak ovisiti o izvanrednim prihodima odnosno rezervacijama.