izašao FI za 3Q…užas, gubici 16,5 mil kn… oni imaju potraživanja od firmi koje više praktički ne postoje, npr. zdenke…a duguju firmama koje postoje… ukupne obveze 2,5 puta premašuju kapital, posla nema, para nema, nekretnine idu u d.o.o. u suvlasništvu Galinca….crni dani dolaze, ja ne vidim svijetlo na kraju tunela… Galinec se bu pobrinul za sebe da iz INDG izvuće fini profit za sebe to je sigurno, no hoće li pri tome voditi brigu o malim dioničarima, nisam siguran……pa na kraju krajeva nije on firmu spasil od stečaja zbog malih dioničara nego zbog sebe……
FI ne znače ništa jer se sva poslovanja vode preko d.o.o.-a u vlasništvu. Tek konsolidirana izvješća mogu dati pravu sliku. A da ne govorimo o činjenici po kojim se niskim vrijednostima nekretnine vode u knjigama. A i stanje će se popraviti kada sjedne 260 milijuna kuna casha plus kad se otpiše nekih 120 milijuna kuna dugovanja. 2008. godina će biti godina industrogradnje.
Već je davno Galinec izložio plan da se sve nekretnine vode u zaebnom društvu koje će biti u 100%nom vlasništvu industrogradnje. To društvo će onda imati mogućnost financirati kapitalne projekte industrogradnje. Prema statutu industrogradnje koji je sastavio Galinac nijedna nekretnina se ne smije prodati bez odobrenja skupštine i otkad je on u industrogradnji nijedna nekretnina se nije prodala. To su činjenice.
245.000.000 kuna casha???? Pa da li vi uopće čitate pozive na Skupštinu??????? Dokapitalizaciju vrše navedeni dioničari PRETVARANJEM POTRAŽIVANJA U ULOG!!!! I nitko drugi onim njih nema tu mogućnost!!! I to je unaprijed dogovoreno s onima koji imaju potraživanja (Negotiator, Aglaia, Finvest itd. ). Ili mislite da je Galinec ti iscicao iz prsta???? Dakle, tu nema žive love, nema uplate casha!!!!!
A što se tiče skupštinskog odobravanja da Galinec ne ide u javnu ponudu – za to ne treba odobrenje HANFE, već to može izglasati samo skupština, i to sa 75% glasova na skupštini.
Vi stvarno ne kužite previše,a????
245.000.000 kuna casha???? Pa da li vi uopće čitate pozive na Skupštinu??????? Dokapitalizaciju vrše navedeni dioničari PRETVARANJEM POTRAŽIVANJA U ULOG!!!! I nitko drugi onim njih nema tu mogućnost!!! I to je unaprijed dogovoreno s onima koji imaju potraživanja (Negotiator, Aglaia, Finvest itd. ). Ili mislite da je Galinec ti iscicao iz prsta???? Dakle, tu nema žive love, nema uplate casha!!!!! A što se tiče skupštinskog odobravanja da Galinec ne ide u javnu ponudu – za to ne treba odobrenje HANFE, već to može izglasati samo skupština, i to sa 75% glasova na skupštini. Vi stvarno ne kužite previše,a????
Čitam, da li ih ti čitaš? Osim pretvaranjem potraživanja u iznosu 120 milja u kapital provest će se i drugi krug dokapitalizacije za još 240milja koji će se uplaćivati u kešu i to mogu samo dosadašnji dioničari. S time će ukupni kapital industrogradnje biti preko 500 milijona kuna. A kad bi se provela revalorizacija kapital bi bio najmanje milijardu kuna. Toliko o stečaju [smiley1]
E znači vako:
1. Prvo smanjim nominalu
2. onda se dokapitaliziram po nominali
3. onda to podijelim ovima koji su mi kao dužni a dospjelo mi potraživanje
4. e sad opet te dokapitaliziram. ti mi platiš a a ja sa pajdašima opet to prebijem jer im je valjda opet dospjelo
5. pa te revaloriziram ( valjda se to ne plaća )
Sve mi se čini da će mali “dokapitalizatori ” morati opet vaditi pare iz đepa i to u dva kruga.
Još nema ni javne ponude po zakonu da ne bi galinec morao nekoga plaćati.
Ovo je potez za USKOK.
