Dobro se je prisjetiti da je BVPS Industrogradnje na kraju 2004 bio 3.456,00 kn, a da od nekretnina nije prodano gotovo ništa ili vrlo malo
Ima li tko ko je bio na skupštini??? Kakve nam dobre vijesti nosite??[wink]
Evo uz čestitke svim dioničarima INDG za Novu 2008. godinu i kratkog izvještaja s jučerašnje skupštine, kao što sam i obećao.
Dakle, turbulentnijoj skupštini INDG još nisam prisustvovao, prvo je kasnilo sat vremena što nije za pohvalu. Odmah su mali dioničari počeli tražiti da se ubuduće ne kasni sa skupštinama što je već postao običaj kod INDG i tražili otkazivanje i održavanje skupštine 15.1. što naravno nije prihvaćeno. Dalje je išlo manje više glatko do trenutka kada je trebalo glasati o prvom krugu dokapitalizacije, ali u istoj točki s izglasavanjem da Galinec i Aglaia ne moraju podnijeti javnu ponudu za otkup svih dionica. Izglasano je uz nekih 2300 glasova protiv. Iznos prvog kruga dokapa nešto je promijenjen odnosno smanjen na 110 milja kuna sa 120 kao što je bilo prvotno navedeno. Također izglasan je drugi krug dokapa. Galinec se kune da su Filipović, Aglaia, FNVC i on stvarno i posudili lovu INDG i da postoje dokazi. Također mali dioničari su prozvali gdina Madžara koji ih zastupa u NO-u, za neaktivnost i slabe kontakte s njima. Nekima je bilo čudno što nas predstavlja čovjek s 25 dionica dok neki drugi s 1500 komada nemaju pravo glasa, na što je on odgovorio da gdje smo bili 2000-te kad je on branio INDG. Da se možemo učlaniti u njegovu udrugu. Pa ja se pitam zašto ne obrne stvar, pa i gdin Galinec nije nigdje bio 2000-te godine što se tiče INDG. Osim toga kakva je svrha njegova u NO-u,ako nije da brani naše interese.
Ako neko ima nešto dodati ovome, neka doda.
Pozdrav!
pitanje.sa kojim zadnjim datumom moram biti vlasnik dionica da bi sudjelovao u dokapitalizaciji i ako imam pravo dali ću dobiti obavjest na kućnu adresu ili???
pitanje.sa kojim zadnjim datumom moram biti vlasnik dionica da bi sudjelovao u dokapitalizaciji i ako imam pravo dali ću dobiti obavjest na kućnu adresu ili???
S datumom koji će pisati u prospektu, a to će vjerojatno biti neki datum u travnju ili svibnju, ovisi i o tome kada će HANFA odobriti prospekt! A na kućnu adresu, vjerojatno ćeš dobiti obavijest, ali ipak to ovisi o odluci firme.
Evo uz čestitke svim dioničarima INDG za Novu 2008. godinu i kratkog izvještaja s jučerašnje skupštine, kao što sam i obećao.
Dakle, turbulentnijoj skupštini INDG još nisam prisustvovao, prvo je kasnilo sat vremena što nije za pohvalu. Odmah su mali dioničari počeli tražiti da se ubuduće ne kasni sa skupštinama što je već postao običaj kod INDG i tražili otkazivanje i održavanje skupštine 15.1. što naravno nije prihvaćeno. Dalje je išlo manje više glatko do trenutka kada je trebalo glasati o prvom krugu dokapitalizacije, ali u istoj točki s izglasavanjem da Galinec i Aglaia ne moraju podnijeti javnu ponudu za otkup svih dionica. Izglasano je uz nekih 2300 glasova protiv. Iznos prvog kruga dokapa nešto je promijenjen odnosno smanjen na 110 milja kuna sa 120 kao što je bilo prvotno navedeno. Također izglasan je drugi krug dokapa. Galinec se kune da su Filipović, Aglaia, FNVC i on stvarno i posudili lovu INDG i da postoje dokazi. Također mali dioničari su prozvali gdina Madžara koji ih zastupa u NO-u, za neaktivnost i slabe kontakte s njima. Nekima je bilo čudno što nas predstavlja čovjek s 25 dionica dok neki drugi s 1500 komada nemaju pravo glasa, na što je on odgovorio da gdje smo bili 2000-te kad je on branio INDG. Da se možemo učlaniti u njegovu udrugu. Pa ja se pitam zašto ne obrne stvar, pa i gdin Galinec nije nigdje bio 2000-te godine što se tiče INDG. Osim toga kakva je svrha njegova u NO-u,ako nije da brani naše interese.
Ako neko ima nešto dodati ovome, neka doda.
Pozdrav!
Puno mutljavine vidim ovdje. Izbjegavam biti u dionicama sa Galincem. [undecid][undecid]
A na kućnu adresu, vjerojatno ćeš dobiti obavijest, ali ipak to ovisi o odluci firme.
Da se mene pita, obavijest na kućnu adresu bi se naplaćivala 10,00 kn. Štednja, red, rad i disciplina.
Puno mutljavine vidim ovdje. Izbjegavam biti u dionicama sa Galincem. [undecid][undecid]
To obično tak ide, razmišljaš, izbjegavaš, a ono ide laganini prema gore, a kad dobro razmisliš onda kupiš po 5000 INDG kroz godinu dve i misliš kak si dobro prošao!
