INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo lagano se kreće prema gore, ako me oči ne varaju.

netko se ponadao da ce sutra skociti cijena pa lupa po ponudi…
lakse malo… ima jos vremena za jeftini dokup…

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

Evo ga na! Više ne znam tko je tu lud, a tko nije?!?!?

znanac ???????

Evo !!! Ovo je skinuto sa http://www.zse.hr

Ne znam otkud tebi te tablice, ali ovo je sa službenih stranica burze.

Evo ga na! Više ne znam tko je tu lud, a tko nije?!?!?

znanac ???????

A od kud ove tablice, s prve generacije?

zna neko kada je skupstina? fazan?

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

[center]FINVEST kupuje Industrogradnju[/center]

Izgleda da je INDG konačno našla pouzdanog partnera i suvlasnika. Prema neslužbenim informacijama sa tržišta izgleda da je FNVC ozbiljno zainteresiran za kupnju INDG. Naime kao što Vam je i poznato građevinski biznis posljednih godinu dana u Hrvatskoj doživljava veliki rast. Poznato je da su MF i JG u jako dobrim odnosima.
Ako ste jučer pratili stanje prvih 10 dioničara INDG mogli ste vidjeti da se na 4 mjestu pojavila tvrtka FNVC.
Trenutno FNVC kao tvrtka i MF imaju zajedno cca 5,1% INDG ( FNVC 4412 dionica + MF 1979 ) a jučer i prekjučer zabilježen je veći promet dionicama INDG ( U 372 i S 372 komada ) čiji je najvećim dijelom kupac FNVC.

Trebamo uzeti u obzir da je sadašnja trž. kapitalizacija INDG cca 212 M kuna i da bi ovo moglo riješiti odnose Aglalia – Negotiator, a moramo uzeti i činjenicu da je Aureus prisutan u obje dionice u prvih 10 dioničara. ( treba uzeti i dobre odnose JG i KF ) a u FNVC osobno i KF.

U svakom slučaju bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije, jer je ovo prvi put da dionice kupuje FNVC a ne MF pa preuzimanje nije isključeno.

Po meni ovaj razvoj događaja trebao bi pozitivno utjecati na cijenu obje dionice.

Komentari dobrodošli.

U cijeloj situaciji mene zanima kako MF (odnosno FNVC) misli dalje nastaviti sakupljati na ovim razinama. Mislim da to neće više biti moguće i on to zasigurno zna. Prema tome, za pretpostaviti je da će se sada krenuti s dizanjem cijene (od strane malih ulagača špekulanata).

Međusobni prijateljski odnosi među navedenima su zasigurno već rezultirali time da ekipa zna točan scenarij.

Hell is Empty and all the Devils are Here

Prema SDA Marijan i dalje dokupljuje.

Aureus prodaje dionice INDG ( zaokružio na 2000 ). Vidjet ćemo danas je li nastavio prodavati i da li je scenarij zamjene dionica Aureus-FNVC izgledan o čemu su neki pričali.

Dakle moguće je da Aureus zamjeni dionice INDG za dionice FNVC-a.

Ne radi se o stvarnoj kupovini nego o pukom prebacivanju dionica s jednih na druge.

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Aureus prodaje dionice INDG ( zaokružio na 2000 ). Vidjet ćemo danas je li nastavio prodavati i da li je scenarij zamjene dionica Aureus-FNVC izgledan o čemu su neki pričali. Dakle moguće je da Aureus zamjeni dionice INDG za dionice FNVC-a.

ako je to scenarij, onda aureus i MF kreću u objedinjavanje pozicije u INDGG. Aureus dobiva veći udio u FNVC razmjerno svom udjelu u INDGG. U globalu INDGG ima jednog partnera (FNVC) kojim upravljaju dva igrača.
To može biti jačanje pozicije, ali može biti i priprema za preuzimanje.

Dobio sam info da se zgrada na Kustošiji počela raditi.

Vaš link

Da li netko može potvrditi info???

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Ne radi se o stvarnoj kupovini nego o pukom prebacivanju dionica s jednih na druge.

To sam i mislio i mislim da će to ići kao i obično van burze. Po meni Aureus bi mogao potpuno izići iz INDG a MF ili FNVC steći još dionica, a za nagradu će dobiti još dionica FNVC-a.

New Report

Close