Yokozuna:
”
Kako vidim da si iz Opatije, odi do placa INDG u Ičićima preko puta marine. Nemoraš koračat kvadrate, mi smo već iskoračali.[bye] Nagardno pitanje: Koliko vrijedi taj plac???
”
jel onaj na kojem je plućna bolnica, zaštićeni spomenik kulture? [lol]
e) DETALJNI PLAN UREĐENJA BIVŠE BOLNICE IČIĆI
– Granica obuhvata detaljnog plana definirana je katastarskim česticama k.o. Veprinac br: 255, 219, 220/1, 1140/11, 1140/1, 1140/21, 1169/2, 1170, 1140/15, 1140/4 odnosno u posjedovnom listu br. 924 k.o Veprinac. Površina obuhvata plana iznosi cca 22.600 m2.
– U navedenom području planira se izgradnja:
– stanova i hotelskih građevina sa svim pomoćnim i pratećim sadržajima. Najveća dozvoljena visina iznosi 2 ukopane etaže i 5 nadzemnih etaža, odnosno 20,00 m, najveći dozvoljeni koeficijent izgrađenosti kig 30 0 koeficijent iskorištenosti kis 1,5. Od ukupne brutto izgrađene površine 25% planira za izgradnju stanova, a 75% za izgradnju hotelskih kapaciteta sa svim pratećim i pomoćnim sadržajima, te poslovno-trgovačkim i uslužnim sadržajima.«
Samo mene muči da li Galinec želi da i mi mali dioničari zaradimo kao što uvijek javno zagovara ili je sva zarada predviđena za nekog drugog?
A ja mislim da ćemo zaraditi svi, samo će veliki zaraditi puno više od nas malih. Ipak su onim prvim krugom dokapitalizacije nama smanjili udio dosta. Ali svakako idućih par mjeseci će biti najvažnije. Dokapitalizacija i dobra iskorištenost tog novca je ključna. Iako je i meni teško skupiti novac za dokap, mislim da je bolje da bude što prije i nadam se da će biti sad u travnju ili svibnju. Ljeto je doba građevinskih radova i nove projekte treba započeti što prije.
Uz sadašnje stanje na tržištu Galincu za uspješnu dokapitalizaciju trebaju jako dobri konsolidirani izvještaji, a pošto sumljam da ćemo u RDG za 2007 vidjeti dobit (mada očekujem i u RDG pozitivne pomake u odnosu na 2006.), očekujem da će se ići na revaloriziranje imovine. Galinec je preiskusan financijaš da nebi znao kako dići cijenu dionice, a realno iskazana vrijednost dugotrajne imovine u bilanci će momentalno lansirati vrijednost dionice iznad 2000 kn. Tako da će kroz dokapitalizaciju svi koji su pokazali dovoljno strpljenja i vjere (a trebalo je bome dosta) biti dobro nagrađeni.
..još ove godine ćemo mi svi gledati ovaj sadašnji nivo cijene i lupati glavom u zid…..a onima koji su ovih dana imali keša za dokup dobrano zavidim 🙂
Mislim da su doba skrivanja dobiti iza nas…Galinec jedva navlači da keš da ima za dokapitalizaciju.
Prošla su vremena kad je on čekao nisko na kupnji i lošim vijestima, traljavim FI, bildanjem rezervacija, odgađanjem revalorizacije imovine itd., a uostalom i traljavim i inertnim poslovanjem izazivao rasprodaju na strani prodaje…
…sad smo u novoj fazi….Galinec se iscijedio s dokupljivanjem i dokapitalizacijom i sad je za očekivati nabildavanje izvještaja, valovi dobrih vijesti itd. sve dok ne naiđe prava udavača kojoj će Galinec velikodušno prepustiti svoj udio, ali po realnim koeficijentima, kako je i sam najavio na redovnos skupštini prošle godine.
Možemo jedino otvoriti raspravu o tome koji profit planira Galinec u cijelom poslu s INDG ostvariti…ja se kladim da će to biti minimalno x10 od onoga što je uložio…a to znači na nivoima dionice nakon dokapitalizacije od preko 10.000 kn….kakva su vaša očekivanja?
Savjetovao bi svima da odu na forum mojnovac i otpočetka pročešljaju temu INDG…neki su od početka i pojave Galinca dobro predviđali razvoj događaja…
**obrisano**. Firma će biti turbo likvidna za 2
mjeseca, imat će 235 milijuna kn keša, a kratkoročne obaveze će
pasti za 110 milijuna kn. Sve potencijalne obaveze već su
uključene u račun dobiti i gubitka te bilancu. Npr. potencijalna
obaveza od 15 milijuna kn Hospimedici je već rezervirana kao trošak.
Ako se presuda bode poništena i cijeli postupak se ponavlja bit će
izvanrednih prihoda od 15 milijuna kn. ***obrisano*** Sve navedeno se može
izčitati iz dokumenata koje prilaže INDG na http://www.zse.hr
*obrisano**činjenica je da je dug prema hospimedici već premašio 15000000 kuna,a sve i da sud odgodi ovrhu (u kojem slučaju i dalje teku kamate na dug) teško da će uspjeti ishoditi poništenje presude. dakle, dug će po mojim skromnim procjenama narasti na preko 20000000 kuna, a INDG neće imati love da to plati nego stanovima tih jadnih ljudi. a tko zna, ako INDG trezor ima svojih dionica, možda hospimedika predloži ovrhu na njima….to bi tek bilo zanimljivo….vrijeme će pokazati. imaju oni potencijala, ali isto tako imaju gotovo stalno blokiran račun, a to znaš što znači i što može biti zbog toga….sretno vam bilo…bojim se da će lova od dokapa ići za pokriće dugova. teško da će išta ostati za nove projekte. daj bože da ne bude tako…
Dečko, nemoraš ti zvati nikog da me opominje ako iznosim činjenice a činjenica je da je dug prema hospimedici već premašio 15000000 kuna,a sve i da sud odgodi ovrhu (u kojem slučaju i dalje teku kamate na dug) teško da će uspjeti ishoditi poništenje presude. dakle, dug će po mojim skromnim procjenama narasti na preko 20000000 kuna, a INDG neće imati love da to plati nego stanovima tih jadnih ljudi. a tko zna, ako INDG trezor ima svojih dionica, možda hospimedika predloži ovrhu na njima….to bi tek bilo zanimljivo….vrijeme će pokazati. imaju oni potencijala, ali isto tako imaju gotovo stalno blokiran račun, a to znaš što znači i što može biti zbog toga….sretno vam bilo…bojim se da će lova od dokapa ići za pokriće dugova. teško da će išta ostati za nove projekte. daj bože da ne bude tako…
A kakav je to obračun kamata, kada tzv. dug skoči sa 15 mil. kn na 20 mil. kn?
Zatezne kamate se mogu shodno mišljenju Središnjeg ureda MFIN obračunavati isključivo na glavnicu, te se glavnici ne mogu pripisivati kamate.
Dakle 15% godišnje na glavnicu!
wall st
malo si pretjerao s 10X, ipak će se kapital razvodniti 4 puta, sve preko 4.000,00 kn po dionici je po meni previše … i to je nategnuto
delboy
INDG nema trezorskih dionica*obrisano*
sve preko 4000 je nategnuto sada.. tko zna gdje ovo može…