INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naglas OMV za davanje ponude je "transparentnost privatizacije INE"..?
Da li je to zaista realno očekivati ?

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

koliko iznosi ukupna bankovna garancija MOL-a? vrijedi li ova garancija i za drugu ponudu?

Naravno kolega
i sve ovo što govori vorda je moguće, ali sretnije rješenje mi se čini ovo što sam napisao.
Ne zaboravite da nakon zamjene dionica RH i dalje ima 25% INE a to je isto jako puno i ona će Molu biti partner a ne kočnica u razvoju.
Partneri se poštuju , nadopunjuju i nadovezuju kad je posao u pitanju.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Polančec kaže da svako može dati ponudu za INA-u a OMV kaže da će se uključiti ako ih pozovu. To znači da OMV čeka vladu a vlada čeka OMV ???

Deadlock.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Naravno kolega
i sve ovo što govori vorda je moguće, ali sretnije rješenje mi se čini ovo što sam napisao.
Ne zaboravite da nakon zamjene dionica RH i dalje ima 25% INE a to je isto jako puno i ona će Molu biti partner a ne kočnica u razvoju.
Partneri se poštuju , nadopunjuju i nadovezuju kad je posao u pitanju.

Bila je država i dosad partner MOLu pa šta je MOL napravio za INU. Kočio je u svakom pogledu kako bi je danas kupio po 2800 kn. A što se tiče poštivanja, prvi korak će biti gorivo na 11 kn a plin na 7 kn pa ćemo se poštivati i trpati milijarde u mađarske džepove. [bye]

E moj narode, da je bilo pameti sad bi mađari gunđali na INA-inu ponudu za preuzimanje MOL-a.

A ovi naši hoštapleri su nas doveli tu gdje jesmo. Znali su sjediti u nadzornim odborima i velike plaće i beneficije ubirat. A nisu sposobni ni fast food voditi, a ne INA-u. I sad se javljaju s procjenama vrijednosti? Fuj! Ciganska posla…

koliko iznosi ukupna bankovna garancija MOL-a? vrijedi li ova garancija i za drugu ponudu?

evo to su prava pitanja koja bi vas trebala interesirati…

02. 09. 2008. | 20:47 VL

HRVATSKA I RUSIJA Ruski ministar za krizna stanja 24. rujna dolazi u posjet Zagrebu

Ops. I medo namirisao med.
[lol]

Diže se ljestvica. 2.8 preskočeno ko od šale.
Stvari se kompliciraju po Mađare.
Objavljena najizglednija lokacija za LNG, uskoro slijedi objava ulaska hrvatskih poduzeća u konzorcij Adria LNG predvođenih INA-om. To je pravi draguljčić zbog kojeg je MOL zagrizo i sam sebe malo zahebo sa niskom ponudom. Zaokružio bi plinski biznis od A do Ž u svim mogućim kombinacijama.
Misle jeftino kupiti skupi udjel.
Ako ništa drugo kasnije si ne mogu predbaciti da nisu ni probali.

Bit će izgleda ovo ko na bazaru, nema kupnje / prodaje bez dobrog cjenkanja.

Svaka čast na reakcijama prodavatelja ako stoje iza istih.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Kakav gadan druker je onaj Kardum sa ZSE, dobro je da su mu naglo odsjekli prilog u Poslovnom Klubu jer je izgledao kao da će reći "svakako prodajte i odmah uložite u druge dionice jer mi tu na ZSE skapavamo od gladi pri ovako malim prometima". Ptui…

Nema prodaje. Nema predaje. Oćemo fer cijenu!

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Kakav gadan druker je onaj Kardum sa ZSE, dobro je da su mu naglo odsjekli prilog u Poslovnom Klubu jer je izgledao kao da će reći "svakako prodajte i odmah uložite u druge dionice jer mi tu na ZSE skapavamo od gladi pri ovako malim prometima". Ptui…

Da, baš su ga fino odsjekli. I meni je tako izgledalo.

Polančec: MOL se odlučio na javnu ponudu, mogu se javiti i drugi

Potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec izjavio je večeras za HTV kako se mađarski MOL sam odlučio objaviti javnu ponudu za dionice INA-e, te da ista mogućnost stoji na raspolaganju svim zainteresiranim potencijalnim strateškim partnerima.

Polančec je to rekao na upit nije li hrvatska Vlada, najavom o zamjeni dionica s mađarskim MOL-om, na neki način obećala MOL-u da će, bez obzira na uspjeh javne ponude, steći 44 postotni paket dionica, te je tako na neki način odbila druge zainteresirane kompanije da se uključe u trku za dionice INA-e.

Zamjena dionica utemeljena je na Zakonu o privatizaciju Ine, rekao je potpredsjednik Vlade Polančec.

"Kad govorimo o prodaji dionica moram reći da mi MOL nismo zvali da da javnu ponudu, međutim MOL se odlučio na takav korak. Takva mogućnost stoji na raspolaganju i svim drugim zainteresiranim potencijalnim strateškim partnerima i onaj koji će dati bolju ponudu na kraju će biti uspješniji", istaknuo je Polančec. (Hina)

Vaš link

New Report

Close