BF ni je prodao ni ti jednu dionicu. Kupuju i prodaju svi ostali,a naj više oni koji nemaju proviziju pa im se isplati dnevno špekulirati
[undecid] [yawn]
a koji su to špekulanti sa jednom dionicom ?
Ne kužim zakaj sa 1 dionicom? Broker koji radi sa nečijim portfeljom može trgovati sa 1, 10 ili 100kom. proviziju nikome ne plaća već se poslije djeli o dobit sa vlasnikom. Mislim da se ni smo razumjeli. Sa 1 eventualno ruši cjenu a sa 10 kupuje srušeno pa kad se malo digne opet proda i tako u nedogled. Pa kad mu dosadi kaže svome kolegi koji sjedi pola metra od njega: daj sad ti malo obori cjenu da Jozo kupi jeftinije itd. itd.
Pa ako dođe do zamjene dionica s MOL-om onda bi bilo korektno da i mi mali dioničari imamo mogućnost zamjene dionica. Osobno ne vidim interes države da večinsko vlasništvo /upravljački paket / mijenjaju za manjinski.
Osobno sam protiv bilo kakvog oblika preuzimanja INA-e prije nego uđemo u EU, jer onda vrijede određena pravila igre, a ovako je to Eldorado. Vjerujem da bi kada uđemo u EU i dionica imala adekvatnu vrijednost.
Slažem se u potpunosti, vlada bi trebala osigurati iste uvjete za sve, ako joj je stalo .
Nije mi jasno zašto se taji cijena ponude ako već fale neki dokumenti i kome to ide u prilog,
Kome služi takva HANFA i čije interese štiti , pitanje je sad ????????????????
Tko će odrediti cijenu MOL, HANFA ili vlADA( DRivo) , za njega je dr. Tuđman bio mala beba šta se tiće apsolutizma
po ugovoru Molu istiće sad negdje u 9-10 mjesecu lock up na dionice INE, nakon toga u slučaju da kupe i jednu dionicu obvezatni su dati obvezatnu javnu ponudu za dionice sa cijenom ne nižom od prosiječne cijene u zadnja 3 mj.
E sad su oni prije dali NEobvezatnu javnu ponuduza za dionice, međutim svejedno ih ne mogu kupovati prije nego što piše u ugovoru potpisanom prije 5 godina, ili?
E sad kaj ne moraju oni nakon stjecanja dionica INE svejedno dati obvezatnu javnu ponudu po prosječnoj u zadnja 3 mj. zato što su kupili dionice preko NEobvezatne javne ponude, jer u ugovoru lijepo piše da nakon 5 god u slučaju da kupe i jednu dionicu moraju dati obvezatnu javnu ponudu ,znači bez obzira na to kako su kupili tu jednu dionicu, pa makar i preko dobrovoljne NEobvezatne javne ponude morali bi po ugovoru dati obvezatnu javnu ponudu. Kaj je to neka rupa u ugovoru koji MOL misli iskoristiti?
to mi nije jasno pa nek mi tu netko prosvjetli
Nekako mi se čini da su mirovinci lijepo na vrijeme digli cijenu INAe u skladu s tim ugovorom jer bi MOL u 10 mjesecu morao dati obveznu javnu ponudu i prosiječna cijena bi bila oko 2900-3000 kn, ovako ih je MOL na neki način fino zajebao.
Znači
– mirovinci su na vrijeme počeli dizati INAu ali ovi su ih malo zahebali
– Mol ne zna odluku Europske komisije o sprečavanju OMV u preuzimanju MOLa te pokušava zamjeniti svoje dionice sa INAinim a pošto bi ionako
morao dati jevnu ponudu za INA daje je prije dok je prosječna cijena niža, predpostavljam da bi dobrovoljnu javnu ponudu dali i bez upletanja
OMV(jeftinije je)
– OMV je je iskazao interes za Vladine dionice prije i poslje odluke Europske komisije(to je potvrdio onaj njihov glasnogovornik a i nisu povukli ponudu koju su dali Vladi)(znači nije samo preuzimanje MOLa u pitanju), međutim OMVne želi dati javnu ponudu za sve dionice jer tko im garantira da naša vlada bez obzira na sve neće zamjeniti dionice sa MOLom, pa makar OMV ponudio i višu cijenu.
