Sve te kalkulacije i predviđanja su upitna. Cijena je mala (ispod očekivanja) i Ljubo i ekipa kontra vlasti je sretna, jer Sanader neće s ovom cijenom pridobiti (niti zadržati) glasače. A kao što sam rekao, svi oni su mi potpuno isti, Sanader je na potezu, pa neka odlući jer mu je draže dati INU za đabe i svirati frulu ubuduće ili misli ostati još malo na vlasti i prodati još koje državno poduzeće. Sudim i glasam prema svom džepu i prema ničemu više!
uplaćujem 10kn na ponudu od 2790,00 i da šef ostaje na 2900,00.
ak padne ispod kupujem.
ak niko nije bio bliže ja bi sad isplatu. [lol]
ovo ne prolazi, što se vidi i po reakcijama nakon nastavka trgovanja….sanader izjavljuje da je nezadovoljan i da će on i inače njegov dobar prijatelj premijer mađarske porazgovarat da vide šta se tu može…………pa ide zamjena po 3200+.
Čemu toliko razoračanje. Pa što nismo svi mi to i očekivali:
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1070&pg=533&#post608785
evo tu sam fulao procjenu za 100 kn…
Također svi moramo biti realni i prihvatiti da OMV-ove ponude NEĆE BITI.
Nadam se da je svima jasno da ova ponuda to jasno pokazuje.
Da tu se sad postavlja i par pitanja:
1. Koliko košta novi Sanaderov sat
2. Na koje će lukrativno mjesto u režiji MOLa zasjesti Polančec za godinu dvije
3. Koliko će naivaca prihvatiti ponudu
No šalu na stranu, kao pravi dugoročni investitori sad moramo gledati u budućnost i postaviti si najvažnije pitanje:
Nakon ponude na kojoj će MOL prikupiti bijednih par stotina dionica napraviti će se SWAP sa Vladom po cijeni 2800 i MOL će postati većinski vlasnik.
BF neće prodati, niti većina fondova pogotovo OMFova, kao i velika većina malih dioničara.
Kako će se ponašati cijena INA-e u slijedećih godinu do dvije ?
Da li će postati duboko podcijenjena kao što je npr. slučaj s HT-om ?
I to na cijenama oko IPO razine.
Ili će uzletjeti na 3000+ pod utjecajem smanjenog free-floata ?
ovo mora bar na 2700.. ovo nema smisla da je ovak visoko..
ponuda ocekivana, mislim za ozbiljnog ulagaca
za sanjare, budenje i vracanje u realnost
Sad je OMV na potezu, a ako igraju zajedno onda slijedi vruća jesen.
Tečaj i dalje pada…….
EMU 978 EUR 1 7,137200 7,158676 7,180152
ovo mora bar na 2700.. ovo nema smisla da je ovak visoko..
jel da, nekaj tu šmrdi, cijena bi trebala na 2700
ono sto je najtuznije u svemu ovome jeste da se je objava ponude na ZSE cekala kao ozeblo sunce…
ta ponuda (da je bila a barem 100 kn veca) se je ocekivalo da ce "razbuditi" ovu zadnju rupu na europskoj svirali koja sebe megalomanski naziva burzom…
kako je ponuda poprilicno beskorisna, burza na nju nije pretjerano reagirala i sada za novi razlog budjenja cekamo Godota…
[bye] svima
@ loki07
puno puno vise nego sto mislite…
ako ne ovaj mjesec, do bozica ili mozda cekat proljece ???
@ loki07
puno puno vise nego sto mislite…
ako ne ovaj mjesec, do bozica ili mozda cekat proljece ???
slazem se…
kao sto sam vec rekao – ova ponuda se cekala kao ozeblo sunce.
i mnogi su ju cekali da konacno mogu relativno mirne duse prodati svoju inu.
svima je vec pun kua ove burze i cekanja na ŠBBKBB i ici ce dati ovo sto imaju za 2800 kn i ne vratiti se na burzu slijedecih 10 godina…
sve to vodi do jednog zakljucka – sa dionicama koje ce IDEMO DALJE!!! zamijeniti sa MOLom, MOL postaje vecinski vlasnik ine i vise od toga im niti ne treba pa prema tome i eventualna nova ponuda od strane MOLa ne dolazi u obzir jer im nije niti potrebna. A price o OMVu ce se vjerojatno ispostaviti opet kao ŠBBKBB…
Ovo zadnje opet dovodi do zakljucka da je IDEMO DALJE!!! jedini odgovorni za ovu situaciju jer ici dogovarati zamjene dionica netom prije ponude o preuzimanju je u najmanju ruku debilizam i idiotizam…