INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dal zna netko tko je taj Madžar, predstavnik malih dioničara u nadzornom odboru…baš me zanima njegovo mišljenje o svemu ovome….

Predstoji nam teško vrijeme za očuvanje prava malih dioničara u INDG-i. Kakva slučajnost da se skupilo prvih petorica s 50% udijelom i svi slučajno posudili lovu firmi u proporcionalnim iznosima, i sad bi kroz povlaštenu kapitalizaciju taj dug zamijenili dionicama i to diskontirano, dok mi ostale budale svoj udio povećavamo na burzi po 1700…baš me zanima mišljenje Floričića iz Aureusa, Mitrovića, Benčeca i ostalih većih, neodabranih dioničara…. Model dokapitalizacije bi trebao biti u dva kruga s jednakim pravom svakog dioničara, po modelu 1 za 1 po nominali, pa će firma dobiti kapital i za daljnji razvoj i za povratak dugova “uglednim vjerovnicima” u fer iznosu a ne diskontiranim dionicama….a ako ih zanimaju uvjeti i cijena povećanja udijela nek si nazovu svog brokera….

Slažem se sa ovim. Drugi krug eto služi da se omekšaju mali dioničari da kao i oni dobiju dio kolača. Ja kao mali dioničar se s ovim ne slažem. Još bi se složio da se samo radi o Galincu jer on je već odavno rekao da je Negotiator puno novaca posudio industrogradnji ali ovo da su se svi novi sad skupa s njim pojavili kao vjerovnici industrogradnje ne može biti slučajnost. U svakom slučaju ako mi mali dioničari išta možemo napraviti da se suprotstavimo ja sam apsolutno za. 31.12 nisam na putu.

wall st:

Predstoji nam teško vrijeme za očuvanje prava malih dioničara u INDG-i. Kakva slučajnost da se skupilo prvih petorica s 50% udijelom i svi slučajno posudili lovu firmi u proporcionalnim iznosima, i sad bi kroz povlaštenu kapitalizaciju taj dug zamijenili dionicama i to diskontirano, dok mi ostale budale svoj udio povećavamo na burzi po 1700…baš me zanima mišljenje Floričića iz Aureusa, Mitrovića, Benčeca i ostalih većih, neodabranih dioničara…. Model dokapitalizacije bi trebao biti u dva kruga s jednakim pravom svakog dioničara, po modelu 1 za 1 po nominali, pa će firma dobiti kapital i za daljnji razvoj i za povratak dugova “uglednim vjerovnicima” u fer iznosu a ne diskontiranim dionicama….a ako ih zanimaju uvjeti i cijena povećanja udijela nek si nazovu svog brokera….

Slažem se sa ovim. Drugi krug eto služi da se omekšaju mali dioničari da kao i oni dobiju dio kolača. Ja kao mali dioničar se s ovim ne slažem. Još bi se složio da se samo radi o Galincu jer on je već odavno rekao da je Negotiator puno novaca posudio industrogradnji ali ovo da su se svi novi sad skupa s njim pojavili kao vjerovnici industrogradnje ne može biti slučajnost. U svakom slučaju ako mi mali dioničari išta možemo napraviti da se suprotstavimo ja sam apsolutno za. 31.12 nisam na putu.

Lucky predložio bih da se mi mali dioničari nađemo tjedan-dva prije skupštine i da se dogovorimo o daljnjim koracima, ako treba da skupimo glasove i da mu ne izglasamo ukidanje obaveze objavljivanja javne ponude ili da tražimo razgovor kod njega zbog objašnjenja novonastale situacije. Ima tu i udruga malih dioničara s predstavnikom u NO-u, možda bi se tu mogao napraviti pritisak itd. Nažalost zbog više sile nisam bio na zadnjoj skupštini dok ću na ovoj na Silvestrovo biti 99%! Mislim da će ovo podržati i OS ekipa, eventualno zimzi.

Podržavam napore da se prava nas malih očuvaju. Mene, nažalost nema 31. og ali drage volje ću prenjet ovlaštenja u slučaju da zajednički nastupamo.

” Lucky predložio bih da se mi mali dioničari nađemo tjedan-dva prije skupštine i da se dogovorimo o daljnjim koracima, ako treba da skupimo glasove i da mu ne izglasamo ukidanje obaveze objavljivanja javne ponude ili da tražimo razgovor kod njega zbog objašnjenja novonastale situacije. Ima tu i udruga malih dioničara s predstavnikom u NO-u, možda bi se tu mogao napraviti pritisak itd. Nažalost zbog više sile nisam bio na zadnjoj skupštini dok ću na ovoj na Silvestrovo biti 99%! Mislim da će ovo podržati i OS ekipa, eventualno zimzi.

