Teško je naći dionicu po kojoj se više pljuvalo od Industrogradnje (osim možda Petrokemije kada je bila 30kn, a vidite gdje je sada). Pročitajte na forumima o Industrogradnji sve od prve stranice i vidjet ćete gomilu katastrofičara koji su pisali najcrnje moguće scenarije. Dionica je ipak ostvarila lijep rast. Rade li oni to slučajno ili se možda brinu da će nevini i neupućeni investitori izgubiti novac? Jesu li to djelatnici Caritasa ili Crvenog križa? Ma boli njih ***** za ostale investitore, cilj je širiti paniku i spuštati cijenu kako bi sami što povoljnije kupiti. Inače, sasvim normalna pojava i vani. Nismo mi tu ništa novoga izumili.
kladim se da je ovaj apoksiomen već negdje na kupnji….ne valja se obazirat na to…kao što bob kaže, ne mislite li valjda da on govori da bi nama uštedio par kuna…a sad, realno govoreći, potrencijal INDG-a je enorman, pogledaj kakve cijene postižu druge građevinske firme SA MANJIM PRIHODIMA nego je indg…ja sam 100% uvjeren da ću vam izvuć ovaj moj post za neko vrijeme i dokazati da sam u pravu….a ako želite ulagati u firme koje su već prošle proces restrukturiranja onda kupujte ingru po 10BV (koja btw ima manje prihode od indg i znatno veću zaduženost što ljudi uopće ne znaju)…
Ima i u Jutarnjem sličan članak kao u Večernjaku, s time da još piše kako Negotiator, kao drugi najveći vjerovnik , predlaže da se dugovi INDG pretvore u vlasnički udio Negotiatora, a da iza Negotiatora stoji Galinec osobno. Koje su ovo mutne igre [smiley9]
Ma ovo su mutne igre Ethembe a ne Galinca. Da je to sve tako kako oni kažu, pa nismo ni mi ostali dioničari koji smo bili tamo baš blesavi da bi bili uz Galinca. U zadnjih godinu dana on je napravio užasno puno da spasi tu firmu kada mu nitko nije htio biti partner u tome. A sad kad je obavio puno toga i kada je definitivno spasio firmu od propasti pojave se ti englezi i htjeli bi pokupiti šlag sa torte. Ali ne bi to išlo. Zna on što radi. Što se tiče Negotiatora na sastanku je potpuno transparentno pokazao dugovanja industrgoradnje prema negotiatoru. To su sve bile direktne uplate keša na račun industrogradnje od negotiatora radi održavanja likvidnosti i da bi industrogradnja mogla poslovati. Bez toga tko zna bi li industrogradnja uopće postojala. A btw englezi su ti koji su ponudili Galincu da se firma dokapitalizira bez sudjelovanja ostalih dioničara što je on odbio.
Ima i u Jutarnjem sličan članak kao u Večernjaku, s time da još piše kako Negotiator, kao drugi najveći vjerovnik , predlaže da se dugovi INDG pretvore u vlasnički udio Negotiatora, a da iza Negotiatora stoji Galinec osobno. Koje su ovo mutne igre [smiley9]
Mutno, mutno, u svakom slucaju. Ovakvo pojavljivanje u novinama nije slucajno. Iza negotiatora stoji Galinec 100%, to nije tesko provjerit na stranicama trgovackog suda (to su javni podaci). Galinec je jedini osnivac i direktor negoriatora. Ja sam bio to postao ovdje prije koji tjedan… Quo bono? To je ono sto se moramo pitati.
.a sad, realno govoreći, potrencijal INDG-a je enorman, pogledaj kakve cijene postižu druge građevinske firme SA MANJIM PRIHODIMA nego je indg…ja sam 100% uvjeren da ću vam izvuć ovaj moj post za neko vrijeme i dokazati da sam u pravu….a ako želite ulagati u firme koje su već prošle proces restrukturiranja onda kupujte ingru po 10BV (koja btw ima manje prihode od indg i znatno veću zaduženost što ljudi uopće ne znaju)…
A koja to građevinska firma ima manje prihode od INDG ????
A koja to građevinska firma ima blokiran račun sa 350 miliona kuna duga ????
A koja to građevinska firma ima 5000 sporova ????
Nije mi jasno. Nešto si izgleda pobrkao luka ( Škegro ).[smiley16]
Ja samo vidim da ode još koja stotica i eto nas u blokadi.
[smiley9] ” Ma ovo su mutne igre Ethembe a ne Galinca. Da je to sve tako kako oni kažu, pa nismo ni mi ostali dioničari koji smo bili tamo baš blesavi da bi bili uz Galinca. U zadnjih godinu dana on je napravio užasno puno da spasi tu firmu kada mu nitko nije htio biti partner u tome. A sad kad je obavio puno toga i kada je definitivno spasio firmu od propasti pojave se ti englezi i htjeli bi pokupiti šlag sa torte. Ali ne bi to išlo. Zna on što radi. Što se tiče Negotiatora na sastanku je potpuno transparentno pokazao dugovanja industrgoradnje prema negotiatoru. To su sve bile direktne uplate keša na račun industrogradnje od negotiatora radi održavanja likvidnosti i da bi industrogradnja mogla poslovati. Bez toga tko zna bi li industrogradnja uopće postojala. A btw englezi su ti koji su ponudili Galincu da se firma dokapitalizira bez sudjelovanja ostalih dioničara što je on odbio.
