INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To sigurno stoji kolega, iako se nama koji više pratimo situaciju čini kako svi sve znaju, mislim da je riječ o malom broju dioničara. Mnogima je još uvijek dionica samo pojam iz udžbenika, a ove zavrzlame oko INE ne kuži 90% dioničara. A što više pratim situaciju sve mi se više čini da i ja samo mislim da kužim situaciju.
Stoga sve treba pojednostavniti, kako i ja savjetujem rodbini i prijateljima koji znaju manje o situaciji od mene: ne radite ništa dok MOL ne da ponudu i ako sretnete Sanadera recite mu da hoćete 3500 kn za Svetog Nikolu.

Recimo da MOL ponudi 3500 (broj samo primjera radi) i nema kontra ponude po koliko mislite da bi se u tom slučaju trgovalo na zse sa INA-om, onako cca?

3400

[/quote]
vjerovatno i manje jer bi mnogi htjeli požurit u druge još jeftine dionice, šta god ovdje pisali.

Vecina analiticara predvidja ponudu u rasponu od 2800-3200. I sam mislim da ce biti tako. Ali opet zna se da to ne mora biti i konacna cijena. Sad znaci imamo rizik pada na 2700 (oko 3,5%) a potencijalnu zaradu od 7% (3000kn), 14% (3200kn). Ukoliko se ukljuci OMV iz bilo kojeg razloga ode cijena na 3500 (25%) ili 4000 (42%). U svakom slucaju rizik dosta mali a potencijalna zarada 22% (prosijek). Svi znamo da je BF spreman prodati 7% po 4000 – bez toga MOL nece biti vlasnik 51% dionica. Naravno da je moguce da BF bude pritisnut od strane Vlade i proda dionice ali isto tako moguce je i da OMV ponudi otkup svih dionica pa Vlada nece moci odbiti ako je cijena veca.

ništ od svega toga, MOL nije obvezan dati obveznu javnu ponudu ako da zajedničku dobrovolju ponudu s Vladom, tako piše u ugovoru, znači nisu više obvezni dati obveznu javnu ponudu po prosječnoj cijeni

Ako je to tako zašto je vlada radila IPO , da zaj… građane, oji će poslije to opet prodati MOL-u ,a vlada mu pomaže kao zajedničkom djelovanjem, ovdje nekaj puno smrdi !!!????

To sigurno stoji kolega, iako se nama koji više pratimo situaciju čini kako svi sve znaju, mislim da je riječ o malom broju dioničara. Mnogima je još uvijek dionica samo pojam iz udžbenika, a ove zavrzlame oko INE ne kuži 90% dioničara. A što više pratim situaciju sve mi se više čini da i ja samo mislim da kužim situaciju.
Stoga sve treba pojednostavniti, kako i ja savjetujem rodbini i prijateljima koji znaju manje o situaciji od mene: ne radite ništa dok MOL ne da ponudu i ako sretnete Sanadera recite mu da hoćete 3500 kn za Svetog Nikolu.

ako sretnete sanadera, recite mu da hoćemo 5.000 kn po dionici minimum [angry]

žao mi je samo jedna stvar,zašto nemam više cash-r-a…sve bi utopio u crno zlato…

zaboravih, do kada mol treba dostaviti dopunjenu ponudu?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

@lukic00
svi znamo da je BF spreman prodati 7% po 4000 – bez toga MOL nece biti vlasnik 51% dionica

lose zbrajate,
postojece + vladine + 6 % = vecinski vlasnik

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

zaboravih, do kada mol treba dostaviti dopunjenu ponudu?

…cca sredina idućeg tjedna

POKRET OTPORA

http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3154221/index.do

daj više shvatite da je s braniteljskim dionicama gotovo to je finito prodano byby i to duplo manje neg 4000

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

apsolvirajmo još jednom:
država poklonila MOL-u dionice po 1200 kn!
sada treba platiti cca 5500 kn da bi mu prosjek bio negdje 3300 kn što je fer cijena!
Tako i tako do danas nije uložio ni lipice u INA-u!
S prosječnom cijenom 3300 kn povrat na ulaganje mu je osigurano za 2-3 godine!
To je jedina istina, nedajte svoje dionice za bagatelu! [thumbsup]

New Report

Close