ma uvjeren sam 100% da će sanader naguziti mađare,i da će omv preuzeti sav ovaj dio ine,što je na ponudi..a i ako mol dobije,pa preplati dionicu,svakako će i sam sebi dignuti cijenu,jer već posjeduje 25% ine….dakle,kako god bude,bit će o.k.
zato jer će onda bit zanimljivijih dionica od INE…preuzimanjem MOL-a INA više neće biti interesantna domaćim investitorima…a novac treba negdje uložiti,a to će biti u ostale likvidne dionice na našoj burzi (HT,ATPL,DLKV,IGH…) koje će brzo porasti na priljevu viška kapitala…
no,živi bili pa vidjeli,BISERU moj,vrijeme će pokazati svoje… [rolleyes]
Tko kaže da novac TREBA negdje uložit? Generalni trend se još nije okrenuo i pada (uz manje korekcije) i najbolje je još uvijek biti u CASH-u u što se svakodnevno mnogi iznova uvjere.
I zašto misliš da će nas INA-še čekati povoljne dionice nakon što prodamo INA-u i dobijemo CASH-R-A?
Moje mišljenje je da će se dogoditi potpuno suprotno. Na većini dionica prodaja se može počistiti do nekih većih razina bez velikog kapitala. Fondovi će s krajem priče o INA-i "umjetno" podići sve atraktivnije dionice u koje ćeš ti i oni koji razmišljaju kao ti uleteti iza INA-e. Kad se svi fino nakrcate po "još uvijek povoljnim" cijenama – vraća se sve polako na staro. Klizimo prema dolje (potpomognuti zaduženim malim ulagačima u kreditima, blagdanima, skijanjima). Opet po starom sve. Treba čuvati CASH i ne biti naivan i kratkovidan. Jer kad nešto svi znaju ja za to neželim ni čuti. A trenutno je to priča s "dionivama u koje treba uči poslije INA-e dok ne pobjegnu"!
Sve mi se čini da je ovo sa Molom lijepo iskorišteno da se fondovi, brokeri i njihova rodbina te insajderi izvuku iz Ine na razinama 2900-3100 uz lijepi profit na račun običnih građana te mirovinskih fondova
(u prijevodu opet od love nas građana). Ponuda će biti razočaravajuća, Ina će pasti na tu cijenu
(pretpostavljam 2600), za kojih pola godine-godinu kreću sranja u Ini (razne transformacije, otpuštanja, prelijevanja iz šupljeg u prazno radi zamagljivanja javnosti itd.) i na kraju završetak u stilu Plive.
Nego jel se još tko sjeća Plive? Koja je to firma?
Opet teorije zavjere bez pokrića. Ako si kupovao na 3200 naravno da ovako razmišljaš. Ako si kupovao na 2000 kao neki ne možeš više na INA-i izgubiti ni da hoćeš. Pitanje je samo koliko ćeš zaraditi.
Dakle, nikakvi insideri, rodbina ni fondovi nisu krivi za nečije loše ulaganje (tj. dobro ulaganje u lošem trenutku).
ma uvjeren sam 100% da će sanader naguziti mađare,i da će omv preuzeti sav ovaj dio ine,što je na ponudi..a i ako mol dobije,pa preplati dionicu,svakako će i sam sebi dignuti cijenu,jer već posjeduje 25% ine….dakle,kako god bude,bit će o.k.
da on je kažu stručnjak za guzenje mađarskih menađžera!
sve samo muško! [lol]
Zašto moderator nije pustio moj post u kojem sam konstatirao da je cijena INA-e 9% VEĆA U Londonu – što ste VI objavili – i da mali dioničari ne prodaju dionice MOL-u, te da će ona za mjesec dana biti na 4k?
Nakon tridesetak godina rada u naftnoj struci "mogu" imati svoje mišljenje, koje naravno ne MORA BITI točno, te ne predstavlja poziv na kupnju ili prodaju INa-nih dionica!
Nije valjda opet nastupilo jednoumlje?
Sa štovanjem!
