INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

hehe [smiley2][smiley1]
super ..

čini mi se da je to jedan od važnih podataka u FI-ju i bilanci , pa me čudi da je to nešto što se može a i ne mora napraviti … mislim zakonski se to ne regulira …
a i nije baš transparetno od uprave … a i kako da dioničari znaju koliko imaju nekretnina i koliko vrijede ?

Glupost je reći da će dionica pasti za pola.

Ako nije glupost, onda si jako zlonamjeran što nije u redu.

Zlonamjerno je i Tatarstan, a nisi npr rekao da je investitor 11 mijijuna EUR u vlasništvu GAZPROMA.

Sve u svemu još jedan manipulator na ovoj temi koji nije dao niti jednu konkretnu, novu informaciju o INDG, za razliku od mene.

Ako želiš kupiti odriješi kesu.[smiley1]

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Ovo se odnosi i na tebe Mrzovoljni.

Plavi, a šta kažeš na Fuchsa iz Nouricana. Misliš li da to nije bitno???

Misliš li da nije bitno da u backstageu INDG stoji:

Nourican has been an active investor in the region since 1990. The company has been directly involved with investments of some $175 million in the food, franchise, telecommunications, construction and real estate areas. Together with its partners and related companies, Nourican has effected transactions in excess of $1.8 billion in the Czech Republic, Poland, Hungary, Croatia and Russia. We have recently expanded our activities to other emerging markets such as Central Asia and parts of Africa. The firm currently has a pipeline of projects of over $2.4 billion in which it participates as an investor.

Nourican also supports selected clients and partners to overcome barriers to the successful implementation of their projects in the region.

Vaš link

Ja sam napisao , da je smanjenje kapitala, da burza ima pravila, a , ponavljam – nema, samo po sebi loša vijest i obrazložio zašto. Kao i da cijena od 1550 kuna trenutno ne opravdava vrijednost tvrtke.
Isto tako sam napisao da se nazire svjetlost na kraju mračnog tunela za samu tvrtku, pa se tu slažemo.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ovo se odnosi i na tebe Mrzovoljni…..

[smiley1] a ne ja se pokušavam informirati od onih koji veše znaju .. a ovu dionicu ne poznajem .. osim što je ta firma radila zgradu u kojoj živim prije dosta vremena ..[smiley1]

ali moram priznati da je i meni paradoksalno da je ova dionica i u ovoj teškoj situaciji do sada ove godine narasla za 50-ak postotaka … što je vrlo respektabilno …

meni se osobno taj Galinac ne sviđa , nemam povjerenje u njega , nedavni nastup u otvorenom je bio vrlo loš , čista šatrologija ; nije rekao ništa što nisam znao ili što bi nekome moglo koristiti .. neke generalne fraze koje ništa konkretno ne govore i koje svi znaju ..

za razliku od Openhaima koji mi ostavlja vrlo dobar dojam , čovjek je konkretan , brz , poslovan , i očito uspješan …

još jedna razlika između ove dvije firme je u tome da su jedni projektanti i investitori a drugi izvoditelji , i to je velika razlika …

U privitku :

Priprema hrvatskog građevinarstva za Europsku uniju

” Ingra je stožerna organizacija koja organizira djel-atnosti “klastera”. Naravno da za tu ulogu treba ra-dikalno redizajnirati postojeću organizaciju, vlasničku i kadrovsku strukturu.

• Ingra uglavnom trajno organizira obradu inozem-nog tržišta svojom mrežom uime i za račun “klas-tera”, vodi sve inozemne poslove za sve grupacije koje financiraju hladni pogon sustavom doprinosa koji istodobno odražava i vlasničku strukturu.
• Ingra na domaćem tržištu na poslovima “klastera”, kad se očekuje inozemna konkurencija i na velikim projektima organizira zajednički nastup sporazu-mom o nuđenju, organizira financijsku podršku projektu ili investitoru, koju uobičajeno nude strani konkurenti, a pojedinačno danas ni jedna naša tvrtka nije u stanju ponuditi, koordinira izradu ponude, uspostavlja optimalnu organizaciju realizacije, da-kako u interesu pridruženih grupacija.

Projektanti, konzultanti
IGH, IPZ, EPZ,APZ
U okviru INGRE dogovaraju nastupe i rješavaju po modelima coopetitiona dogovore o nastupu prema svojim specijalnostima, resursima i mogućnostima, bilo da se radi o domaćim projektima ili o nastupu u inozemstvu.