– OMV interes za 19% Vladinih dionica + 7% BF je automatski interes za sve dionice pošto bi onda i OMV morao dati obvezatnu javnu ponudu
Koji je razlog zajedničke ponude MOLa i Vlade?
– ili Mol ne može dat fin. garanciju za dodatnih 19% vladinih dionica
– ili nekome žele dat do znanja da se ne petlja u nešto što su se oni dogovorili, što pak znači da se neko očito petlja u to
Da nitko drugi osim Mola nije zainteresiran za INAu bilo bi svejedno kakvu će MOL dat ponudu, zajedničku s vladom ili samostalnu, ionaku su u dogovoru i vlada im ne bi uvalila svojih 19% posto, mogli bi eventualno kasnije obavit zamjenu, svejedno, i Vladu nitko nebi optuživao da favorizira MOL
Ili Mol stvarno nema financisko pokriće za sve dionice.
Tako ja gledam na sve ovo pa me sad vi ispravite u čemu griješim.
Ispada da bi Vlada bez obzira na sve dala dionice MOLu i još mu omogučila da da javnu ponudu po nižoj cijeni od one koja ga obvezuje
…Osobno sam protiv bilo kakvog oblika preuzimanja INA-e prije nego uđemo u EU, jer onda vrijede određena pravila igre, a ovako je to Eldorado. Vjerujem da bi kada uđemo u EU i dionica imala adekvatnu vrijednost.
Jedno su želje, a drugo zakonske odredbe:
"Vlada će prema Zakonu o privatizaciji Ine do ulaska u EU zadržati najmanje 25 posto plus jednu dionicu te naftne kompanije.
Hrvatska vlada mora smanjiti svoj udio u Ini s 44 posto na 25 posto prije ulaska u Europsku uniju – najvjerojatnije oko 2011. godine, no ne želi prepustiti kontrolu nad tvrtkom, zbog čega razmišlja o zamjeni dionica s Molom."
jel može netko onako iz glave napisati ukratko kretanje cijene plive u korelaciji s ključnim događajima iz procesa nadmetanja bara i aktavisa?
jel može netko onako iz glave napisati ukratko kretanje cijene plive u korelaciji s ključnim događajima iz procesa nadmetanja bara i aktavisa?
Moj savjet glede prodaje Ine: Nikako ne pristati na prodaju dok Ponuditelj ne dostavi plan preuzimanja. Znam zašto to govorim!
Cijena Ine danas vrijedi toliko koliko vrijedi, no ukoliko nalete na izdašno naftno nalazište cijena se preko noći može multiplicirati. Stoga je bitno da sva Inina istraživanja u Iranu, Siriji, Angoli i Egiptu ostanu Inina od sada do vječnosti. U tom slučaju prodaje se do pola dionica a ostatak je za starost.
MOL je 25% dionica platio jedinično po cca 1200 kn! POŠTO JE TO POKLONJENO, sada mu treba prodat po cca 4500 – 5000 kn pa bi mu prosjek IZAŠAO cca 3200 kn!I TO JE TO! [thumbsup] [bye]
Stotka od mene za post!
[/quote]
eeee s tim nisu racunali kad su pisali ponudu, posljite ih na popravni
Mene sad zanima zašto je OMF AZ trpao novce naših mirovina u INU na 2900 kn ( a mogao je jeftinije) a isto tako ne vjerujem da nisu imali insajderske informacije o odlukama Vlade u vezi INE.
Postavlja se pitanje da li su te dionice možda kupljene od ljudi bliskih vlasti koji su znali za takve odluke. Ako je to tako onda svi masovno trebamo prebaciti sredstva u neki drugi mirovinski fond i naučiti te je..vjetre pameti kako se ne više ne bi zaje… sa našim novcima. [angry]
Šta će vlada kontrolirati MOL s zamjenjenim dionicama?
