INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve super sve 5,ja Vas pitam tko ce kupovati dionicu,pa likvidnosti nema vec tjednima na burzi…i atpl ima sve divniju za divnijom vijest,pa roka dole,da nepricam o koei..

KADA NARASTEM BIT ČU BROKER

i da ,jedno je postaviti se kao danas,a jedno je tjerat dionicu gore,mene zanima tko ce biti ovi drugi

Sve super sve 5,ja Vas pitam tko ce kupovati dionicu,pa likvidnosti nema vec tjednima na burzi…i atpl ima sve divniju za divnijom vijest,pa roka dole,da nepricam o koei..

A unutra su većinom fundamentalisti :). Pitanje je tko će kupovati ali isto tako i tko će prodavati dionicu. Vjerojatno je sad sa dokapom unutra i ušlo nešto špekulanata koji su se nadali brzoj zaradi pa sad izlaze i na 1000 jer vide da ništa od toga. Većina koji su unutra su dugoročno. A da imam slobodnih sredstava evo ja bih sad kupovao. 217000 dionica je kupljeno po 1000, to dosta govori. Pa sad da imam novaca počistio bih sad sve bar do 1200 ali nema se. Teška vremena 😉

Tržišna kapitalizacija ATPL je cca. 3.5 mlrd kn, KOEI cca. 1.7 mlrd. kn, a INDG ima tržišnu kapitalizaciju od svega 470 mil. kn. ili 65 mil. eura.

Da li nekretnine Industrogradnje vrijede više od 65 mil. eura?

jamačno da vrijede,i mnogo više,a ništa,skupimo se svi kao kad se pucaju penali,glavu dolje,proći će i kurbin pir…

…Sve samo dobre vijesti u zadnje vrijeme, a revalorizacija nekretnina bi mogla lansirati vrijednost dionice.

Bili bi ludi da idu revalorizirati nekretnine sada. To bi im povećalo amortizaciju, dakle rashode, i sasvim sigurno bismo još dugo ganjali gubitke u poslovanju, a Upravi (i nama) je sada interes prelaska iz dugotrajno negativnog u pozitivno područje poslovanja. Na taj način tek mogu zainteresirati širu javnost, a ne samo 265 nas koji smo sudjelovali u dokapitalizaciji.

Klasičan primjer negativnog utjecaja revalorizacije se vidi na Jadroplovu, gdje je firma u 1Q 2008 ostvarila financijski značajan gubitak, velikim dijelom zbog revalorizacije imovine krajem 2007, iako zapravo nisu loše poslovali. Osim toga, kada se revalorizira imovina, i ostali pokazatelji profitabilnosti poslovanja padnu, jer ispada da slabije koriste imovinu.

Sada je najriskantnije vrijeme poslovanja firme iza nas, bez obzira na parnice koje se još vode. Svjež novac u firmi će početi davati učinak, pa će se po meni to vidjeti tek u 3Q 2008, budući je dokap napravljen krajem 2Q.

Stvar je u tome što kada se tržište okrene KOEI, ATPL i sl. iz Crobija će rasti 30 – 50%. A INDG će rasti 2 – 3 puta samo da bi dostigla sektor.

Teška su vremena pred nama pa tako ne treba niti očekivati značajniji pomak cijene. Samo neka se trži iznad 1.000,00 i ja zadovoljan. Ponavljam, vidjet ćemo kada se okrene trend.

I love the Smell of Profits in the Morning

negativni postovi mi ruse prosjek ocjene,,,,ide indg na 3000 bar do kraja godine,u to sam duboko uvjeren,pa da ispravimo nepravdu oko trzisne kap..sada ce revolarizirat imovinu pa cete vidjeti da je ako nista bar relativno fer vrijednost od 3000 kn po dionici

…Sve samo dobre vijesti u zadnje vrijeme, a revalorizacija nekretnina bi mogla lansirati vrijednost dionice.

Bili bi ludi da idu revalorizirati nekretnine sada. To bi im povećalo amortizaciju, dakle rashode, i sasvim sigurno bismo još dugo ganjali gubitke u poslovanju, a Upravi (i nama) je sada interes prelaska iz dugotrajno negativnog u pozitivno područje poslovanja. Na taj način tek mogu zainteresirati širu javnost, a ne samo 265 nas koji smo sudjelovali u dokapitalizaciji.

Klasičan primjer negativnog utjecaja revalorizacije se vidi na Jadroplovu, gdje je firma u 1Q 2008 ostvarila financijski značajan gubitak, velikim dijelom zbog revalorizacije imovine krajem 2007, iako zapravo nisu loše poslovali. Osim toga, kada se revalorizira imovina, i ostali pokazatelji profitabilnosti poslovanja padnu, jer ispada da slabije koriste imovinu.

Sada je najriskantnije vrijeme poslovanja firme iza nas, bez obzira na parnice koje se još vode. Svjež novac u firmi će početi davati učinak, pa će se po meni to vidjeti tek u 3Q 2008, budući je dokap napravljen krajem 2Q.
[/quote]
moraju ih revalorizirati, tojest vec vjerojatno jesu..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Samper dobro veli,tu se mora ustipnuti na vremenu maximalno…Galinec je strucnjak,nemojmo se zavaravat,Galinec je guru,s velikim znanjem i iskustvom..Kada bude izlazio,a hoce,tada ce trz.kap.biti visetruko veca nego danas.

[/quote]

JDPL i INDG sa revalorizacijom nemaju veze.
iako se slazem da ne treba revalorizirati, kakva bi mogla biti amortizacija jedne obicne ledine ili livade??
dok je brod nesto sasvim drugo.dakle,nije isto!
kod JDPLa su i neki drugi problemi, ali to je duga prica.

sumnjam da ce se utjecaji dokapa vidjeti vec u ovom kvartalu, osim ako Galinac nema vec neke pripremljene "price" koje ce pustiti sada.

kupiti i zaboraviti..nema druge nego cekati i cekati
[yawn]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Hotel I, Hotel Croatia, Savska 66, 5 zgrada na Radničkoj itd…, nisu baš livade, mada i livada ima jako puno (uz more).

New Report

Close