” Izvođači
• KONSTRUKTOR INŽENJERING je lider na uime grupacije Vijadukta
projektima niskogradnje uime svoje grupacije i • VIJADUKT
• DALEKOVOD je lider na projektima energetike (da-lekovodi, TS, opskrba energijom i dr.) i opreme za niskogradnju (ograde, znakovi i oprema, oprema za tunele, vođenje prometa i dr.)
• KONČAR
• TEHNIKA je lider na projektima visokogradnje uime svoje grupacije i uime grupacije Industrogradnje
• INDUSTROGRADNJA • MONTMONTAŽA je lider na montažerskim i indus-trijskim projektima
Izvođači načelno u okviru INGRE dogovaraju odno-se i suradnju, prema svojim specijalnostima, resursi-ma i mogućnostima te po regijama, što se u svakom sporazumu, naravno, detaljnije uglavljuje.

Već kad si usporedio Ingru sa INDG, da se zna tko je tko.Tko je gazda , a tko je šljaker.
ne samo u odnosu na INDG, već i ostale građevinare.[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

hvala plavi na ovom članku …
meni je zapao za oko kraj članka :

_Mrzljak_, 10.10.2007. u 22:05
Današnji menadžment u hrvatskom graditeljstvu ima relativno velike vlasničke udjele u svojim tvrtkama pa bi i svoj način razmišljanja o perspektivama trebali tome prilagoditi. Vlasničke bi prednosti trebale nadvladati eventualno suparništvo ili osjećaj ugroženosti vlastitih položaja koji ionako nisu vječni…

meni se čini da je ovo dosta ključno u ovoj branši ali i u drugima …
stvaranje povjerenja među gospodarskim subjektima , tvrtkama je jedan ključan element ..
ovo je lagani OT , ali …..

Yokozuna,

neka plavog, neka. On će kupovati na razinama od 5.-10.000 i drukati naviše kao što sad radi sa zvijezdom i Ingrom.

Da je naše tržište razvijeno, ne bi se jedna građevinska tvrtka mogla tržiti na 7 book, bez obzira na perspektivu. A da ne govorimo o prihodima koje su ove dvije firme imale krajem prošle godine.

Sve u svemu, teški dani su pred nama. Nema ovdje puno drhtavih ručica i ne bi se ovo značajnije trebalo odraziti na cijenu. Kažem: ne bi trebalo. Svi mi koji pratimom INDG smo ovo očekivali (tako je i bilo najavljeno). Nadamo se samo da će dokap. ići po nominali, a nakon ulaska svježeg kapitala krećemo naprijed.

I love the Smell of Profits in the Morning

Yokozuna,

neka plavog, neka. On će kupovati na razinama od 5.-10.000 i drukati naviše kao što sad radi sa zvijezdom i Ingrom.

Da je naše tržište razvijeno, ne bi se jedna građevinska tvrtka mogla tržiti na 7 book, bez obzira na perspektivu. A da ne govorimo o prihodima koje su ove dvije firme imale krajem prošle godine.

Sve u svemu, teški dani su pred nama. Nema ovdje puno drhtavih ručica i ne bi se ovo značajnije trebalo odraziti na cijenu. Kažem: ne bi trebalo. Svi mi koji pratimom INDG smo ovo očekivali (tako je i bilo najavljeno). Nadamo se samo da će dokap. ići po nominali, a nakon ulaska svježeg kapitala krećemo naprijed.

Dokap ide po nominali, a to će biti 1000 kn po prijedlogu, vidjećete dečki da će to biti dokap bombončić, nešto kao LKPC, ode gore na 2000 kn dok si rekao keks. A mi koji smo tu odavna omastićemo brke, samo strpljenja. Treba odabrati dobro vrijeme, ekipa će se nabrati sad para na dokapima tipa ULPL, INGR, LKPC, pa na IPO-ima, a onda će se grabati i za INDG, vidićete!

Pozdrav ekipi iz Osijeka [smiley2]

Pozdrav ekipi iz Osijeka [smiley2]

Koji su ti?!?!
[smiley2][smiley2][smiley2]

I love the Smell of Profits in the Morning

Ovo je najbitnije:

Ad 9. Izabire se gosp. Rikard Fuchs iz Zagreba, Nova cesta 82, rođen 25. 2. 1982, o.i. br.:100636880 PU Zagrebačka, za člana Nadzornog odbora Društva.

Vidjeti:
Vaš link

Rikard Fuchs: An experienced real estate development executive who has been involved in the CEE region for over 16 years. He has managed all aspects of the development process for projects ranging from the refurbishment of historic buildings to retail centers and mixed use buildings. In addition, he has been responsible for all property and facility management at the US Department of State at the Embassy in Prague.

Je li to isti Rikard Fuchs? Rikard Fuchs ima 25 godina i više od 16 godina iskustva?

New Report

Close