INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

to je naravno dio stabilnog portfelja sto se za vas u INI nebi reklo da imate stabilnu dionicu vec ce vam madaroni odredit cjenu ili sam u krivu?

U krivu si. Mađaroni će ponuditi cijenu (vidi čuda, zato se i zove ponuda), a mi ćemo odrediti želimo li prodati po toj cijeni!

nema izgleda prodaje više ispod 2800

dan je pametniji od noći

Ne bih rekao. Vidi kupnje, jad i bijeda. Ako se netko istrese idemo danas dolje 1.5% mislim na Crobex. Nije dobro. [bye]

Nadam se da ste štedili za crne dane. Nebo se upravo zacrnilo.

to je naravno dio stabilnog portfelja sto se za vas u INI nebi reklo da imate stabilnu dionicu vec ce vam madaroni odredit cjenu ili sam u krivu?

U krivu si. Mađaroni će ponuditi cijenu (vidi čuda, zato se i zove ponuda), a mi ćemo odrediti želimo li prodati po toj cijeni!
[/quote]
hipotetski ak ponude 2700, vi necete prodati?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Ne znam kome si sve postavio pitanje, ali npr ja necu !

CASH, ZVZD, ATPL, LEDO, PTKM, MRSK. Hic Rhodos, hic salta !!!!

Nebi bilo loše da netko, tko se dobro kuži u to, elaborira "rezervne varijante" u slučaju takve minimalne ponude, iako mislim da je malo vjerojatna.

Ne znam kome si sve postavio pitanje, ali npr ja necu !

nisi sam [thumbsup]

dan je pametniji od noći

MAKROEKONOMIJA
Sanader: Najizglednije je da INA i MOL razmijene dionice
Autor/izvor: Martina Čizmić

ZAGREB – "Pokušat ćemo zadržati cijenu plina do kraja godine na ovoj razini za građanstvo, a pokušat ćemo i za gospodarstvo kako bismo izbjegli domino efekt. Ako cijena i poraste, potrudit ćemo se da se to poskupljenje ne odrazi na inflaciju", rekao je premijer Sanader.

Ako se cijena plina poveća, Vlada će, obećao je premijer Sanader, izvršiti legalni pritisak da ne dođe do domino efekta koji bi se odrazio i na druga poskupljenja.

"To znači da ću i ja i svi ministri i Vlada prozivati sve koji neopravdano uskoče u vlak poskupljenja i dignu cijene svojih proizvoda. Nije nužno zaraditi 50 ili 100 posto na proizvodu. Marže treba smanjiti kako se povećaje ne bi prenijelo na leđa građana", odlučan je Sanader.

Ministar financija Ivan Šuker dodao je kako je srpanj bio najteži mjesec što se tiče inflatornih kretanja, ali da je u kolovozu stanje već puno bolje. Istaknuo je kako je smanjenje cijene nafte na svjetskom tržištu zasigurno utjecalo na smanjenje inflacije koja je do sada rasla upravo zbog rasta cijena nafte.

"Do kraja godine očekujemo da će se inflacija smiriti i smanjiti na razinu od 6 do 6,5 posto", istaknuo je pozitivne prognoze Sanader. Vlada će do kraja godine poduzeti sve mjere kako bi se državni deficit zadržao na razini od 1,8 posto, a možda i smanjio jer bi daljnje "zaduživanje zbog potrošnje moglo biti katastrofalno".

Na novinarsko pitanje o eventualnoj aprecijaciji kune, Sanader je rekao kako prema njegovom mišljenju i informacijama koje je dobio iz HNB-a, to nije nemoguća situacija.

"Prema mom mišljenju, bit će pritisaka koji će dovesti do jačanja kune, ali HNB će uspješno braniti tečaj. Ja vam ne mogu sada reći hoće li on biti 7,15 ili 7,10, ali sam siguran da će kuna biti stabilna. No, o svemu tome samostalno odlučuje Hrvatska narodna banka", odgovorio je premijer.

