mutomba koruma etamba investmenst Great Britain
e likova … majko mila …
uglavnom … svi mi koji smo bili na sastanku dioničara (ne onom u pivnici) nazočili smo epohalnom događaju za hrvatsko dioničarstvo … općenito sve oko ove dionice što se događa će se jednom učiti u udžbenicima iz dioničarstva …
firma je u problemima … firma će još neko vrijeme biti u problemima … ali kada izađe iz problema … bit će drž’ te gaće
do tada ….
Merkator, Hit, rules … (iako ne volim janeze, ovaj put su mi jako simpatični)
Tih 350 milijuna duga (ako je točan podatak) treba podmiriti,platiti dobavljačima…
To su sve koperanti koji su obavljali radove za tvrtku,pitanje je dana kada će nekom popustiti živci
i podnesti trgovačkom sudu zahtjev za stečaj.
Dobar dio njih i radi i dalje sa indg , mnogima su obećani stanovi za dug po cijenama koje nisu tržišne (niže).
O sporovima je posebna saga, trebala bi jedna sapunica da se sve sagleda.
Što ako dođe do stečaja? Zar to nije realna opcija o kojoj se treba razmišljati?
Tih 350 milijuna duga (ako je točan podatak) treba podmiriti,platiti dobavljačima… To su sve koperanti koji su obavljali radove za tvrtku,pitanje je dana kada će nekom popustiti živci i podnesti trgovačkom sudu zahtjev za stečaj. Dobar dio njih i radi i dalje sa indg , mnogima su obećani stanovi za dug po cijenama koje nisu tržišne (niže). O sporovima je posebna saga, trebala bi jedna sapunica da se sve sagleda. Što ako dođe do stečaja? Zar to nije realna opcija o kojoj se treba razmišljati?
Jel ti možda navijaš za Leeds United?!?!?!
[smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]
davids: ” Tih 350 milijuna duga (ako je točan podatak) treba podmiriti,platiti dobavljačima… To su sve koperanti koji su obavljali radove za tvrtku,pitanje je dana kada će nekom popustiti živci i podnesti trgovačkom sudu zahtjev za stečaj. Dobar dio njih i radi i dalje sa indg , mnogima su obećani stanovi za dug po cijenama koje nisu tržišne (niže). O sporovima je posebna saga, trebala bi jedna sapunica da se sve sagleda. Što ako dođe do stečaja? Zar to nije realna opcija o kojoj se treba razmišljati? ” Jel ti možda navijaš za Leeds United?!?!?! [smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]
Pusti, pokušavam pohvatati konce čemu se nadaju ostale kolege, i koji će scenario biti.
Kupovati neću sigurno.Mislim da društvo ozbiljno krši propise ako posluje preko satelita
s blokiranim računom , tada su dionice bezvrijedne,ako uleti hanfa i ekipa onda je kraj.
apoksiomen: ” ” A koja to građevinska firma ima manje prihode od INDG ???? A koja to građevinska firma ima blokiran račun sa 350 miliona kuna duga ???? A koja to građevinska firma ima 5000 sporova ???? Nije mi jasno. Nešto si izgleda pobrkao luka ( Škegro ).[smiley16] Ja samo vidim da ode još koja stotica i eto nas u blokadi. ” Ingra je u 2006 imala 382 mio prihoda, INDG 450 mio prihoda. Udio obveza u pasivi 75% Ingra, a INDG 40%…jedina razlika je u tome što je INGR prošla restrukturiranje, dok to INDG-u tek predstoji…eh i zaboravio sam…Industrogradnja košta 1,5 puta više od knjigovodstvene vrijednosti, a INGRA 10 puta više pa ti vidi što je skupo a što jeftino…
Ovo se zove optimizam, usporedbe nevjerovatne, kolege ja vam se divim. Industrogradnja je nelikvidna
blokirana,prezadužena,opasna, 3 puta je veća zaduženost od bv-a!