[/quote]
Oprosti ali ne bi se složio nakon svega da niste blesavi. I molim te da to što ste bili na sastanku ne ističeš kao nekakav bitan element tvoje kompetencije. Koliko sam čuo od prijatelja mali dioničari su “pitali isključivo glupa pitanja i smješkali se na Galinčeve fore”.
Opraštanje dugova od strane države, pretvaranje vlastitog duga u dionice, smanjenje temeljnog kapitala prije svega toga, ne znam kako tebi to može biti dobra i izgledna solucija, osim ako ste nekakvi prijatelji.
Čovjek lijepo govori, ali mu ne vjerujem apsolutno ništa.
Ma realno je da Hanfa pošalje svoje ljude, a za to vrijeme prekine trgovanje dionicama INDG na burzi. Mislim da će tako i biti.
Tako se radi na zapadu. Pa ako nešto nije u redu, da se zaštiti država i njezina potraživanja, a ako je neko nešto mutio za to se pobrinu druge nadleže institucije. Ipak toliki dug ( 350 miliona kuna ) koji se nema odakle vratiti i to još dug prema Galincu i državi. Uz to ispunjeni uvjeti za stečaj. Mutno je to, jako mutno.
Ma realno je da Hanfa pošalje svoje ljude, a za to vrijeme prekine trgovanje dionicama INDG na burzi. Mislim da će tako i biti.
Tako se radi na zapadu. Pa ako nešto nije u redu, da se zaštiti država i njezina potraživanja, a ako je neko nešto mutio za to se pobrinu druge nadleže institucije. Ipak toliki dug ( 350 miliona kuna ) koji se nema odakle vratiti i to još dug prema Galincu i državi. Uz to ispunjeni uvjeti za stečaj. Mutno je to, jako mutno.
He he i ja bi kupovao po 1500 [smiley1]
ovdje kaj ludi ljudi lupetaju nemres vjerovat.
sta grad prica da galinec je usel u firmu sa politickim ledima , u firmi je bila druga ekipa kaj su imali druge ideje, skvadra malo jaca , tak da nije bilo sve jedno tko bu dobil i nemrem rec dali je sve gotovo.
dugovi / dubioze na ovakve vijesti bilo gdje u svijetu dionica bi pala 10%, kod nas nista nema veze sa stvarnoscu, svi idu na gradevinare i INDG raste…pa to je smijesno. kaj da se tu veli, ne zanima me dionica i nebum je kupil i da je 500kuna, firma je u banani VELIKOJ i po ni jednom fundamentalu ne moze biti gdje je.
tko god kaze drugacije, laze.
” A koja to građevinska firma ima manje prihode od INDG ???? A koja to građevinska firma ima blokiran račun sa 350 miliona kuna duga ???? A koja to građevinska firma ima 5000 sporova ???? Nije mi jasno. Nešto si izgleda pobrkao luka ( Škegro ).[smiley16] Ja samo vidim da ode još koja stotica i eto nas u blokadi.
Ingra je u 2006 imala 382 mio prihoda, INDG 450 mio prihoda. Udio obveza u pasivi 75% Ingra, a INDG 40%…jedina razlika je u tome što je INGR prošla restrukturiranje, dok to INDG-u tek predstoji…eh i zaboravio sam…Industrogradnja košta 1,5 puta više od knjigovodstvene vrijednosti, a INGRA 10 puta više pa ti vidi što je skupo a što jeftino…
apoksiomen: ” Ma realno je da Hanfa pošalje svoje ljude, a za to vrijeme prekine trgovanje dionicama INDG na burzi. Mislim da će tako i biti. Tako se radi na zapadu. Pa ako nešto nije u redu, da se zaštiti država i njezina potraživanja, a ako je neko nešto mutio za to se pobrinu druge nadleže institucije. Ipak toliki dug ( 350 miliona kuna ) koji se nema odakle vratiti i to još dug prema Galincu i državi. Uz to ispunjeni uvjeti za stečaj. Mutno je to, jako mutno. ” He he i ja bi kupovao po 1500 [smiley1]
Ne bi ni meni stetilo podebljati ulog, samo tako apoksiomen.
Mislim da ce to dobro doci i niskozemcima da malo omaste klompe [smiley1][smiley2]
Polemiku oko odnosa bv i duga sam pokrenuo iz razloga što sam išao uspoređivati građevinare.
Ovdje se nema što uspoređivati, čini mi se da bi ovdje netko mogao biti magarac što kaže naša Ivana.
Ljudi oko Galinca jedino znaju što i kako, neću komentirati njegova pretakanja…
Nisam nesklon nešto kapitala upucati u nešto “pa makar puklo”( ili pobjednik-pokojnik), ali ima puno boljih prilika kolege.
Želim vam puno sreće u vašim očekivanjima ili strepnjama…možda uz puno sreće i dođe sunce jednog dana,
ja ga baš i ne vidim ,pogotovo nakon ovog medijskog rata.
[smiley8]
Medijski rat imam za posljedicu, gubitak povjerenja u ovu dionicu. A dok nije u žiži neko je strpljivo skuplja. Prljavo rublje izlazi na vidjelo jer je ovo naravno predizborna godina.
Stranac kada ulazi u investiciju, ocekuje obrt tih sredstava u nekom roku ( građevina u hrvata je sveto tlo za okretanje love ), a svakako ne bi ulazio da ocekuje gubitak.
Kakva su iskustva ulaska nizozemaca na druga trzista, da li im je taktika “skavac” (tamani i opustoši) cest potez ?