A što ako zadnja ponuda bude točno 3000 kuna?Hoće li tada svi mali dioničari prodati? [huh]
ZATO dioničare treba EDUCIRATI i vršiti USPOREDNO vrednovanje naftnih kompanija KOD preuzimanja u CIJELOM SVIJETU!
MOL želi što jeftinije kupiti što je legitimno ( i ja bih isto tako postupio )
MEĐUTIM ZADNU RIJEĆ IMA PRODAVAOC ( u ovom slučaju SANADER i njegova odluka što će napraviti s 19% državnih dionica )
NAJTRANSPARENTNIJE javni poziv i PRODAJA NA BURZI!!!
2850 kuna?
Ne bi se stel previse mesat, ali ti mirovinski fondovi su drugi najveci krivac sto smo sada ovdje gdje jesmo.
Lijepo su poslali dionicu Ine (I cijelo trztiste) u slobodni pad, onda nisu drzali cijenu na nakoj prihvatljivoj cijeni, nego je pustili do 2050?, a onda kad se Sanader slucajno izlanuo za scenarij s Molom, poceli sumanuto kupovati da ne bi prpopustili priliku zaradit par kuna.
Naravno, pametni Madari su shvatili koji smo mi jadnici pa prodajemo Inu tako jeftino, dali su objavu cim su stigli da si drze niski prosjek i to je to.
Sad su se ti isti mirovnici nasli pizdit kako je ta cijena ispod jednosmjesecnog prosjeka (Boze, koji jadnici) i ne odrazava fer vrijednost Ine (pa sta je niste onda drzali na 2400-2500?). Tragedija od ljudi. Cijelo ponasanje mirovinaca od kraja prosle godine je gadljivo.
Točno i kaj je najsmješnije dobar razlog kaj su je spustili na 2000 je bio da uzmu
marginaše kaj su u toj igri totalno nebitne količine…..pa nisu mađari vesla sisali…
Samo da dodam da je ponašanje BF isto tako žalosno.
Prvo su rekli da ispod 4000 neće dati ni mrtvi, a sad izjavljuju da bi ipak 3500 bilo prihvatljivo.
Tipično luzerski i nevjerodostojno.
Ne, nego ti nisi dovoljno pažljivo pratio. Prva cifra od 4000 koja je puštena je izmišljotina Nacionala "…iz dobro obavještenih izvora bliskih…". Tu cifru je Kosoruša naknadno službeno demantirala.
Pa čak i ovo što je Dečak javno izrekao sigurno nije službeno stajalište fonda (nisam ga osobno slušao, ali navodno je dao izjavu u dnevniku Nove TV).
Drugim riječima, malo je štampa nafukala, malo se Đuro istrčao (neka je!), ali zasada nema još uvijek službenog stajališta, pa tako ni ništa luzersko ili nevjerodostojno, što ti tvrdiš.
Tek ćemo imati priliku čuti što kažu FHB-ovci narednih dana…
Ipak nije mala stvar to što FHB + mirovinski + mali imaju veći udio nego MOL. Možda bi mi trebali dati njima ponudu za preuzimanje njihovih 25% natrag? Npr. po 2800,00? [wink]
Ali nije mala stvar ni to što Vlada mulja sa ovom prodajom. No, vidjećemo još kako će se to sve odvijati, još nije počeo teći ni rok ponude (navodno tek od sutra, kada će ponuda biti objavljena u NN).
Za udrugu malih dioničara, sindikate i mirovinske fondove najbolja, najjeftinija i najrealnija OPCIJA:
TRAŽITI I PLATITI MIŠLJENJE JEDNE renomirane investicijske KUĆE! ( recimo Goldman Sacha! ) [thumbsup]
Uopće nije bitno da li je cijena 2800, 3000, 3500 ili 7000 kn. Mali će slijediti BF, mirovinske i ostale velike ulagače. Budu li je prodavali veliki – morat će prodati i mali. Bez puno filozofije. Dakle, treba pratiti što veliki rade i gotovo.
[/quote]
Slažem se sa ovim 100%. Najjači smo dok se držimo zajedno. Tako to treba biti.