S poštovanjem
Karoje
E znači vako: 1. Prvo smanjim nominalu 2. onda se dokapitaliziram po nominali 3. onda to podijelim ovima koji su mi kao dužni a dospjelo mi potraživanje 4. e sad opet te dokapitaliziram. ti mi platiš a a ja sa pajdašima opet to prebijem jer im je valjda opet dospjelo 5. pa te revaloriziram ( valjda se to ne plaća ) Sve mi se čini da će mali “dokapitalizatori ” morati opet vaditi pare iz đepa i to u dva kruga. Još nema ni javne ponude po zakonu da ne bi galinec morao nekoga plaćati. Ovo je potez za USKOK. S poštovanjem Karoje
Javna ponuda se isto planira ali kasnije kada cijena bude 3000 ili 4000kn pa onda ti kupuj kad će i svi ostali[smiley2]
A di nam je u ovim kriticnim trenucima kolega Fazan?!?! Valjda je zapeo u engleskoj… [smiley1]
@perodegen: mislim da mi citamo, a vi ne….
Ufffff… Mea culpa… Priznajem, totalno sam previdio i onaj cash dio dokapitalizacije. Moram priznati da mi je to malo čudno. Dakle, dokapitalizacija pretvaranjem potraživanja u kapital ziher prolazi, a ako privatni plasman propadne, njega neće nitko kačiti da je samo on profitirao. Eto, mogli su svi upisati, a nisu, pa tko im je kriv…Ja bi se kladio da cash dokapitalizacija neće uspjeti.
beholder: ”
“Odobrava se dioničaru Negotiator d.o.o., Zagreb da prilikom povećanja
temeljnog kapitala po ovoj odluci može steći više od 25 posto ukupnog
broja dionica Društva s pravom glasa bez obveze objavljivanja ponude za
preuzimanje.” ovo im bojim se nije u skladu s zakonskim odredbama
ZTDa…nemre skupština dati ovakvo odobrenje, to moraju pitati HANFU…
neće to baš biti sretna nova godina…
”
Ne da mi se sad tražiti točno koji je to članak u zakonu ali u zakonu
jasno stoji da ukoliko se pređe više od 25% dokapitalizacijom da nema
obveze za preuzimanje ako skupština to izglasa natpolovično.
(1) Stjecatelj nije obvezan objaviti ponudu za preuzimanje ako:
1) stekne dionice izdavatelja nasljeđivanjem,
2) stekne dionice izdavatelja diobom bračne stečevine,
3) stekne dionice izdavatelja prigodom povećanja temeljnog kapitala ulozima izdavanjem dionica privatnom ponudom, a glavna skupština izdavatelja, prije upisa dionica, odobri da određeni stjecatelj može steći više od 25% ukupnog broja dionica s pravom glasa bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje,
4) stekne dionice izdavatelja kao stečajnog dužnika u stečajnom postupku,
5) stekne dionice izdavatelja u postupku pripajanja trgovačkih društava, ali isključivo onda kada samo jedno od trgovačkih društava koja sudjeluju u postupku pripajanja ima dionice izdavatelja,
6) stekne dionice promjenom pravnog oblika trgovačkog društva,
7) pravna osoba stekne dionice izdavatelja od druge pravne osobe čiji su članovi ili dioničari neposredno ili posredno iste osobe ili kad stekne dionice prijenosom radi prestrukturiranja unutar koncerna.
(2) Odobrenje iz stavka 1. točke 3. ovoga članka glavna skupština izdavatelja daje tročetvrtinskom većinom glasova prisutnih na glavnoj skupštini, ne računajući glasove stjecatelja i osoba koje s njime zajednički djeluju.
Ja bi se kladio da cash dokapitalizacija neće uspjeti.
Ovisi o cijeni dionice u siječnju, odnosno nešto prije datuma sa kojim će biti odobren prospekt, ili drugog datuma s kojim će postojati pravo na dokapitalizaciju.. Da bi drugi krug uspio cijena na tržištu svakako mora biti viša. Pitanje je samo da li je čišćenje dugova dovoljno, ili nas možda iznenadi izvješće posebnog revizora? Možda drugi krug taman upadne u travanj nakon GFI za 2007? Svašta je moguće. S druge strane, ja se pitam što bi to moglo potjerati cijenu dolje?
Da li će svi dioničari Industrogradnje d.d., sa pravom upisa dionica po 1.000 kuna, u drugom krugu dokapitalizacije upisati dionice na koje polažu pravo upisa ako cijena iste na tržištu kapitala dostigne iznos od barem 3.000 kuna ?
Da li će svi dioničari Industrogradnje d.d., sa pravom upisa dionica po 1.000 kuna, u drugom krugu dokapitalizacije upisati dionice na koje polažu pravo upisa ako cijena iste na tržištu kapitala dostigne iznos od barem 3.000 kuna ?
hoće..
barem 99%,ali kako napucati INDG na 3000 dotad??
buducim poslovima, bilancom, pričom?
Sarah, možeš li mi ukratko objasniti koji je point tvog posta? Svatko tko na datum presjeka bude bio vlasnik n-broja dionca u tom razmjeru će moći sudjelovati u dokapu bila tržišna cijena 1K ili 10K