Možda zbog netočne cijene INA-e u Londonu naime od 23.07. nije obavljena niti jedna transakcija, od onda do danas sve su to bile ponude na prodaji (koje sam ja stavljao na forum i jasno se to vidi na sličicama) ali ni jedna zaključena transakcija se nije dogodila tako da se o cijeni INA-e u Londonu ne može ništa precizno reći. Možda je to razlog.
To što "predviđaš" cijenu INA-e za mjesec dana vjeroatno nije razlog, time se ovdje svi bave s manje ili više sreće (znajna).
Tvoja predviđanja su mi nekako na sf razini ali nitko sretniji ako se ostvare [thumbsup]
Sve mi se čini da je ovo sa Molom lijepo iskorišteno da se fondovi, brokeri i njihova rodbina te insajderi izvuku iz Ine na razinama 2900-3100 uz lijepi profit na račun običnih građana te mirovinskih fondova
(u prijevodu opet od love nas građana). Ponuda će biti razočaravajuća, Ina će pasti na tu cijenu
(pretpostavljam 2600), za kojih pola godine-godinu kreću sranja u Ini (razne transformacije, otpuštanja, prelijevanja iz šupljeg u prazno radi zamagljivanja javnosti itd.) i na kraju završetak u stilu Plive.
Nego jel se još tko sjeća Plive? Koja je to firma?
opet lupetas..oprosti na izrazu..ali nema druge!
buduci da ocito nemas pojma o Plivi, da te ne davim insajderskim informacijama u vezi Plive od 2006. ajde samo procitaj financijska izvjesca od Plive iz 2006.
ta firma je bila na samrti!!
da skratim, tantijemi od Sumameda su istekli, a gosp.Brko, umjesto da je ulagao u generike je ulagao u R&D, cekajuci novi Sumamed, koji nikad nije dosao.a i tako su sanse bile 1:100000000.
kupnja Sancture je takodjer bila ogroman promasaj.i tako, Pliva kad je preuzeta je grcala u minusima.
sad se s frendovima za’ebavam kako je Pliva dosla glave i mocni Barr, sto i nije daleko od istine.
INA je naprema Plivi space shuttlle!
ostavi se komentiranja stvari koje ne razumijes i o kojima nemas pojma!
drzi se drukova "ide to dole" "sve se raspada" itd, to ti bolje ide"! [thumbsup]
@Stevo Kramp
http://www.portfolio.hu/en/trade/infopanel.tdp?rv=MOL
Usrali se mađari da MOL ne precijeni INA-u, a mi da je ne podcijeni.
Veliki i upućeni igrači mora da pucaju od smijeha [lol] [lol]
Iako je situacija sasvim normalna i očekivana u ovom trenutku isčekivanja, nadajmo se samo da će dionice MOL-a nastaviti padati i nakon objave ponude odnosno da bude previsoka za njih [thumbsup]
Iako bi mi bilo puno draže da stigne neko pisamce od OMV-a ovih dana [wink]
Nije ni to nemoguć scenarij ,Mađari u strahu spuštaju cijenu MOL-u i suludo prodavaju dionice ..naravno kupuje ( PAJDO ) ih OMV..
U međuvremenu MOL preuzme većinski paket u INI …i dok se on bavi sitnom ribom ponovno mu OMV pokuca na vrata …
..a tada dionica INE leti u nebo… [thumbsup]
Mene zanima zašto se svi zadani rokovi rastežu do krajnjih granica, mol je imao 30 dana za objavu ponude i objavio je 30 dan, HANFA ima 14 dana i čekat će 14 dana … zašto se oteže koliko god se može?
Nije ni to nemoguć scenarij ,Mađari u strahu spuštaju cijenu MOL-u i suludo prodavaju dionice ..naravno kupuje ( PAJDO ) ih OMV..
U međuvremenu MOL preuzme većinski paket u INI …i dok se on bavi sitnom ribom ponovno mu OMV pokuca na vrata …
..a tada dionica INE leti u nebo… [thumbsup]
nemoguc scenarij, pitaj EK
[rolleyes]