Pa OMV ima 20% pa ne može ništa učiniti – Mađari hitno prilagodili i promjenili svoje zakone kako im najbolje odgovara! I mi bi se s njima NOSILI? Oni su 5 kopalja ispred nas – JER IMAJU VIZIJU!
po ugovoru Molu istiće sad negdje u 9-10 mjesecu lock up na dionice INE, nakon toga u slučaju da kupe i jednu dionicu obvezatni su dati obvezatnu javnu ponudu za dionice sa cijenom ne nižom od prosiječne cijene u zadnja 3 mj.
E sad su oni prije dali NEobvezatnu javnu ponuduza za dionice, međutim svejedno ih ne mogu kupovati prije nego što piše u ugovoru potpisanom prije 5 godina, ili?
E sad kaj ne moraju oni nakon stjecanja dionica INE svejedno dati obvezatnu javnu ponudu po prosječnoj u zadnja 3 mj. zato što su kupili dionice preko NEobvezatne javne ponude, jer u ugovoru lijepo piše da nakon 5 god u slučaju da kupe i jednu dionicu moraju dati obvezatnu javnu ponudu ,znači bez obzira na to kako su kupili tu jednu dionicu, pa makar i preko dobrovoljne NEobvezatne javne ponude morali bi po ugovoru dati obvezatnu javnu ponudu. Kaj je to neka rupa u ugovoru koji MOL misli iskoristiti?
to mi nije jasno pa nek mi tu netko prosvjetli
Nekako mi se čini da su mirovinci lijepo na vrijeme digli cijenu INAe u skladu s tim ugovorom jer bi MOL u 10 mjesecu morao dati obveznu javnu ponudu i prosiječna cijena bi bila oko 2900-3000 kn, ovako ih je MOL na neki način fino zajebao.
Znači
– mirovinci su na vrijeme počeli dizati INAu ali ovi su ih malo zahebali
– Mol ne zna odluku Europske komisije o sprečavanju OMV u preuzimanju MOLa te pokušava zamjeniti svoje dionice sa INAinim a pošto bi ionako
morao dati jevnu ponudu za INA daje je prije dok je prosječna cijena niža, predpostavljam da bi dobrovoljnu javnu ponudu dali i bez upletanja
OMV(jeftinije je)
– OMV je je iskazao interes za Vladine dionice prije i poslje odluke Europske komisije(to je potvrdio onaj njihov glasnogovornik a i nisu povukli ponudu koju su dali Vladi)(znači nije samo preuzimanje MOLa u pitanju), međutim OMVne želi dati javnu ponudu za sve dionice jer tko im garantira da naša vlada bez obzira na sve neće zamjeniti dionice sa MOLom, pa makar OMV ponudio i višu cijenu.
– OMV interes za 19% Vladinih dionica + 7% BF je automatski interes za sve dionice pošto bi onda i OMV morao dati obvezatnu javnu ponudu
Koji je razlog zajedničke ponude MOLa i Vlade?
– ili Mol ne može dat fin. garanciju za dodatnih 19% vladinih dionica
– ili nekome žele dat do znanja da se ne petlja u nešto što su se oni dogovorili, što pak znači da se neko očito petlja u to
Da nitko drugi osim Mola nije zainteresiran za INAu bilo bi svejedno kakvu će MOL dat ponudu, zajedničku s vladom ili samostalnu, ionaku su u dogovoru i vlada im ne bi uvalila svojih 19% posto, mogli bi eventualno kasnije obavit zamjenu, svejedno, i Vladu nitko nebi optuživao da favorizira MOL
Ili Mol stvarno nema financisko pokriće za sve dionice.
Tako ja gledam na sve ovo pa me sad vi ispravite u čemu griješim.
Vrlo zanimljivo razmišljanje. Može biti da u tome leži poanta zašto je AZ kupovao INA-u na 2900 kn. Naime, ako MOL da premalu ponudu dovoljno je da mu utrapimo jednu dionicu nakon čega bi MOL morao dati OBVEZATNU ponudu u kojoj bi se računao novi prosjek zadnja 3 mjeseca, a to je period u kojem je AZ držao cijenu na 2900 kn. Po tome bi prosjek bio puno veći + premija…
[smiley]