Todorićev Konzum na Savici gradi najveći neboder u Zagrebu
Zadnji pasus je interesantan:
‘Poglavarstvo je prihvatilo i Program za javni arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja poslovno-hotelskog kompleksa u Savskoj cesti. Hoteli i poslovni prostor trebali bi imati do 17 etaža, a lokacija nebodera određena je urbanističkim planom uređenja Savska-Šarengradska-jug. Površina parcele je 5400 četvornih metara.’
Jesu li tu naši dečki? [cool]
i to, ali i još puno toga
Libeskindov Zagreb 21. stoljeća kreće od Savske 28.09.2007 15:30
Orco još ne otkriva detalje, ali doznajemo da bi rušenjem paviljona Croatialesa, zgrade Zagrebačke banke i Geofizike te nebodera Industrogradnje, uz pomoć slavnog arhitekta Daniela Libeskinda, koji je projektirao novi newyorški WTC, u Savskoj mogao nastati kompleks vrjedniji od 200 milijuna kuna.
Na prestižnoj lokaciji u Zagrebu, parceli između Savske ceste i paralelne joj Šarengradske ulice, buduće šesterotračne prometnice, a preko puta poslovnog tornja Zagrepčanka, Orco Property Group planira sagraditi veliki poslovni centar. Tu bi, na potezu južno od Avenije Vukovar, mogao osvanuti i neboder Zagrebačke banke, i to na mjestu gdje banka već desetljećima ima veliku poslovnu zgradu.
Kako je u cijeli projekt uključen i pomalo ekscentrični američki arhitekt Daniel Libeskind, Zagreb bi time dobio zdanje koje bi moglo prerasti i u prepoznatljiv simbol metropole. Libeskind je, naime, autor projekata poput zgrade Židovskoga muzeja u Berlinu i novog newyorškoga WTC-a. Za Orco u Varšavi već gradi luksuznu, 92-metarsku višekatnicu Zlota 44, najviši rezidencijalni toranj u Europi, pa je za vjerovati da bi i u Zagrebu napravio nešto nesvakidašnje.
Kad pobrojite gore navedene placeve dobijete 5.295 metara kvadratnih.
Neznam da li prije navedeni post koincidira s ovim.
Jedino je problem što je od tih 5.295 metara kvadratnih, u vlasništvu INDG jedino 10 kat poslovnog nebodera.
[lol] [lol]
No, svi znamo da su INDG i ZABA vezani još od ‘malih’ nogu, pa će vjerojatno i tu biti posla za našeg vrlog građevinara.[cool]
Gdje je onaj fazan da mu poručim da sam danas dobio odbijanac od suda za zabilježbu vlasništva nad onim poslovnim prostorom koji sam kompenzirao od INDG zbog ovrhe nad istim. Sad su mi stvari malo jasnije zašto mi INDG nije izdala R1 za taj prostor. Moja firma može podnijeti gubitak tog poslovnog prostora samo ne znam kako će to pomoći fazanu koji je nakrcan do grla sa INDG[lol] [lol] [lol] .
Znači, još jedan sudski spor manje!
[bye][lol] [tongue]
Jedino je problem što je od tih 5.295 metara kvadratnih, u vlasništvu INDG jedino 10 kat poslovnog nebodera.
[lol] [lol]
47% od 14 katova je skoro 7 katova, a to je gotovo 7 puta više od jednog kata kojeg navodiš[thumbsup]
Znači, još jedan sudski spor manje!
Bojim se prijatelju da ti je takav status svih nekretnina koje su u vlasništvu INDG, nije ni čudo kolko su ono dužni državi za poreze i doprinose, 100 milja ili možda i više s friškim kamatama. Morat će ih dokapitalizirat Svjetska banka ne bi li se izvukli iz govana, samo ne znam da li tamo Galinec ima veza[lol] [lol] [lol] [bye][bye][bye]
Pošteno iako bi osobno meni odgovaralo mjesec dva kasnije.