@LookaBorna
kolega vidim ne kuzite, ulaz mi je na 170 i nitko me ne moze ucjenjivat i odredivat cijenu…
to je naravno dio stabilnog portfelja sto se za vas u INI nebi reklo da imate stabilnu dionicu vec ce vam madaroni odredit cjenu ili sam u krivu?
@LookaBorna
to je naravno dio stabilnog portfelja sto se za vas u INI nebi reklo da imate stabilnu dionicu vec ce vam madaroni odredit cjenu ili sam u krivu?
U krivu si. Mađaroni će ponuditi cijenu (vidi čuda, zato se i zove ponuda), a mi ćemo odrediti želimo li prodati po toj cijeni!
[/quote]
hipotetski ak ponude 2700, vi necete prodati?
[/quote]
Kakve veze koji ti je ulaz u HT kad si izlaz promašio za cca 30%, puno se toga u međuvremenu moglo s tim novcima ali ode baba s kolačima.
Toliko o ulaganju.
Neće ponuda biti ispod 2900 (bar ne ona prihvaćena) bila bi to preloša reklama za mirovince koji su branili 2900 i vladu koja usprkos tome prodaje jeftinije, bio bi to politički enormno glup potez.
Toliko o racionalnom razmišljanju.
Ne kužim, upeo se ti iz sve snage da popljuješ dionicu koja te uopće ne zanima??
Jes da ti ne ide baš najbolje ali ne predaješ se.
Odličan 5 iz zalaganja ali nedovoljan iz argumentacije i minus iz logike [lol] [lol]
[/quote]
zainteresirali ste me sa svojim cvrstima nema prodaje ispod 3500 i slicne gluposti,
mislim da ozbiljan ulagac ne treba drhtati nad svojim portfeljem ali niti prizeljkivat nemoguce, biti spreman na sve scenarije a vama je draze zivit u oblacima
cujemo se poslije ponude MOL-a, vjerujem da cete ostati cvrsti ulagaci ,¸barem mozda negdje prije bozica!!!
zivi mi bili
Imate dio izjave glasnogovornika OMV-a na business.hr sto je izjavio za Mergermarket u svezi INA-e.Makar sve u rukavicama govori.
Ovaj LookaBorna stvarno laprda previse. Ako mislis da je cijena 3500kn nerealna OK. To smo svi procitali a mislim barem oko 50-tak puta u tvojim postovima. Daj covjece napisi nesto konstruktivno!
Ovaj LookaBorna stvarno laprda previse. Ako mislis da je cijena 3500kn nerealna OK. To smo svi procitali a mislim barem oko 50-tak puta u tvojim postovima. Daj covjece napisi nesto konstruktivno!
ne se sekirati kolega 🙂
cijena u ponudi je ionako vec napisana a samo nam se tesko pomiriti da ce to biti i konacna 🙁
Ma nema potrebe za nervozom ali sam pomalo razočaran jer sam bio uvjeren da se OMV baca na glavu unutra ali izgleda da je zamjena dionica gotova svar a to je najgori mogući rasplet za nas male, a što je i najgore,nema svježe love na burzi tako da nam pad sljedi i neminovan je i ne samo zbog INE,
šteta a toliko smo se svi nadali,
ostaje mi-nam vjerovati da će doći do obrata u zadnjim minutama ali su mi Drivo i Rumenige djelovali veoma sigurno i odriješito( u večerašnjem Dnevniku) u zamjenu,
sorry na iskrenom razmišljanju ali i sam sam duboko u INI pa sam sada bitno poljuljan,ponovno izgleda moram rezati poziciju da smanjim rizik………ali reži ovdje, pa reži u Atpl, pa reži u PTKM pa više gdje da režem…možda si na kraju i prepilim granu na kojoj sjedim…ali tko me tjerao da se penjem… i tako..ma više ništa neznam a portfelj mi se topi stalno..no na proljeće kažu dolazi sunce a do tada najvjerovatnije mir..pozdrav
cijena u ponudi je ionako vec napisana a samo nam se tesko pomiriti da ce to biti i konacna 🙁
Točno.
Cijena u ponudi je napisana.
Teško mi se nekako pomiriti da će to biti i konačna.
Inače, mislim da je MOL u svojoj prvoj ponudi dao bankovnu garanciju u eurima (ili nekoj drugoj valutu), a HANFA je to odbila jer i u pravilniku koji opisuje javne ponude jasno piše da bankovna garancija mora biti u kunama. U prilog tome ide i nedavni pad tečaja Eura naspram kune koji je počeo taman koji dan nakon odbijene ponude.
moje razmišljanje…ako državni udio ide za lovu cijena će bit škrbava (manje od 3000), ali ako ide zamjena to je već samo po sebi dovoljno loša vijest i ogromna usluga MOLu, e cijena će onda morat bit al poštena…(možda i preko 3500+).