Više neću pisati o INDG jer nema smisla, nemojte ispasti magarci drage kolege!
Ljudi, jel navija netko za Leeds United?!?!?!
I oni koji su navijali su izgubili nadu,slavni LU u 3. lizi heh
E moj Davidse. Što će tebi silne analize kad od šume ne vidiš drvo….
…
Za ostale: Nekonsolidirani prihod INDG u 2006. je 511 milijuna kn. Ako znamo da je prihod Industrogradnje-stanogradnja d.o.o. preko 90 milijuna kn (radila s malim plusom) u 2006. godini, a koja je u 100% vlasništvu INDG dolazimo do prihoda većeg od 600 milijuna kn.
E sad, uzimajući 64 milijuna kn gubitka treba malo bolje pogledati kako je on generiran? i kako se zbog njega promijenila likvidnost INDG.
Ukratko dodavajući 41 milijun vrijednosnih usklađenja i amortizaciju gubitak je manji od 10 milijuna kn.
Ono što je još važnije je strahoviti porast pasivnih vremenskih razgraničenja na 275 milijuna kuna, što je u osnovi odgođeno plaćanje troškova i prihod budućeg razdoblja.
Gledajući likvidno stanje je strašno napredovala od 30.09.2006., no nekima kao Davids nisu bitne činjenice nego tračevi. Zato Davids pogledaj malo bilancu, tj pogledaj kako se mijenjala kroz mjesece, pa ćeš vidjeti da INDG ima kratkoročne obaveze pokrivene kratkotrajnom imovinom te da ima 71 milijuna kn dugoročnih obaveza na min. 600 milijuna kn prihoda za razliku od ZLAR-a koji ima preko 200 milijuna kn dugoročnih obveza na 60 milijuna kn prihoda. Znači INDG je u odnosu na npr. ZLAR u 30 puta boljoj poziciji.
Ovdje nema nikakvog stečaja. Da je trebao biti bio bi odavno. Osim toga INDG ima vrijednost imovine od najmanje milijardu kn. To je BV od 6.000-7.000. Nije još TEMPO propao, niti će propasti, a kamoli ING, pa to je fuc…g institucija. Velika je to igra i veliki je zalogaj, zato i naivci puše priču. [smiley1]
Sve ok kolega Yoko,napumpajte vi još kapitala u Indg,nemam ništa protiv.
Već sam napisao svatko je sebi odgovoran za svoje postupke.
Znaš dobro da nisam naivac,svi pričate o imovini a dioničari sa većim paketima nemogu prići
do tvrtke,javno traže pomoć.
Sve je to dosta čudno, ti odnosi vjerovnika, potraživnja, možda i to znate u svaku lipu?
Kako se dolazo do bilance s obzirom na pretakanja i blokiran račun.
I viktor lenac je bio institucija pa je otišao u stečaj, to je glupa teza i opasna.
Treba ga netko samo pokrenuti i što onda.
Za kraj i Lenac je imao velike prihode ,ima ih i danas.
Nemam dionice INDG samo vas upozoravam da smanjite poker ambicije.Pozdrav i sorry
veliki rizik = mogucnost velike zarade = mogucnost velikog gubitka
zasada je to ipak bila zarada od 200% u godinu dana
ili treba biti kockar, ili stvarno znati pozadinu vrhunske igre zvane Industrogradnja… ili treba imati povjerenja u nekog treceg tko ti savjetuje da uzmes te dionice
posjedujem doticne dionice (u mom slucaju zbog gore navedene zadnje opcije [smiley1])
Ja nemam nikog takvog, to je u principu najvažnije,kolega Arap ja vam želim još 200% do kraja godine[smiley2]
Ja nemam nikog takvog, to je u principu najvažnije,kolega Arap ja vam želim još 200% do kraja godine[smiley2]
i ja to zelim obojici, ali na onoj cije si ti glasnogovornik[smiley2]