Sanader je istaknuo kako će se Vlada posebno pobrinuti kako bi učinila sve da standard građana više ne pada, odnosno da čak i poraste s vremenom. Vlada od početka godine radi na zadržavanju i smanjenju deficita, kontroli cijene energenata, a pokrenula je i povjerenstvo za praćenje cijena koje je odradilo svoj dio posla kada je istaknulo koji to proizvođači i trgovci neopravdano podižu cijene. Dodao je kako će povjerenstvo i dalje nastaviti svoj rad, a sva njihova otkrića biti će prezentirana javnosti.

Posebnu je pozornost izazvala Sanaderova izjava o privatizaciji INA-e (ZSE:INA-R-A). Premijer je naime istaknuo kako će "bez obzira na model, kad je riječ o državnom paketu dionica INA-e, učiniti sve da se nađe najbolji model te da se tom ‘prodajom’ ili ‘zamjenom’ dionica ne stvori dodatni inflatorni pritisak". Istaknuo je kako je razmjena dionica između INA-e i MOL-a "najizglednija", ali da će Vlada pričekati završetak inicijalne javne ponude.

"Razmjena je najizglednija jer smo procijenili da ne bi bilo dobro da novac ide u proračun. To bi naime značilo veću potrošnju. No, ništa još nije odlučeno", naglasio je Sanader.

Ujedno se osvrnuo i na buduću energetsku strategiju koja je tek u izradi, a koja bi trebala obuhvatiti sve tvrtke energetskog sektora koje su u vlasništvu države. Rekao je kako bi, ukoliko dođer do razmjene dionica, možda Hrvatska tim svojim malim udjelom u MOL-u mogla u budućnosti utjecati na odluke MOL-a i na taj način osigurati djelomičnu energetsku neovisnost. No, dodao je kako je o svemu tome još prerano govoriti jer nije završena javna ponuda.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

http://seebiz.eu/hr/politika/sanader-najizglednije-je-da-ina-i-mol-razmijene-dionice,23588.html

@LookaBorna
kolega vidim ne kuzite, ulaz mi je na 170 i nitko me ne moze ucjenjivat i odredivat cijenu…

@LookaBorna

[/quote]
hipotetski ak ponude 2700, vi necete prodati?
[/quote]

Kakve veze koji ti je ulaz u HT kad si izlaz promašio za cca 30%, puno se toga u međuvremenu moglo s tim novcima ali ode baba s kolačima.
Toliko o ulaganju.
Neće ponuda biti ispod 2900 (bar ne ona prihvaćena) bila bi to preloša reklama za mirovince koji su branili 2900 i vladu koja usprkos tome prodaje jeftinije, bio bi to politički enormno glup potez.
Toliko o racionalnom razmišljanju.
Ne kužim, upeo se ti iz sve snage da popljuješ dionicu koja te uopće ne zanima??
Jes da ti ne ide baš najbolje ali ne predaješ se.
Odličan 5 iz zalaganja ali nedovoljan iz argumentacije i minus iz logike [lol] [lol]

[hipotetski ak ponude 2700, vi necete prodati?

Nisam prodao na 3200. Nisam prodao ni Pajdi na 2900. Ne mislim prodavati ni sad za 2800.

Zašto misliš da bi prodao na 2700? Ne razumijem…

http://seebiz.eu/hr/politika/sanader-najizglednije-je-da-ina-i-mol-razmijene-dionice,23588.html

-Rekao je kako bi, ukoliko dođer do razmjene dionica, MOŽDA Hrvatska tim svojim malim udjelom u MOL-u mogla u budućnosti utjecati na odluke MOL-a i na taj način osigurati djelomičnu energetsku neovisnost.-

Izdvojio sam ovu rečenicu kao najnesuvisliju iz intervjua. Super mi je ovo MOŽDA. Hoće se MOŽDA citirati i u ugovoru o zamjeni jer daje neku sigurnost MOŽDA [lol] [lol] [lol]
Ovakve izjave preko ruba pameti mi zaista ubijaju optimizam [angry]

New Report

Close