MOL je objavio ponudu za otkup svih dionica koje nisu u zajedničkom vlasništvu jel tako?
….oće to bit po cijeni zamjene ili tu mogu nešto drugo skemijat?
ako ide po cijeni zamjene s vladom onda će to svima pasat……MOL dobio svoje, vlada čiste ruke, mali i fondovi finu lovu, nema inflatornog-aprecijaciskog pritiska jer količina keša koji će optjecaj nije velika…..jesam di pogrješio?
po kretanju cijene, izjavama Dr. I (o zamjeni i modelu koji neće utjecat na inflaciju) i naznakama iz TA mi se čini da nisam.
Jedna stvar je dosta bitna, po meni su danas samo mali igrači dizali cjenu. Znači da
veliki igrači baš ne kalkuliraju sa višom cjenom. Dosta je to bilo vidljivo danas, same
dvadesetke manje više i nervozno skidanje sa aska.
Po meni se može nadovezat i treći takav dan al dalje jako teško…… izgleda da veliki imaju
manja očekivanja od ponude….moje mišljenje bez namjere drukanja.
najbolje da mi zamijenimo drivu sa mađarima,nek nam daju dva Juliška cure pa da znamo kolika im je cijena,mađarice su sigurno pametnije i skuplje od Sanadera.Iskompleksiran tip iz djetinjstva,nije s njim nitko htio mjenjati sličice igrača pa sad hoće nadoknaditi sa velikom zamjenom dionica i po prvi
puta u povijesti u mađarskoj pokazati da sa 5-6 % dionica možeš utjecati na poslovanje u Molu.Pa što ne utječe u Ini,gdje ima veći postotak.Fenomen,pravi fenomen taj Ivo.Sigurno su mu obećali da će biti intendant u firmi.Austrijanci mu se zamjerili jer su ga vratili sa podebljim minusom schilinga,pa hoće da im pokaže kako nisu shvatili njegove ekonomske(intendantske) kvalitete,a to je,kad hoćeš nešto prodati obavezno moraš ići na ruku kupcu i težiti prodati zlatnu koku što jeftinije,pa kupiti sebi jahtu da ne smetaš cijelo ljeto državnom tajniku,i tako se to radi pod uvjetom da koka nije tvoja nego od Drka,a jahta samo tvoja,ma ča će splićani popi…t kad se parkira kraj Rumke-a,a još veća,mislite da neće? neće Ivo,pametan je Ivo!
moje razmišljanje…ako državni udio ide za lovu cijena će bit škrbava (manje od 3000), ali ako ide zamjena to je već samo po sebi dovoljno loša vijest i ogromna usluga MOLu, e cijena će onda morat bit al poštena…(možda i preko 3500+).
MOL je objavio ponudu za otkup svih dionica koje nisu u zajedničkom vlasništvu jel tako?
….oće to bit po cijeni zamjene ili tu mogu nešto drugo skemijat?
ako ide po cijeni zamjene s vladom onda će to svima pasat……MOL dobio svoje, vlada čiste ruke, mali i fondovi finu lovu, nema inflatornog-aprecijaciskog pritiska jer količina keša koji će optjecaj nije velika…..jesam di pogrješio?
po kretanju cijene, izjavama Dr. I (o zamjeni i modelu koji neće utjecat na inflaciju) i naznakama iz TA mi se čini da nisam.
upravo iz navedenih razloga sto trebaju otkupit 20% od 30% na ZSE cjena moze biti samo manja, nemoraju i kako vidim ima cvrstih ulagaca koji idu u grob s inom pa zasto bi nekom guro lovu u dep za mozda 7% BF -a koji nedaju ispod 4k
molovih vladinih sveukupno
sumirajmo 2 500 001 + 1 984 000 = 4 484 001 sto ce reci da 516 000 djonica moraju kupit da postanu vecinski vlasnik…
mislim da daju bilo koju ponudu proci ce im i zamjena je usluga molu a i nacin da se smanji cijena u ponudi
BF ili koji mirovinac ce se stavit na ponudu jacu od mola?
mislim da ce naposljetku svi biti na prodaji
jesam li pogijesio?
http://www.poslovni.hr/86408.aspx od 17.srpnja piše da je premijer istaknuo:kada Mol da dobrovoljnu javnu ponudu nema više pregovora o zamjeni dionica,da nema Ivo dvojnika??
i ti si neovisan kao i mi što ćemo biti,pozdrav,brzo ujutro kod Ive po gumice