A što se tiče pitanja otkud Galincu cash za drugi krug dokapitalizacije – pa zašto bi on uplaćivao cash??? On je – vjerojatno – otkupio potraživanja prema Industrogradnji uz diskont, pa će smanjiti nominalu, pa sada pretvara potraživanja u kapital po novoj nominali. Time se njegov vlasnički udio značajno penje. U idućoj dokapitalitaciji on neće sudjelovati, već će samo prikupiti lovu, malo će se smanjiti njegov udio, ali još uvijek ne toliko da bi izgubio kontrolu. Jako lijepo odrađeno.
Sumnjam da će Galinec odustati od drugog kruga dokapitalizacije. A ako odustane to bolje za nas male dioničare. Da mu nije cilj sudjelovati i u drugom krugu dokapitalizacije, onda bi i postojao samo jedan krug. A što misliš da ćemo mi mali dioničari upisati 265 milijuna kuna a da će Galinec i ostali veliki stojati sa strane ;). Daj bože da je tako, ali iskrneo sumnjam. Uglavnom čestitam svim dioničarima inustrogradnje na strpljivosti jer stečaj je sad svjetlosnim godinama daleko koliko god to neki željeli :). 2008 će biti jako sretna i uspješna i za mene i industrogradnju 🙂
@ yokozuna: A gdje ti vidiš 250 milijuna kuna casha na računu?????????
Pretpostavljam da je kolega mislio ako se upise svih 245 000 dionica u dokapitalizaciji (245 tisuca x 1000)
Ima ovdje neko pametniji od mene da mi objasni ovaj dio iz poziva za skupstinu:
Ad 14. Daje se suglasnost Upravi Društva za unošenje nekretnina u vlasništvu Društva u društva s ograničenom odgovornošću u 100-postotnom vlasništvu Društva, bez ograničenja, a sve u cilju osiguranja uvjeta za projektno financiranje i razvoj tih nekretnina.
je to dobro, lose, irelevatno, zasto to rade, dal nesto mute…. ?!?!
S obzirom da je vrlo malo vjerojatno da će baš svi (nevezano uz Galinca) u prvom krugu upisati nove dionice, računam da bi ukupan omjer mogao biti negdje između 1:1 i 1:1,2. Uz trenutnu prosječnu cijenu na tržištu od 1600 kunića – realna ispada oko 2200 do 2500 kako bi s bonusnima ponovo bili na 1600. Zasad… [smiley11]
Ima ovdje neko pametniji od mene da mi objasni ovaj dio iz poziva za skupstinu: Ad 14. Daje se suglasnost Upravi Društva za unošenje nekretnina u vlasništvu Društva u društva s ograničenom odgovornošću u 100-postotnom vlasništvu Društva, bez ograničenja, a sve u cilju osiguranja uvjeta za projektno financiranje i razvoj tih nekretnina. je to dobro, lose, irelevatno, zasto to rade, dal nesto mute…. ?!?!
Kolega ovo znači da ćete dati mogućnost upravi da legalno pokupi još kaj ima u indg i da vam uzme i ono malo vrijednosti što industrogradnja ima…
izašao FI za 3Q…užas, gubici 16,5 mil kn…
oni imaju potraživanja od firmi koje više praktički ne postoje, npr. zdenke…a duguju firmama koje postoje…
ukupne obveze 2,5 puta premašuju kapital, posla nema, para nema, nekretnine idu u d.o.o. u suvlasništvu Galinca….crni dani dolaze, ja ne vidim svijetlo na kraju tunela…
A cijena na pada, kako?
Netko je radio usporedbu, KOEI i INDG, u dvije i pol godine, cijena i jedne i druge dionice je rasla isto
INDG s 300 na 1600 kuna
KOEI s 200 na 1000 kuna
ima li neko objašnjenje?
mahatma:
”
Ima ovdje neko pametniji od mene da mi objasni ovaj dio iz poziva za skupstinu: Ad 14. Daje se suglasnost Upravi Društva za unošenje nekretnina u vlasništvu Društva u društva s ograničenom odgovornošću u 100-postotnom vlasništvu Društva, bez ograničenja, a sve u cilju osiguranja uvjeta za projektno financiranje i razvoj tih nekretnina. je to dobro, lose, irelevatno, zasto to rade, dal nesto mute…. ?!?!
”
Ništa…stečaj pa likvidacija i namiruj se tko može… Šteta, nekad građevisnki gigant, da su svi u i oko INDG bili pametni i pošteni, mogli su biti balkanski Strabag. A iskreno, ni okolnosti na koje oni nisu mogli utjecat ih nisu mazile.
Kolega ovo znači da ćete dati mogućnost upravi da legalno pokupi još kaj ima u indg i da vam uzme i ono malo vrijednosti što industrogradnja ima…
oni imaju potraživanja od firmi koje više praktički ne postoje, npr. zdenke…a duguju firmama koje postoje…
ukupne obveze 2,5 puta premašuju kapital, posla nema, para nema, nekretnine idu u d.o.o. u suvlasništvu Galinca….crni dani dolaze, ja ne vidim svijetlo na kraju tunela…
Galinec se bu pobrinul za sebe da iz INDG izvuće fini profit za sebe to je sigurno, no hoće li pri tome voditi brigu o malim dioničarima, nisam siguran……pa na kraju krajeva nije on firmu spasil od stečaja zbog malih dioničara nego zbog sebe……
“Odobrava se dioničaru Negotiator d.o.o., Zagreb da prilikom povećanja temeljnog kapitala po ovoj odluci može steći više od 25 posto ukupnog broja dionica Društva s pravom glasa bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.”
ovo im bojim se nije u skladu s zakonskim odredbama ZTDa…nemre skupština dati ovakvo odobrenje, to moraju pitati HANFU…
neće to baš biti sretna nova godina…
“Odobrava se dioničaru Negotiator d.o.o., Zagreb da prilikom povećanja temeljnog kapitala po ovoj odluci može steći više od 25 posto ukupnog broja dionica Društva s pravom glasa bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.”
ovo im bojim se nije u skladu s zakonskim odredbama ZTDa…nemre skupština dati ovakvo odobrenje, to moraju pitati HANFU…
neće to baš biti sretna nova godina…
Ovo je samo pojašnjenje jer je neminovno da im se izdavanjem novih dionica poveća udio iznad 25%, al razlika je da taj udio nije nastao kupnjom pa prema tome nebi ni smjelo biti preuzimanja tako da to prolazi. Treba pitati Fižulića za eventualne nejasnoće… [smiley2]
mahatma:
“…
”
Hvala na iscrpnom odgovoru.
Btw, ovo izvjesce oko kojem pricate je za 1Q, toliko o vasoj ozbiljnosti
Aj bok.
“Odobrava se dioničaru Negotiator d.o.o., Zagreb da prilikom povećanja temeljnog kapitala po ovoj odluci može steći više od 25 posto ukupnog broja dionica Društva s pravom glasa bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.” ovo im bojim se nije u skladu s zakonskim odredbama ZTDa…nemre skupština dati ovakvo odobrenje, to moraju pitati HANFU… neće to baš biti sretna nova godina…
Ne da mi se sad tražiti točno koji je to članak u zakonu ali u zakonu jasno stoji da ukoliko se pređe više od 25% dokapitalizacijom da nema obveze za preuzimanje ako skupština to izglasa natpolovično.