Pridružujem se inicijativi.

Mislim da nam je krajnje vrijeme da počnemo zajednički djelovati, jer je očito u kojem su smjeru krenuli Galinec & CO. Ako ekipa dođe do 75% manevarski prostor će nam se znatno smanjiti.

Svi mi znamo vrijednost dionice INDG, a Galinec najbolje. Do sada je igrao s skrivenim kartama, a katastrofičnim izjavama i člancima, te nategnuto lošim (rezervacije, nekonsolidirani izvještaji) FI si držao cijenu nisko za dokupljivanje. Sada je odlučio otvoriti karte i pred INDG je neminovno svijetla budućnost, al pravo na oplođenje kapitala imaju jednako mali kao i veliki…

Revalorizirana vrijednost samo nekretnina za koje se zna iznosi minimalno 8-9 tisuća kuna po dionici, uz pomoć sposobne uprave, koja se formirala, te jakih strateških partnera s kojima se pregovara, doći će i prvi pozitivni FI, a onda ćemo gledati cijenu dionice na 4-5 booka….

Predstoji nam teško vrijeme za očuvanje prava malih dioničara u INDG-i. Kakva slučajnost da se skupilo prvih petorica s 50% udijelom i svi slučajno posudili lovu firmi u proporcionalnim iznosima, i sad bi kroz povlaštenu kapitalizaciju taj dug zamijenili dionicama i to diskontirano, dok mi ostale budale svoj udio povećavamo na burzi po 1700…baš me zanima mišljenje Floričića iz Aureusa, Mitrovića, Benčeca i ostalih većih, neodabranih dioničara….

Model dokapitalizacije bi trebao biti u dva kruga s jednakim pravom svakog dioničara, po modelu 1 za 1 po nominali, pa će firma dobiti kapital i za daljnji razvoj i za povratak dugova “uglednim vjerovnicima” u fer iznosu a ne diskontiranim dionicama….a ako ih zanimaju uvjeti i cijena povećanja udijela nek si nazovu svog brokera….

Hm moram priznat da nevidim tu nikakvu nepravdu. Veliki će taj keš stavit na račun firme(a time se diže i book), Galinec je bio hrabar kad su svi bili zečevi i ima pravo da kroji sudbinu tj privilegije.

Što se tiče mišljenja ostalih dioničara ,aureus se pojavio u TOP 10 negdje na razinama oko 1200 , vjerovatno im je prosjek ulaska manji od 1000 , zašto misliš da bi htjeli dvaput kupovat po 1000, možda bi bili previše izloženi?
Benčec je samo najveći od portfeljaša TO ONE, stim računom upravlja Galinec, Mitrović je ulazio na 150 , 500,600 …, zašto misliš da bi dvaput kupovao na 1000 kad mu je prosjek ulaska manji?

Uostalom da nam treba love svi se slažemo, a da li bi uopće uspjela dokapitalizacija dvaput, da li bi mali imali tolko love, pogotovo ako im je prosjek ulaska manji od 1000 i ako su već kupili sebi zacrtane količine i izloženost toj dionici u odnosu na svoje portfelje? jeste se i to pitali?

Ja bi reko nešto protiv odluka skupštine, al ne mogu. Moj avatar dovoljno govori… [smiley2]

Znam jedino da ako sve prođe po zacrtanom (dokapitalizacija i ine stvari) da ću doooobro omastiti brk. Ko i svako ko još uvijek dovoljno jeftino i dovoljno brzo kupi INDG.

*Autor posjeduje dionice INDG. Analiza nije poziv na kupnju ili prodaju dionica.

Hm moram priznat da nevidim tu nikakvu nepravdu. Veliki će taj keš stavit na račun firme(a time se diže i book), Galinec je bio hrabar kad su svi bili zečevi i ima pravo da kroji sudbinu tj privilegije. Što se tiče mišljenja ostalih dioničara ,aureus se pojavio u TOP 10 negdje na razinama oko 1200 , vjerovatno im je prosjek ulaska manji od 1000 , zašto misliš da bi htjeli dvaput kupovat po 1000, možda bi bili previše izloženi? Benčec je samo najveći od portfeljaša TO ONE, stim računom upravlja Galinec, Mitrović je ulazio na 150 , 500,600 …, zašto misliš da bi dvaput kupovao na 1000 kad mu je prosjek ulaska manji? Uostalom da nam treba love svi se slažemo, a da li bi uopće uspjela dokapitalizacija dvaput, da li bi mali imali tolko love, pogotovo ako im je prosjek ulaska manji od 1000 i ako su već kupili sebi zacrtane količine i izloženost toj dionici u odnosu na svoje portfelje? jeste se i to pitali?

