da ali prigovor, kao niti žalba, kao niti prijedlog industrogradnje za ponavljanjem parničnog postupka ne odgađaju ovrhu. dakle, sve to su pucnji u prazno što se pravne strane tiče…morat će se dogovoriti ako žele spasiti te ljude…
presele ih u vece prazne stanove u toj zgradi, u cem je problem[cool]?
a ovrha ne znaci da mogu delozirati ljude iz stanova.. pitaj vlasnike stanova kojima su se ljudi nelegalno uselili..
K/P ugovor i dokaz o placanju je sasvim dovoljan za uknjizenje vlasnistva, ako ne direktno onda putem suda..
sto se tice stete za indg ovo je ionako sitnica.. rijec je o malom iznosu a hrvati su ionako pamcenja kao zlatna ribica tako da ne vjerujem da ce bit nekih problema[lol]
malo kome je uspjelo dokazati nenadoknadivu štetu kod iseljenja jer iseljenje po sudskoj praksi , kao ni ostanak bez stana, nije nenadoknadiva šteta, dakle ipak će galinec morati platiti. yokozuna me pitao u vezi kamata. pa presuđeno je glavnica+kamata=15000000 kuna, ali za sve ovo vrijeme još teku i zatezne kamate na cjelokupni iznos po Uredbi o zateznim kamatama, tj. za cijelo vrijeme ovrhe ide zatezna kamata + sudski troškovi hospimedice. zato se nadam da će INDG konačno naći pravog odvjetnika koji će im objasniti da je bolje da plate što prije.
Samo se ti nadaj. Nema jeftine kupovine.
Po meni nema nista od ovrhe, i biti ce izvanrednih prihoda.!!![thumbsup]
Industrogradnja će ove godine biti zvijezda tržišta nakon što prođe dokapitalizacija.
[thumbsup]
malo kome je uspjelo dokazati nenadoknadivu štetu kod iseljenja jer iseljenje po sudskoj praksi , kao ni ostanak bez stana, nije nenadoknadiva šteta, dakle ipak će galinec morati platiti. yokozuna me pitao u vezi kamata. pa presuđeno je glavnica+kamata=15000000 kuna, ali za sve ovo vrijeme još teku i zatezne kamate na cjelokupni iznos po Uredbi o zateznim kamatama, tj. za cijelo vrijeme ovrhe ide zatezna kamata + sudski troškovi hospimedice. zato se nadam da će INDG konačno naći pravog odvjetnika koji će im objasniti da je bolje da plate što prije.
Da će INDG platiti dug s zateznom kamatom, ukoliko ponavljanje postupka ne prođe, ne treba sumnjati, u kojem slučaju bi bilo bolje se plati odmah. Samo pitanje je čime, ukoliko Hospimedica ne prihvaća neku drugu nekretninu kao kompenzaciju.
Međutim kolega, s obzirom da spominjete sudsku praksu, u svojem postu nisam govori o prijedlogu koji bi podnosila INDG kao ovršenik, već vlasnici (kupci) stanova kao treće osobe u ovršnom postupku, a u kojem slučaju ukoliko imaju ovjereni ugovor s tabularnom ispravom zaključen prije zabilježbe ovrhe u zemljišnoj knjizi, sukladno sudskoj praksi, sudovi odgađaju ovrhu do odlučivanju o zahtjevu za proglašenje ovrhe nedopuštenom na tom predmetu ili čak u ovršnom postupku proglašavaju ovrhu na tom predmetu nedopuštenom.
Vjerujem da kupci stanova, savjetovani od svojih odvjetnika ili odvjetnika INDG su isto već i učinili, pa zato Galinac i ne požuruje nešto s rješavanjem ovog potraživanja, već podnosi prijedlog za ponavljanje postupka.
A čovjek zna šta je damage control i to odlično radi, tako da na kraju čitave priče imamo zlu Hospimedicu i INDG koja darežljivo spašava vlasnike.
P.s. Ukoliko sam malo previše otišao u pravo, oprostite.
Industrogradnja će ove godine biti zvijezda tržišta nakon što prođe dokapitalizacija. [thumbsup]
Slažem se 100%!
[thumbsup]
Yokozuna: ” Industrogradnja će ove godine biti zvijezda tržišta nakon što prođe dokapitalizacija. [thumbsup] ” Slažem se 100%! [thumbsup]
također, ali neka to ostane naša mala tajna 🙂
Baš čitam malo ona opširna izvješća za 2006-u. I vidim da piše da se konsolidirana izvješća očekuju tek za dva mjeseca. Izgleda da za odobrenje prospekta je dovoljno predati revidirana nekonsolidirana izvješća dok ona konsolidirana mogu čekati. Moram priznati da mi je malo čudno zašto je to dopušteno. Industrogradnja ionako 90% posla vodi preko tvrtki kćeri.
U nekim krugovima sam čuo da za ljeto Galinec priprema IPO. A to je bio i najavio u kompletnom planu prošlo proljeće. Dva kruga dokapitalizacije a onda još i jedna javna ponuda. Vjerojatno bi to moglo doći nakon konsolidiranih izvještaja.
Večernjakov manager.hr (tiskano izdanje) daje jedan tekst o Galinecu: “Snalažljiv na burzi, ne baš na gradilištima”
U prvom djelu teksta se hvali njegov brokerski posao u kojem je pretekao i svog prvotnog poslodavca Zabu, pa se takav kao broker i financijaš pravda za slučaj Dubrava naglašavajući da je nov u poslovima stanogradnje.Kasnije se priča o nasljeđenim dubiozama Industrogradnje.
Ja bi izvojio zadnji dio :
” Galinec i njegov menađment proveli su prvu dokapitalizacijuvrijednu 120 mil prema modelu pretvaranja potraživanja u dionice. Ta dokapitalizacija isključivala je vanjske dioničare, a sredinom travnja sprema se druga, po kapitalu dvostruko vrednija. Dionice će se upisivati po nominalnoj vrijednosti od 1000 kn, što može biti dobar mamac za ulagače.
Tim bi novcem industrogradnjatrebala zatvoriti svoje financijske obaveze i početi otvarati nova gradilišta u Hrvatskoj i inozemstvu.
Galinec najavljuje još neke zahvate koje bi trebale ojačati tvrtku, a očekuje i poslovekoje bi građevinsku tvrtku sa višedesetljetnom tradicijom ponovno vratili usredište zanimanja investitora.”
Baš čitam malo ona opširna izvješća za 2006-u. I vidim da piše da se konsolidirana izvješća očekuju tek za dva mjeseca. Izgleda da za odobrenje prospekta je dovoljno predati revidirana nekonsolidirana izvješća dok ona konsolidirana mogu čekati. Moram priznati da mi je malo čudno zašto je to dopušteno. Industrogradnja ionako 90% posla vodi preko tvrtki kćeri.
U nekim krugovima sam čuo da za ljeto Galinec priprema IPO. A to je bio i najavio u kompletnom planu prošlo proljeće. Dva kruga dokapitalizacije a onda još i jedna javna ponuda. Vjerojatno bi to moglo doći nakon konsolidiranih izvještaja.
pa dokapje odgodjen jer se moraju prvo predati konsolidirana izvjesca.. i to mislim za 2007u.. nisam siguran al mislim da je to stajalo u priopcenju..