INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni nije jasno ako sad prođe ova javna ponuda MOL-a pa ako poslije toga dođe do deal-a sa vladom za dionice u vlasništvu države, zar se neće onda pojaviti opet potreba za novom javnom ponudom? Pitanje je stvarno ako je cijena ispod 3000kn ima li smisla sada prodavati.

Meni nije jasno ako sad prođe ova javna ponuda MOL-a pa ako poslije toga dođe do deal-a sa vladom za dionice u vlasništvu države, zar se neće onda pojaviti opet potreba za novom javnom ponudom? Pitanje je stvarno ako je cijena ispod 3000kn ima li smisla sada prodavati.

Nema smisla!

Tja. ili je ponuda 2700 pa se dečki lagano istovaraju ili ju namjerno spuštaju da bi se napravila panika među malima, pa da bi te iste opet "oženili" ak je ponuda 3000 i kusur, sve u svemu postavljam se ziceraški i plafon dajem 2700 jer na žalost nisam povlašten igrač.

Surround all arround when it hits the ground

Tja. ili je ponuda 2700 pa se dečki lagano istovaraju ili ju namjerno spuštaju da bi se napravila panika među malima, pa da bi te iste opet "oženili" ak je ponuda 3000 i kusur, sve u svemu postavljam se ziceraški i plafon dajem 2700 jer na žalost nisam povlašten igrač.

Šahovski rečeno, čuvam kraljicu i idem na pola boda…. [tongue]

imamo potpuno isto razmišljanje, nadam se ovom drugom….i bit ću hrabar pa pripremit naloge na 2750 već.

KOLIČINE protrgovanih dionica, sada u nekoliko desetaka dana, NEBITNE su za formiranje KONAČNE ponudbene cijene!!!!!!!! [bye]

netko nam sa ovim jedinicama želi reći da ušutimo..o.k. veliki..tj. o.k. pajdo…

Činjenica je da u ovom limbu se jednostavno ne može ništa pametno zaključiti. Matematički gledano, previše je nepoznanica. Da se poslužim Ivanovim crticama:

– ne znamo prvu ponudu MOL-a
– ne znamo kako će ta uopće proći (ovisno o cijeni, naravno)
– ne znamo hoće li se OMV javiti
– ne znamo hoće li se potencijalno javiti i netko treći (priželjkujemo)
– ne znamo kako će Vlada reagirati na sve to

U nedostatku informacija, sami kreiramo teorije. Što se i meni čini da ne vodi nikamo. Ali nije da mi smeta, da me se krivo ne proumači. Ipak, netko je lijepo rekao, sada nam predstoji čekati i čekati.

A kečeve dijele oni koji nemaju dionicu. Ali ipak navrate jer ih zanima ishod. I veseli ih ocjenjivanje. Pa zašto im uskratiti to zadovoljstvo?

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Činjenica je da u ovom limbu se jednostavno ne može ništa pametno zaključiti. Matematički gledano, previše je nepoznanica. Da se poslužim Ivanovim crticama:

– ne znamo prvu ponudu MOL-a
– ne znamo kako će ta uopće proći (ovisno o cijeni, naravno)
– ne znamo hoće li se OMV javiti
– ne znamo hoće li se potencijalno javiti i netko treći (priželjkujemo)
– ne znamo kako će Vlada reagirati na sve to

U nedostatku informacija, sami kreiramo teorije. Što se i meni čini da ne vodi nikamo. Ali nije da mi smeta, da me se krivo ne proumači. Ipak, netko je lijepo rekao, sada nam predstoji čekati i čekati.

A kečeve dijele oni koji nemaju dionicu. Ali ipak navrate jer ih zanima ishod. I veseli ih ocjenjivanje. Pa zašto im uskratiti to zadovoljstvo?
[/quote]
Ali znamo da je MOL dao javnu ponudu.
Znamo da je može biti ispod 2550.
Znamo da vlada mora riješiti svojih 19% u idućih 2-3 godine (do ulaska u EU).
Znamo da je OMV oslobodio znatan dio svog kapitala (privremenim?) odustajanjem od preuzimanja MOLa.
Znamo da su OMV i MOL direktni konkurenti te da je OMVov interes financijski oslabiti MOL.
Znamo da se najavljuje konsolidacija naftnih kompanija u okruženju.
Znamo da je obnova rafinerija sve bliže, a time i veća profitabilnost Ine.
Znamo da se cijena nafte neće spuštati na razine od prije nekoliko godina (tj. ostat će iznad 70USD po barelu).
Znamo da su Rusi oko nas (Slovenija, Bosna, Srbija).
Znamo da je Rusima Ina mali zalogaj.

Drugim riječima, karte su podijeljene. Naše teorije se više tiču scenarija kako će se igra odvijati.

Odlično si to rekao …. jedino što Samodolu treba toliko? Mozda su jos na GO 😉

Ideje naše benzin Vaš!

Malo sam se zagubio i ne mogu se sjetiti kada ono istješe rok HANFI za objavu detalja ponude…
Pomozite. Zahvaljujem.

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Malo sam se zagubio i ne mogu se sjetiti kada ono istješe rok HANFI za objavu detalja ponude…
Pomozite. Zahvaljujem.

25.08.

New Report

Close