A što da ti kažem. Neki kupuju dionice firme koja naočigled prikazuje da ima 10 puta veću dobit, a dijeli desetinu toga. I nitko se ne buni, pače svi su sretni.
Kraj ovakvih prijatelja poput Galinca, što će im neprijatelji????
http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/galinec-zastitit-cemo-stanare,10241.html
Jep, neki imaju dobit, ali INDG s tim nema brige.
Dobru zaradu želim svim dioničarima INDG.
Kraj ovakvih prijatelja poput Galinca, što će im neprijatelji????
http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/galinec-zastitit-cemo-stanare,10241.html
Jel to s pressice?
A vidi sitno pisano uz naslov – SKANDAL… [lol]
Nego, hoće li sutra biti kakav diskont na dionici industrogradnje? Da se pripremim odmah ujutro kad sam već propustio Tehniku
Kažu da će uskoro Mladenu Mitaku, vlasniku Hospimedice, ponuditi drugo zemljište od 9500 kvadrata u Umagu u zamjenu za zgrade u Dubravi, ili da će mu ponuditi bankovnu garanciju.
Pa sad razmislite koliko vrijedi 9500 kvadrata u Umagu. [thumbsup]
Jeli to onaj GALINAC što ga je HTV dovodila kao stručnog analitičara št nas je uvjeravao da burzu ruše drhtave rukice izgleda jako stručno izbacit ljude van kakav frajer[cry][cry][cry][cry]
SLK:
”
Ma jasno, sad su stanari krivi… Koliko znam, neki su nakon kupnje pokušali upisati svoje stanove u zemljišnje knjige, i već se godinu dana bore s time. Teoretski, trebaš znati da li se protiv prodavatelja vodi kakav sudski postupak, možda ti taj isti želi uvaliti stan, jer zna da će bez njega uskoro ostati. Možda im je i tada rečeno: “bez brige, sve će biti u redu.” Ako ti znaš da se protiv tebe vodi spor, u kojem možeš ostati bez nekretnine, koliko si pošten ako mi ju prodaješ i to po tržišnoj cijeni?
”
Problem je u zakonima. Nažalost postoji dosta ljudi koji su platili za stanove koje nikada nisu dobili. Isto tako postoji i puno ljudi koji su prodavali isti stan puno puta. Sama kupoprodaja ti ne daje vlasništvo nego tek upis tog vlasništva. A problem je da bi se stanovi upisali, mora zgrada biti etažirana i dobivena uporabna dozvola.
Da bi se stanovi upisali uz etažiranje i uporabnu dozvolu ( što radi izvođač -prodavać stanova ) MORAŠ IMATI TABULARNU ISPRAVU ( da si podnirio sve novćane obveze prodavaocu) što ti daje prodavaoc! Ako to nemaš, samo sudskim putem se možeš upisat kao vlasnik!!!!
SLK:
”
Ma jasno, sad su stanari krivi… Koliko znam, neki su nakon kupnje pokušali upisati svoje stanove u zemljišnje knjige, i već se godinu dana bore s time. Teoretski, trebaš znati da li se protiv prodavatelja vodi kakav sudski postupak, možda ti taj isti želi uvaliti stan, jer zna da će bez njega uskoro ostati. Možda im je i tada rečeno: “bez brige, sve će biti u redu.” Ako ti znaš da se protiv tebe vodi spor, u kojem možeš ostati bez nekretnine, koliko si pošten ako mi ju prodaješ i to po tržišnoj cijeni?
”
Problem je u zakonima. Nažalost postoji dosta ljudi koji su platili za stanove koje nikada nisu dobili. Isto tako postoji i puno ljudi koji su prodavali isti stan puno puta. Sama kupoprodaja ti ne daje vlasništvo nego tek upis tog vlasništva. A problem je da bi se stanovi upisali, mora zgrada biti etažirana i dobivena uporabna dozvola.
D bi se stanovi mogli etažirati mora biti priložena uporabna dozvola, ali taj je zakon od 01.01.2008.g. Znači svi zahtjevi za etažiranje koji su predani prije novog zakona, idu po starom zakonu.
Nego, hoće li sutra biti kakav diskont na dionici industrogradnje? Da se pripremim odmah ujutro kad sam već propustio Tehniku
nadam se da bude, mislim da u ti se pridružit [proud]
Kako propustio tehniku? Eno ti je sve nize i nize…