Govorim to iz svojeg iskustva s INGRom!
Bolje razmisli još koji put ivek!
Evo uz čestitke svim dioničarima INDG za Novu 2008. godinu i kratkog izvještaja s jučerašnje skupštine, kao što sam i obećao. Dakle, turbulentnijoj skupštini INDG još nisam prisustvovao, prvo je kasnilo sat vremena što nije za pohvalu. Odmah su mali dioničari počeli tražiti da se ubuduće ne kasni sa skupštinama što je već postao običaj kod INDG i tražili otkazivanje i održavanje skupštine 15.1. što naravno nije prihvaćeno. Dalje je išlo manje više glatko do trenutka kada je trebalo glasati o prvom krugu dokapitalizacije, ali u istoj točki s izglasavanjem da Galinec i Aglaia ne moraju podnijeti javnu ponudu za otkup svih dionica. Izglasano je uz nekih 2300 glasova protiv. Iznos prvog kruga dokapa nešto je promijenjen odnosno smanjen na 110 milja kuna sa 120 kao što je bilo prvotno navedeno. Također izglasan je drugi krug dokapa. Galinec se kune da su Filipović, Aglaia, FNVC i on stvarno i posudili lovu INDG i da postoje dokazi. Također mali dioničari su prozvali gdina Madžara koji ih zastupa u NO-u, za neaktivnost i slabe kontakte s njima. Nekima je bilo čudno što nas predstavlja čovjek s 25 dionica dok neki drugi s 1500 komada nemaju pravo glasa, na što je on odgovorio da gdje smo bili 2000-te kad je on branio INDG. Da se možemo učlaniti u njegovu udrugu. Pa ja se pitam zašto ne obrne stvar, pa i gdin Galinec nije nigdje bio 2000-te godine što se tiče INDG. Osim toga kakva je svrha njegova u NO-u,ako nije da brani naše interese. Ako neko ima nešto dodati ovome, neka doda. Pozdrav!
Ja bih evo samo dodao da iako apsolutno vjerujem u rast ove dionice da prema zakonu o preuzimanju dioničkih društava kod utvrđivanja nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje, glasovima stjecatelja pribrajaju se glasovi osoba koje s njim djeluju zajednički
U smislu ZPDD, osobe djeluju zajednički ako (čl.8.):
su se sporazumjele o usklađenom stjecanju dionica ili ostvarivanja prava glasa iz dionica – sklapanje sporazuma izjednačeno je sa stjecanjem dionica – (čl.8.st.7.)
Ovaj prvi krug dokapitalizacije je po mojem mišljenju dokaz da se ovdje radi o osobama koje su djelovale zajednički te po točki skupštine u kojoj se ukida obveza objavljivanja ponude za preuzimanje sve te osobe nisu imale pravo glasati.
Ukoliko bi došlo do nekog velikog pada tržišta ili kada bi netko od velikih počeo prodavati i rušiti cijenu mislim da postoji pravna mogućnost natjerati Galinca i društvo da mora otkupiti dionice po 1700kn tj. cijeni na burzi.
Naravno ja osobno vjerujem da se to neće dogoditi i da cijena ide samo gore, uvjeren sam da je 2008. godina, godina velikog povratka industrogradnje ali dobro je i to znati.
lucky slažem se da se odluke skupštine mogu pobijati, recimo pošalje se jedan dopis HANFI za prvu ruku, ali pošto Galincu treba dati šansu savjetovao bih da to za sada ne radimo!
P.S. Pošto nitko nije to napravio na ovoj temi iskoristiti ću priliku i čestitati gdinu Galinecu sve najbolje u Novoj sa željom da svi mi profitiramo, i mali dioničari i radnici INDG i on!
lucky slažem se da se odluke skupštine mogu pobijati, recimo pošalje se jedan dopis HANFI za prvu ruku, ali pošto Galincu treba dati šansu savjetovao bih da to za sada ne radimo! P.S. Pošto nitko nije to napravio na ovoj temi iskoristiti ću priliku i čestitati gdinu Galinecu sve najbolje u Novoj sa željom da svi mi profitiramo, i mali dioničari i radnici INDG i on!
Ja se apsolutno slažem da se to ne bi trebalo raditi i da bi to bilo kontraproduktivno ali dobro je znati da postoji pravna mogućnost u slučaju nečeg nepredviđenog. I ja se pridružujem željama za novu godinu. I mislim da svi mi hoćemo tu profitirati, samo što će veliki profitirati više nego mali. A u jednu ruku stvarno trebalo je biti pametan i javiti se na vrijeme Galincu. Dobro si rekao, tko nam je kriv.
Vi ste stvarno očekivali da će se Galinec brinuti za dobrobit vas malih???? Hi, hi, hi…Jeste naivcni, svaka čast!!!!!
A što se tiče Zakona o preuzimanju – to je apsolutno točno. Mislim da se iz aviona vidi zajedničko djelovanje. Ali Galinec je dobar sa Sv. Antom Hanfinskim, a ni sa Šulentom nije u lošim odnosima, pa se bojim da bi taj dopis HANFI završio duboko u ladici.