INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije ni to nemoguć scenarij ,Mađari u strahu spuštaju cijenu MOL-u i suludo prodavaju dionice ..naravno kupuje ( PAJDO ) ih OMV..
U međuvremenu MOL preuzme većinski paket u INI …i dok se on bavi sitnom ribom ponovno mu OMV pokuca na vrata …
..a tada dionica INE leti u nebo… [thumbsup]

nemoguc scenarij, pitaj EK
[rolleyes]
[/quote]

Okay,onda PLAN b-RUSI ! Ovo što se sad događa INI to će uskoro zadesit MOL.. [thumbsup]

POKRET OTPORA

Londonska burza INA cca (560$) 2733 kn – (600$) 2928 kn, bez sklopljene transakcije.

Po meni su Rusi u ovom poslu sa naftom na Balkanu plan-A. Pogledaj te si NIS, Rafineriju u BB mislim da je u Petrol već u džepu tako da se Ina i te kako uklapa u taj scenario. Da li će je probati kupiti samu ili kroz kupnju Mol-a to je samo stvar taktike ali dugoročno gledano svi govorimo po ruski. Ponjimaješ? Ni jedna ozbiljnija zapadna kompanija ni je ni prstom mrdnula da to spriječi jer valjda to za njih nema nikakvo ekonomsko opravdanje.
I samo još jedno logično pitanje:šta bi HR trebala učiniti da Toda kupi Lentu? Valjda nešto prodati Rusima! Ove dvije stvari mogu ali i ne moraju biti povezane.

who dares, wins

Ovako ja mislim…Mol je dao ponudu na 2900 jer je to njemu vise nego prihvatljivo i jer je ta cijena branjena od strane mirovinskih fondova koji nemaju bas malu kolicinu….Nasi mirovinski fondovi(citaj:pajdo) dobili su ciljanu cijenu od najmanje 2900,a to su i htjeli jer su se nakupovali na nizim razinama.Pajdo vec zna za ponudu i zasto bi sad kupovao i branio,sebi dizao prosjek kad je ponuda vec stigla 2900.Neki insajderi takodje znaju cijenu i kupuju i prodaju na razinama oko 2840 jer je to ta cijena kad se oduzme provizija brokerima…Da je cijena ponude manja od 2900,vjerujte mi da bi se to odrazilo vec na cijenu jer kapital ima oci i usi posvuda…A mi,sto je nama malim dionicarima preostalo ciniti…E pa mozemo samo cekati i nadati se da uleti Omw ili netko treci i da kontraponudu.Izgubit nemozemo nista a dobit mozemo puno…Zato cekati,cekati i samo cekati…

Možda je to, a možda jednostavno mirovinci nisu očekivali ponudu u roku (MOL je ipak odradio u roku na kraju) pa su odlučili podići ponderirani prosjek u slučaju da MOL zakasni s objavom ponude:

CIJENA U PONUDI ZA PREUZIMANJE

Članak 16.

* * *

(6) Ako ponuditelj zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje ne podnese u roku iz članka 24. stavka 1. ovoga Zakona, prosječna cijena iz stavka 3. ovoga članka izračunava se kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu za svako sljedeće tromjesečje posebno, počevši od tromjesječja koje prethodi danu nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje do dana podnošenja zahtjeva, s tim da je ponuditelj obvezan u ponudi za preuzimanje ponuditi najmanje najvišu tromjesečnu prosječnu cijenu izračunatu u navedenom razdob­lju, ako je ta cijena viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka.

To objašnjava i instantno povlaćenje naloga od 5000 komada na 2900 na sami dan dostave ponude HANFI 12.8.2008.
Ovo naravno ne utječe na cijenu ponude i mislim da mađari neće napraviti gaf s minimalnom ponudom. Pristojna premija, odvlačenje pozornosti sa INA-e drugim ponuđačima i politika odradit će svoje.

P.S. Nitko ne zna kolika je ponuda – to nam i trgovanje pokazuje. HANFA je očigledno dobro sakrila kuvertu. Već bi bilo svega da je ponuda bilo 2600 bilo 3500 (lupam cifre bezveze)!

Mirno, strpljivo. To je ključ.

Tu je bitan potez OMV-a, možda i najbitniji, a što se raspona cijene tiče on je velik tako da ostaje samo nagađanje s cijenom.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Mene zanima zašto se svi zadani rokovi rastežu do krajnjih granica, mol je imao 30 dana za objavu ponude i objavio je 30 dan, HANFA ima 14 dana i čekat će 14 dana … zašto se oteže koliko god se može?

zato da se maksimalno produži rok za špekulacije te da oni sa povlaštenim informacijama profitiraju što više, makar se po neki put čini da je svo to maksimalno korištenje rokova usmjereno samo živciranju malih igrača…

"Day after yesterday"

Odugovlčenje koristi ljudima sa povlaštenim info.,pljačka po 100-ti put

Spram ekipe vani dobro se INA još i drži.
Dal je to dobar ili loš znak prepuštam na razmatranje…

Mene zanima zašto se svi zadani rokovi rastežu do krajnjih granica, mol je imao 30 dana za objavu ponude i objavio je 30 dan, HANFA ima 14 dana i čekat će 14 dana … zašto se oteže koliko god se može?

zato da se maksimalno produži rok za špekulacije te da oni sa povlaštenim informacijama profitiraju što više, makar se po neki put čini da je svo to maksimalno korištenje rokova usmjereno samo živciranju malih igrača…
[/quote]

Drugim riječima da se dečki stignu istovarit, a meni je mogu istovariti tek na 2700 sve iznad me ne zanima.

Surround all arround when it hits the ground

ide ina lagano prema 2780

Koliko ja znam nije izdan short certifikat na Inu, a i vidiš da certifiakt vrijedi do kraja 9. mjeseca. Ti si pretpostavljam dovoljno pametan da sam zaključiš neke stvari.

New Report

Close