Uopće nije bitno da li je cijena 2800, 3000, 3500 ili 7000 kn. Mali će slijediti BF, mirovinske i ostale velike ulagače. Budu li je prodavali veliki – morat će prodati i mali. Bez puno filozofije. Dakle, treba pratiti što veliki rade i gotovo.
[/quote]
Naši veliki su educirani i znaju kao i mi mali! ( vikend tečajevi ja tebi ti meni! )
ONI su jedino MJERODAVNI ŠTO IMAJU MOĆ ODLUKE a ne ZNANJA!!!!!!!
I to je tragedija za ovu zemlju!
Mislim da ce se cijena polako dizati u iscekivanju ponude Omv-a. To se trenutno i dogadja, jer tko je potrosio u 2 sata 2 miliona kuna ili nije normalan ili zna nesto sto mi ne znamo.
Mislim da ce se cijena polako dizati u iscekivanju ponude Omv-a. To se trenutno i dogadja, jer tko je potrosio u 2 sata 2 miliona kuna ili nije normalan ili zna nesto sto mi ne znamo.
A što je tih pišljivih 2 miliona kuna? Cijena je viša od one koju su ponudili mađari, a očigledno je da je prodaja slaba. Oni koju su žarko htjeli ili morali prodati su tutnjali u desecima miliona kuna pri razinama 2400-2600 prije samo par mjeseci, tko se još sjeća.
Čini se da su sada u posjedu ove dionice ipak malo čvršće ručice…
Naši veliki su educirani i znaju kao i mi mali! ( vikend tečajevi ja tebi ti meni! )
ONI su jedino MJERODAVNI ŠTO IMAJU MOĆ ODLUKE a ne ZNANJA!!!!!!!
I to je tragedija za ovu zemlju!
Za trgovanje na burzi ne treba biti doktor znanosti.
Isto kao što ne treba biti genije da shvatiš da INA vrijedi više od 2800.
Tragedija za ovu zemlju su ljudi koji je vode. Rasprodavači i kvislinzi.
Ne znam detalje, ali čini mi se da je Kostrenčić iz OMV -a u pravu kad govori o netransparentnosti privatizacije INE, obzirom na činjenicu da MOL predstavlja sebe i Vladu RH zajedno u javnoj ponudi, a u stvarnosti to nije tako jer Vlada RH hoće smanjiti udjel u INI a ne povećati ga. Sama ta činjenicu značajno umanjuje vrijednost inine dionice, i zato mislim da bi mediji i svi koji mogu imati utjecaja na javno mijenje trebali napraviti velik pritisak na Vladu RH. Ovi iz Fonda HB ako naprave nekakvu glupost, će sigurno osjetiti reakciju 50.000 stvarnih branitelja iz "91, tako da ne vjerujem u neke politikantske interese. Jedino nerazumijem zašto nitko ne reagira na izjave jadranke kosor kad govori o Fondu HB u prvom licu.
Ako prođe javna ponuda po ovoj cijeni, ili kozmetički malo iznad 2800 kn, mislim da će biti elemenata za tužbu protiv Vlade RH, s velikom vjerovatnosti pozitivnog ishoda za tužitelje, a onda će to opet biti pritisak na proračun RH, jer je vidljivo pogodovanje MOL-u, a Hrvatska od tzv. Lovca postane lovina.
Interesantno bi bilo objašnjenje kako je RH bili sudionik u javnoj ponudi Ine kao 44 % – tni vlasnik, a nakon uspješnog šopinga izašla kao 25 %-tni vlasnik Ine.
I zato idemo u žestok pritisak na Vladu RH, da se sve transparentno obavi u interesu RH i proda po normalnoj cijeni, ili uopće ne proda.
Točno i kaj je najsmješnije dobar razlog kaj su je spustili na 2000 je bio da uzmu
marginaše kaj su u toj igri totalno nebitne količine…..pa nisu mađari vesla sisali…
Da. A nes ti marginasa i Ine…
Ukupno trziste margin kredita na kraju prosle godine je bilo oko 750 mil KN.
Vec vidim kako su mnogi kupovali Inu na margin 🙂 kad su mogli kupovati gradevinare na P/E 150+ 🙂
Mislim da su glavni cilj bili OIF i njihove dionice.