INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da su glavni cilj bili OIF i njihove dionice.

Točno. Pa pogledajte samo timing kada je INA došla na 2000. U vrijeme kad se pad ostalih dionica već "ohladio". A taman su počele isplate casha OIF-ova nakon što se narod uspaničario.

http://www.seebiz.eu/hr/burze/ina-sve-dalje-od-2.800-kuna,24336.html

Izdvojeno:

U Zagrebu je, s druge pak strane, vladala prava idila, obilježena tek minornim oscilacijama CROBEX-a, i, sukladno „buntovničkom“ raspoloženju koje je vladalo proteklih nekoliko dana, jačanjem dionica INA-e (ZSE:INA-R-A). Koje su u jednom trenutku dogurale do 2.850 kuna, što se samo po sebi možda i ne doima osobito bitnim. Uostalom, još jučer je cijena dogurala sve do 2.869 kuna (najviše u posljednja dva tjedna), pa fiksiranje gornje granice fluktuacijskog raspona na nešto nižoj razini ostavlja drugačiji, ili čak pogrešan dojam. Jer u ovom slučaju najvažniju vijest ipak predstavlja činjenica kako se cijena dionica nije spuštala ispod 2.800 kuna. Štoviše, dionice nisu stigle niti blizu cifre koju je ponudom za preuzimanje istaknuo MOL, a početnih 2.823,5 kuna ujedno predstavlja i dnevni minimum današnje trgovine. No ima toga još. Primjerice, u nekoliko sati količina dionica sadržanih u nalozima za prodaju praktički je ostala nepromijenjena, ali je zato u međuvremenu kupnja ojačala, pa se (kumulativan) omjer prodaje i kupnje, nakon jutarnjih 5:1, spustio ispod 4:1.

Što pak sugerira kako broj raspoloženih kupaca postupno raste, bez obzira na izostanak bilo kakvih konkretnih promjena ili preokreta koji bi mogli donijeti znatno izmijenjeni odnos snaga. Nikakva se kontra-ponuda još uvijek ne nazire, niti dužnosnici MOL-a bilo čime odaju da bi mogli ponovo razmisliti o visini svoje ponude, dok su Vladini dužnosnici navukli na sebe pravi oklop, rezolutno odbijajući komentirati trenutnu situaciju. Naravno, deklarativni se stavovi, kojima u pravilu manjka konkretnosti, ne računaju. Pa ipak, usprkos svemu navedenome, INA je u prvom dijelu trgovine donijela otprilike četvrtinu redovnog prometa (oko 2,4 milijuna kuna), bilježeći konvergenciju zadnje i prosječne cijene, uz rast od 0,8% u odnosu na dan ranije.

Ljudi, kako ne kužite, ovo je čisti Texas holdem. Vladi nije u interesu da OMW da kontra ponudu jer Sanader i jataci (Štern ) imaju osobne interese u swapu sa Molom, jasno ko dan (tajni računi u Švicarskoj itd)… Ništa čudno,sve 5 i ja bi isto.

Zato sad blefiraju i plaše OMW s netransaprentnočću da uopće ne call/raise-aju Molov bet. Međutim, ako ovi prokljuve blef i raise-aju na uzmimo 3300 onda sigurno dobivaju 30%( FF), a vlada mora stavit karte na stol i objasnit naciji zašto bi onda onih 19% i dalje išlo na swap kad ovi nude živi cash i to 20% više od Molove procjene vrijednosti (MOL mora isto vrednovati otkup FF-a i swap, jel tako?).

Ako OMV calla/raise-a, onda Vlada nema izbora i mora prodati njima. Tada, doduše, otpadaju milijuni na tajnim računima ali trijunfiraju na spinu u smislu pozitivnih reakcija nacije i investicijske javnosti.