A sve se svodi na to koliko netko misli da vrijedi industrogradnja. Onaj tko misli da ona trenutno uistinu vrijedi ovu book vrijednost od 1000kn tu ne vidi nikakvu nepravdu. Ali onaj tko misli da je prava vrijednost skrivena i da je naprimjer 3000 ili 5000 po dionici, onda to što ne može tu dionicu kupiti u oba kruga po 1000kn gleda kao na nepravdu.

A kao što sam rekao Galinec ima moralno pravo na to jer je bio hrabar kad su mnogi bili zečevi. Ali ne vidim u tome neko moralno pravo ovih ostalih velikih koji su poslije ušli i u zadnji trenutak postali “fiktivni” vjerovnici industrogradnje. Očito je Aglaia pritisnula Galinca pa joj je to on omogućio,

A kao što sam rekao Galinec ima moralno pravo na to jer je bio hrabar kad su mnogi bili zečevi. Ali ne vidim u tome neko moralno pravo ovih ostalih velikih koji su poslije ušli i u zadnji trenutak postali “fiktivni” vjerovnici industrogradnje. Očito je Aglaia pritisnula Galinca pa joj je to on omogućio,

Na sastanku dioničara Galinec je ponudio da će spojiti zainteresirane za preuzimanje duga sa vjerovnicima, i da će biti ponuđena zamjena tih potraživanja za dionice. Možda nije bilo dovoljno naglašeno 🙂

Da li je netko osim prva četiri to i napravio, a sada ne može učestvovati u “nultom” krugu?

Hm moram priznat da nevidim tu nikakvu nepravdu.
…o pravednosti bi ti savjetovao da konzultiraš zakone, koji kažu da svaki dioničar ima jednaka prava….

Veliki će taj keš stavit na račun firme(a time se diže i book),
….kolko sam ja razumio ovdje nije riječ o kešu već potraživanju, a kapitalizacijom će se povećati i ukupna Market cap. čime će se dodatno razvodniti i fundamenti prije drugog kruga, a tek će se vidjeti reakcija tržišta….

Galinec je bio hrabar kad su svi bili zečevi i ima pravo da kroji sudbinu tj privilegije.
…to što ti sebe smatraš zecom, ne znači da se uloženi kapital malih tretira drugačije nego onih velikih…

Što se tiče mišljenja ostalih dioničara ,aureus se pojavio u TOP 10 negdje na razinama oko 1200 , vjerovatno im je prosjek ulaska manji od 1000 , zašto misliš da bi htjeli dvaput kupovat po 1000, možda bi bili previše izloženi?
…možda zato što drugi dan na burzi mogu prodati te iste dionice po tržišnim, skupljim cijenama i realizirati dobit…

Benčec je samo najveći od portfeljaša TO ONE, stim računom upravlja Galinec, Mitrović je ulazio na 150 , 500,600 …, zašto misliš da bi dvaput kupovao na 1000 kad mu je prosjek ulaska manji?
…Mitrović se nedavno ponovo pojavio među top10, dokupljujući po ovim cijenama, a to što je počeo po 150 a još dokupljuje dovoljno govori o njegovoj valuaciji dionice, i visini targeta koji za nju ima…
Uostalom da nam treba love svi se slažemo, a da li bi uopće uspjela dokapitalizacija dvaput, da li bi mali imali tolko love, pogotovo ako im je prosjek ulaska manji od 1000 i ako su već kupili sebi zacrtane količine i izloženost toj dionici u odnosu na svoje portfelje? jeste se i to pitali?
…Na ta sva pitanja, odgovore treba pričekati, ono što ja tvrdim, je da treba dati svima jednaka prava, a onda neka Galinec i društvo čekaju da mali odustanu od svog prava na kupnju novih dionica i dalje dokapitaliziraju ostatak….

Ako sam dobro shvatio, neke su firme imale potraživanja od INDG, onda je došao npr. FNVC i otkupio to potraživanje isplativši xy firmi određeni iznos, ali pretpostavljam uz proviziju pa će ga dionica doći ne 1000 kn već recimo 800 kn. Zašto tako ne naprave i mali? Je li to fer?

New Report

Close