INDG (Industrogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INDG (Industrogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

“Paško čini se nikada nije čuo za konsolidirani izvještaj pa mu se čini da INDG ništa ne radi. Zato može samo sa strane stajati i lupetati svakakve gluposti, samo pitam se zašto mu je trebalo tjedan dana za to ili ga muči što vijesti ne cure pa ih na ovaj način hoće isprovocirati? U svakom slučaju savjetujem mu neka se okani gluposti i nek samo gleda rast cijene koja će u jesen biti daleko veća od ove današnje a njemu jadnom ni onda neće biti jasno zašto!”

Morao sam ovaj post posuditi sa mojnovac, od kolege idesa…moram mu replicirati, da ako se to desi kako on predviđa da onda ni meni neće biti niš jasno [smiley7]

bok svima! jer mi može netko odgovorit koliku mogu cijenu očekivat u nekoliko sljedećih dana

Lafe otkud ti ovako neiskusan pa odmah o ovako “rizično” ulaganje?

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

bok svima! jer mi može netko odgovorit koliku mogu cijenu očekivat u nekoliko sljedećih dana

Nemoj još kupovati,u ponedjeljak ide na 1400,a do petka ide na 2700.

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Što bi ovo trebalo značiti?

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=20004

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Što bi ovo trebalo značiti? http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=20004

klasika, očito im (aglalii) planovi nisu prihvaćeni sa oduševljenjem, pa se koriste psihološkim ratovanjem kroz medije i zastrašivanjem…ništa novo…btw, njihov koncept nove strategije društva nije, koliko čujem, impresionirao dioničare…

Dao sam si truda kolega i malo proučavo ovu kompaniju.
Imam jedno kratko pitanje i pomoć u kojem grmu leži zec optimizma u ovu dionicu?
Nisam unutra 100%…

Što bi ovo trebalo značiti? http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=20004

Znači da im ga je Galinec stavio, i to s leđa. Ne znaju jadni englezi šta je Balkan.[smiley2]

Pozdrav

Joj , joj, joj, prije će biti da im je pokazao onaj srednji prst što ga Mauricije ima u avataru.
Gdje će te u due dilligence, pa nismo ludi da Vas pustimo, kupite na slijepo, to je ipak brend.
Ovo ostalo ionako nije važno.Možda je stanje lošije , nego što se javno prikazuje, ako je to uopće moguće.
Eh..

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Hitna revizija u Industrogradnji?

Nekad vrlo uspješna tvrtka, Industrogradnja danas ima kroničan nedostatak obrtnoga kapitala popraćen zategnutim odnosom s bankama. Tu je i blokiran račun s oko 350 milijuna kuna nepodmirenih obveza. Među ostalim, to je zabrinulo, kako kažu, druge po redu najznačajnije dioničare u tvrtki, koji sada traže rješenje.

To su u četvrtak istaknuli Alan Jacobson i Adam Teeger, predstavnici Ethemba Capital LLP-a, društva specijaliziranog za upravljanje investicijskim fondom koji je u ožujku ove godine stekao 20 tisuća dionica društva Industrogradnja, što je 15,99 posto temeljnoga kapitala tvrtke.

Oni su naglasili da su spremni uložiti između 15 i 20 milijuna eura u dokapitalizaciju tvrtke kako bi se osigurala likvidnost za potrebe razvojnog programa. Uvjereni su da bi već za 12 do 15 mjeseci Industrogradnja mogla osjetiti rezultate, odnosno promjenu nabolje. Potpuni oporavak tvrtke može se osigurati za tri do četiri godine, uvjereni su u svoje tvrdnje predstavnici Ethemba Capital LLP-a.

To rješenje za Industrogradnju predstavnici društva pokušali su u nekoliko navrata prezentirati predsjedniku uprave Josipu Galincu, no odgovora, kažu, jednostavno nije bilo. Sve što su tražili kao drugi najveći dioničar u Industrogradnji bio je kratak due diligence kako bi mogli steći uvid u financijsko poslovanje tvrtke.

Tek na sastanku dioničara 23. svibnja ove godine doznali su neke dodatne elemente poslovanja, što ih je uvjerilo da Industrogradnja ide u pogrešnom smjeru te da se, umjesto da se rješava, stanje dodatno pogoršava.

To se prije svega odnosi na podatak da se značajan dio poslovanja grupe vodi preko dvaju društava kćeri u kojima 51 posto udjela drži Negotiator d.o.o., društvo koje navodno kontrolira predsjednik uprave Industrogradnje Galinec. Ta je tvrtka postala trenutačno drugi najveći vjerovnik Industrogradnje, što je posebice zabrinjavajuće, tvrde predstavnici Ethembe.

Zbog svega toga poslali su pisma Nadzornom odboru Industrogradnje i Hanfi, te od njih zahtijevaju utvrđivanje stanja kao i hitno imenovanje posebnog revizora društva radi ispitivanja poslovanja, načina upravljanja i transakcija.

Josip Galinec jučer se još nije želio očitovati o suvlasničkim optužbama. Navodno priprema javnu reakciju do sredine sljedećeg tjedna.

Večernji list

Ignore: KressoM, delux

Što bi ovo trebalo značiti?

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=20004

Navlače cijenu prema dolje kako bi jeftinije ponudili preuzimanje [smiley2]

Očekuje se poziv na skupštinu, možda i nije loše ako Nizozemci pritiskom malo ubrzaju (na skupštini mogu zatražiti podršku za due dilligence).

Iskreno zbunjen sam, ako je dug toliki što ostaje uopće , ( dug je na 3bv ako se ne varam ili sanjam).

New Report

Close