Ono što plaši OMW jest da bi i nakon njihovog raise-a na 3XXX ovi i dalje otišli u swap. To bi, naravno, bio čisti kriminal i nebi se sigurno dogodilo (to vlada jako dobro zna i zatom sad druka/blefira da ovi uopće na call-aju). Ali strah OMW-a je opravdan,jer je to pitanje garancije države kao takve, a mi smo u očima zapada tu negdje sa zemljama di rastu banane…

Moj tip: call pa showdown!!

I'LL BE BACK

sanader zna da ne smije iznevjeriti financijsku industriju,u krajnjoj liniji,to mu je i donijelo pobijedu na parlamentarnim izborima,čitaj..nećemo uvoditi porez na kapitalnu dobit…jasno je kao dan da cijena neće ostati na 2800,00..moje je mišljenje da je prva letvica postavljena nisko,čisto iz psiholoških razloga,to je obrnuto proporcionalno od onoga šta mu radi prijatelj todorić..on je naglo digao cijene,a sad ih spušta,te u očima javnosti postaje junak,a sanader je spustio nisko cijenu ine,da bi je u konačnici i on digao,te i on u očima investitora ispada naš spasitelj…i jedna idruga situacija crpi naš novac,a ne njihov,a oni ostaju junaci pavlove ulice…

Jasno je ko dan da će određeni ljudi u ovoj transakciji zaraditi silne novce, ali nije mi jasno zašto ne zadovolje raju, što mislite da OMV nije spreman na mutne poslove i provizije. Zar on ne dolazi iz zemlje Hypo banke?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Morat ćemo organizirati jedan late night cash game nakon što se INA riješi, vidim ja. [cool]

Ključ svega je neuspjeh ponude na 2800. Kad to propadne (ako skupe neku mizeriju) vlada će ozbiljno morati preispitati svoje zajedničko djelovanje sa strateškim partnerom koji ne može ni ponudu odraditi kako treba. Tu se onda preispituje i opravdanost zamjene dionica s istim, odnosno pod pritiskom javnosti morat će ići na raspisivanje javnog natječaja.

namoj samo night game cash jer se to razvuce do sljedeceg popodneva
pofuk

Morat ćemo organizirati jedan late night cash game nakon što se INA riješi, vidim ja. [cool]

Ključ svega je neuspjeh ponude na 2800. Kad to propadne (ako skupe neku mizeriju) vlada će ozbiljno morati preispitati svoje zajedničko djelovanje sa strateškim partnerom koji ne može ni ponudu odraditi kako treba. Tu se onda preispituje i opravdanost zamjene dionica s istim, odnosno pod pritiskom javnosti morat će ići na raspisivanje javnog natječaja.

u tom slučaju će Sanader reći:

"kolika je važnost kompanija koje se bave naftnim biznisom pokazuje situacija u kojoj mali i veliki dioničari ne žele ni po cijeni od 2800 kuna prodavati dionice INE. Vlada je u tom smjeru napravila iskorak i uz strateško pozicioniranje u INI osigurala je i svoju pristunost na regionalnoj razini kroz sudjelovanje u vlasništvu Mola"

Zar ne zvuči dobro?

pofuk
[/quote]

Turnir, freez out 500 ojra. Moj prijedlog [wink]

I'LL BE BACK

Managment OMV-a je kvalitetniji od svih ovih naših mađarona. kupili ili nekupili INU biti će najbolja regionalna naftna kompanija. za nekoliko godina će kupiti ono što preostane od MOLINE za 1 forintu + milijardu duga.

pofuk
[/quote]

[/quote]
to je ok jer imam dojam da se na burzi non stop ribajam
pofuk

Može. Iako mi više leži NL cash sa unlimit rebuy (donijet ću cash od INA-e, ionako na ovoj burzi nema ništa pametno). [lol]
Za turnir nas se mora skupiti barem 8. Zadnji nosi sve.

pofuk
[/quote]

[/quote]
to je ok jer imam dojam da se na burzi non stop ribajam
pofuk
[/quote]

[lol] [lol] dobar [thumbsup]

I'LL BE BACK

New Report

Close