Malo o izvjestajima INDG.
Pogledajte malo rezervacije i vrijednosna uskladjenja.
Negledajuci amortizaciju, rezervacije i uskladjenja INDG je radila u plusu 2005. a 2006. u debelom plusu (50 milijuna).
Naravno da je prikazani rezultat bio objektivna stvarnost, no danas vise nema vrijednosnih uskladnjenja imovine jer su sva nenaplativa potrazivanja otpisana. Ako se neka naplate bit ce izvanrednih prihoda.
Zivjeli!
Nakon što se cijena odlično držala u recentnom odronu,sada pred dokapitalizaciju imamo
nikakvu kupnju i gužvu na prodaji.
Da li netko ima volje da ponudi svoje objašnjenje ?
Sad kad se otprilike znaju datumi svi misle da imaju vremena za ukrcaj, a kako je tržište sjeb… moglo bi im se i posrećit no burza zna prevarit
Nakon što se cijena odlično držala u recentnom odronu,sada pred dokapitalizaciju imamo
nikakvu kupnju i gužvu na prodaji.
Da li netko ima volje da ponudi svoje objašnjenje ?
daje galinec po jeftinjaka? pa ce kupit po 1000 jos jeftinije?[smiley]
Ovo je zanimljivo:
Industrogradnja d.d. (“Industrogradnja”), a Croatian company, seekscompensation in the amount of US$17,573,758 for contract losses, interest oncontractual debt, costs of bank guarantees, tangible property losses, andevacuation costs in relation to three military construction projects in Iraq(the “Projects”). The Projects were:(a) P-195 (contract signed in 1979 for contract works in the amountof US$112,383,379); (b) P-500 (contract signed in 1979 for contract works in the amountof US$38,568,894); and (c) P-196 (contract signed in 1980 for contract works in the amount ofUS$25,196,242).152.The contracts for each of the Projects were signed by the Directorateof Air Force and Air Defense Works on behalf of the Ministry of Defense ofIraq. Table 5. Industrogradnja’s claimClaim elementClaim amount(US$)A. Contract losses10,339,380B. Interest5,333,007C. Bank guarantee costs89,807D. Tangible and missing property1,677,899E. Payment or relief to others133,665Total17,573,758A. Contract losses153.Industrogradnja seeks compensation in the amount of US$10,339,380 forcontract losses relating to the Projects.154.Industrogradnja stated that all significant construction work on theProjects was completed prior to 2 August 1990. The dates of the lastcertified payments for each Project were March 1987 (contract P-196), March1988 (contract P-195) and December 1988 (contract P-500).
Zadnji odlomak članka iz Lidera:
‘Prema nekim glasinama, dug je od Faraja u međuvremenu otkupljen, ali za to ne postoje dokazi.’
Cijeli članak – iz šupljeg u prazno.
dobro izgleda stanje na ovoj dionici – 57 kom na kupnji a bilo je i losije, te 761 na prodaji….[thumbsup]
Jel zna tko šta će bit u Ičićima, nešto sam čuo kao hotel, tržnica itd … ima li tko iz INDGa kakvu informaciju ? hvala
Pisali smo o tome na mojnovac. Doduše, nitko nije napisao što će se raditi, ali opis nekretnine, površine i sl. se tamo mogu vidjeti.
Da li je ovaj clanak iz Lidera u biti prepisan sa stranice UN iz Zeneve od organizacije koja se bavi naplatama medju zemljama?
To je prvo pitanje. Ne posjedujem INDG i ne planiram kupovati isto ali imam hrpu Hidrogradnje Sarajevo koja isto ima velika potrazivanja iz Iraka pa me zanima kada bi moja dionica mogla skociti troduplo.
Da li je ovaj clanak iz Lidera u biti prepisan sa stranice UN iz Zeneve od organizacije koja se bavi naplatama medju zemljama? To je prvo pitanje. Ne posjedujem INDG i ne planiram kupovati isto ali imam hrpu Hidrogradnje Sarajevo koja isto ima velika potrazivanja iz Iraka pa me zanima kada bi moja dionica mogla skociti troduplo.
http://www2.unog.ch/uncc/reports/r99-05.pdf
str. 38